BORONG DI GUANGZHOU : POWERBANK DAN ACCESSORIES HANDPHONE

by azszua03 on 24 March 2014

GUANGZHOU 2014

The best part bila ke Guangzhou ialah saya boleh shopping powerbank dan aksesori handphone saya dan buat stok setahun (sbb setiap tahun tukar hp)…kalau tahun lepas beli aksesori Note 1…tahun ni borong aksesori Note 3 pulak…tempat borong aksesori hp di Guangzhou ada 2 tempat yg biasa kami pegi…satu di Digital City dan satu lagi di Onelink Plaza…sehari suntuk pun takper kalau kat Onelink ni….rasa kejap jer masa still xpuas kalau shopping kat situ…hahah…sebab kat Onelink Plaza ni mmg mcm2 benda ada, kalau en. hubby Penjejak Bayang, mata tak lepas tgk Remote Controler Toys, Lego set (tapi bukan la brand LEGO) dr set2 kecik ke set besar gedabak…gadget2 yg bestlah pada dia….saya lebih suka tgk aksesori deco2 rumah dan berangan nak hias rumah bila tengok aksesori kat sini…dr english style sampailah ke moden style semuapun ada, servenior jgn ceritalah…dr sekecil2 brg…sampilah sebesar2nya brg….dan part yg paling saya suker dan adict ialah stationery…hihihi…dan namanya pompuan kan…nampak box2 kecik2 tu pun nak beli…gian….nampak pen2 yg comel2 pun nak beli…aishhhh…

 Powerbank terbaru yg kami beli…5biji total..suker sbb powerbank ini boleh charge guna solar atau elektrik…so kalau dlm kereta waktu travel kami letak atas dashboard je…xyah nak rebut plug dengan hubby…hihihi
 
Antara Cover Note 3 yg ku borong…hihi pompuan biasalah nak yg bunga2
 
yang ini kalau utk org2 lelaki, anak2 lelaki mmglah tak berkedip mata….kalau boleh nak borong semua jenis remote control toys…sama la mcm cik abg kita tu…
oklah…itu shj utk cerita hari ini…esok dah pay day org goverment….nak buat order ESP pulak sebelum tamat Promo BUY 6 FREE 1 bulan ni…kalau ada sesiapa yg nak selit2 order produk shaklee boleh pm atau whatsapp yer 
Your Trusted SID
Azmiah & Huzair
Hp: 010-3223139

{ 9 comments… read them below or add one }

Muhammad Faiz Mohamed Saaid March 25, 2014 at 12:35 am

Hehehe best ni blog ni kalau org nak cari tips ke guang zhou mesti top punya

Reply

Puan azmiah / En. Huzair March 25, 2014 at 1:53 am

Tgu entry tips memborong di Guangzhou pula nanti…

Reply

Anne Kay December 7, 2014 at 3:07 pm

Assalam….
Saya nak tanya, kalau kita borong, adakah barang2 tersebut dikenakan tax?
blh ke bwk banyak2 barang tu….

Reply

azmiah mohamad January 5, 2015 at 5:03 pm

Brg ada tax…tapi yg naik kargo…yg bawa naik flight jika tidak berlebihan…dan kastam xsangkut biasanya xkena tax…

Reply

azman January 8, 2015 at 9:17 am

As salam, puan saya nak tanya, ada tak halal restaurent berdekatan dgn Onelink tu? and satu lagi boleh x puan suggest hotel to stay. Tq in advance.

Reply

azmiah mohamad January 9, 2015 at 4:19 am

Onelink susah sikit nak cari restoran halal disekitarnya, biasa saya ke onelink selepas lunch…tuan boleh cuba hotel Clivia (3star) di Jie fang road. atau boleh pilih hotel2 sekitar…hotel byk, cuma tuan kena tahu dekat atau jauh dr tempat tuan nak borong barang.

Reply

BASRIRUDDIN HUSSIN February 23, 2015 at 3:53 pm

as salam. saya bercadang untuk ke baiyun guangzhou pada pertengahan julai 2015. Saya bertujuan untuk pergi melawat kilang pengeluar alatan gimnasium. tuan boleh cadangkan tak ?kawasan mana yang byk kilang pengeluar ni? dari segi penginapan? cukai kastam 10% jugak ke untuk benda ni? t kasih untuk reply

Reply

azmiah mohamad February 24, 2015 at 7:21 am

wslm tuan, saya kurang arif tentang kilang dan alatan gym…sbb saya lebih kepada pakaian dan kain… disana, setiap jenis periagaan tu jauh2 tempatnya, dan terlalu besar….tapi tuan boleh hubungi agen 013-6935139 (khairul) yang selalu ke sana dan lebih arif tentang peralatan sukan

Reply

Anonymous August 30, 2015 at 9:53 pm

Best2..sy pn slalu jgk pegi bisnes trip guangzhou.. sama la kite tuan tanah stay kat clivia hotel.. owner hotel mr fang mmg sempoi.. ckp je nk pegi mana mst dia tolong..

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: