ESP : TAK BANYAKKAN SUSU PUN??

by azszua03 on 29 March 2014

Eh, ramai lak yg mengadu minum Esp shaklee tapi susu tak banyak pun. Ada yang baru seminggu minum pun dah mengadu susu tak banyak pun. hello ibu-ibu sekalian….sebelum tu nak tanya dulu dah buat tak semua nih…

1. Kekerapan pam susu

Ada yg saya tanya berapa kerap mereka pam? sekali? 2kali sehari? kalau direct feeding lak berapa jam sekali? frust bila mereka kata…pam 2 kali je sehari. aduh…kadang2 rasa geram juga. jangan lah ingat ESP tu mcm ubat guna2 dik non. ESP adalah makanan tambahan yg memberikan khasiat kepada tubuh badan kita. ESP bukan ubat.

2. Minum 3-4liter sehari

ha! part ni la yg paling ramai ibu2 failed…ramai yg tidak titikberatkan masalah ni. kalau badan tak cukup air macam mana nak bekalkan air susu secukupnya kepada bayi anda?

esp shaklee, makanan tambahan, breastfeeding, susu ibu

 

3. Mindset atau Positif minda

ok satu lagi kelemahan ibu2 ialah mudah mengalah, nak cepat dan mudah putus asa. kadang2 belum cuba dah tahu keputusan, belum cuba dan rasa tak boleh. anda sendiri tahu segaa tindakan kita bermula dari minda. jadi, jika awal2 otak dah set tak boleh, bagaimana badan nak buat jadi boleh?

4. Doa dan Zikir

kepada ibu2 yg muslim terutamanya, jangan mudah putus asa…banyakkan berdoa…zikir untuk memohon pertolongan dari Allah S.w.t…disini saya share dengan anda doa untuk memohon pertolongan dariNya. Insyaallah, tiada apa yang dapat menghalang jika Dia berkehendak…

JADI, bukan salah ESP sekiranya anda tidak apply semua teknik2 di atas yer….bukan salah ESP jika susu anda tak sebanyak orang lain. sudah pasti ianya bergantung kepada USAHA anda. Fikir2kanlah…ESP hanyalah supplement untuk membantu…tapi sesiapa yg dah cuba pasti akan jatuh cinta….

 

TENGOK APA YG ESP BOLEH BANTU ANDA KLIK SINI
Your Trusted SID
Azmiah & Huzair
Hp: 010-3223139

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: