AVILLION HOTEL & RESORT PORT DICKSON : BEST?

by azszua03 on 15 June 2014

Hari ni 15hb June 2014….hari yg ditunggu2..sebab apa? ha…sebab hari ni baru nak honeymoon...dah terlepas 2 weeks dari date anniversary kami. Alhamdulillah…11 tahun sudah….walau banyak halangan dan rintangan kami hadapi berdua, tapi yang membahagiakan lagilah banyak…tapi bukan itu yg nak diceritakan…itu rahsia rumah tangga…ahaksss…
Tapi nak cerita tentang percutian kami ke Port Dickson dan tentang penginapan di Avillion Hotel & resort P.D.
Alhamdulillah…kami dapat voucher penginapan di hotel 5 star for 1 night dari Faizland Sdn Bhd a.k.a dr sifu Group Jutawan PM shareeza (mama cery) masa “Elite Dinner anyone can be a millionaire“. So kami gunakan utk travel dekat je ni…peruntukkan masa bersama husband je…sehari semalam…sebelum ni sibuk kehulu kehilir junpa anak cucu kan…heheh…tapi tadi sebelum check in sempat gak jumpa anak cucu GMF….almaklumlah..kemana je pegi anak cucu mmg ramai…sempatlah coaching dan motivate diaorg kejap tadi…alhamdulillah…memberi selagi boleh…
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
Bersama anak dan cucu Port Dickson. Farahan dan Dianna. 

Avillion Hotel & Resort Port Dickson

Selepas berjumpa anak cucu kami terus check in ke Avillion..dlm jam 3.15ptg. Pekerja2 Avillion yg ramah tamah, menjadikan suasana di resort sungguh menyeronokkan. Ditambah dengan pemandangan indah…pemandangan didalam kawasan resort sgt2 mendamaikan. Jom cuci mata jap pemandangan sepanjang kami menuju ke bilik.
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
Pemandangan dari lobby resort. Mendamaikan.

port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
Laluan menuju ke bilik2 dan juga water chalet
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
Swimming pool 1st yg kami nampak…sejuk mata memandang.
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
Swimming pool kedua terletak dibelah belakang resort.Lebih besar dan sgt cantik.
Ok, tu baru lihat pemandangan di sekitar Avillion. So kami banyangkan tentulah pemandangan water chalet lebih cantik dan wow!…hahaha…meleset rupanya…sebab waktu kami sampai air laut sedang surut…jadi kami cuma nampak lumpur dan pasir serta lumut….dan tiada deruan ombak…kelakar pun ada..tapi kami tahu itu hanya sementara jer…kejap lagi tentu air laut akan pasang semula dan kami akan dengar bunyi ombak…
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
Air laut surut waktu kami check in di Avillion.
Dah jenguk pemandangan sekeliling, kami tak sabar pula nak jengah keadaan dlm bilik water chalet kami pulak. Tentu ia lebih penting dari suasana diluar kan? Jom jengah suasana dalam bilik water chalet kami pula. Taraaaa!
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
Bilik mmg super luas…boleh lari2..hihi..kemudahan cukup…mmg superb!..tapi lagi superb bilik airnya, hehehe…bilik air dan toilet diasingkan…dan size bilik air pula hampir sebesar bilik tidur….mmg selesa dan mewah…alhamdulillah…bukan selalu dpt menikmati saat2 begini.
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group
port dickson, avillion, PD, shaklee, jutawan group, gmf group

oklah…tu jer yang dapat saya kongsikan buat anda semua…air laut dah pasang dan deruan ombak jelas kedengaran. best wooo….lain kali kalau korang nak bercuti ke Port Dickson pilih la Avillion ok? rasa cam nak duduk dua tiga hari lak kat sini…tapi kang tak jadi keje lak kan…tu cik abam PB dah pi swimming malam2 buta nih…geram tengok kolam tu cantik sgt katanya…hahaha…jgn pi mengorat sudah!

Nak tahu macam mana kekal bertenaga travel kehulu kehilir? Jom tonton video pendek ni, pengalaman travel dulu dan sekarang….khas dari Puan Azlina, kita lihat apa yang beliau amalkan…Jangan tak tahu beliau ni mmg hantu travel, tak perah duduk diam…ada je tempat yang igin beliau lawati…jom tengok!

ok see u next entry…thanks a lot to mamacery!

your trusted SID
.
Your Trusted SID
Azmiah & Huzair
Hp: 010-3223139

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: