HIDUP KITA ADALAH TANGGUNGJAWAB KITA

by azszua03 on 23 June 2014

Alhamdulillah…diberikan kesihatan dan peluang sekali lagi menghadirkan diri ke majlis ilmu. Kali ini di Seminar Jom Hebat Selatan 2014 bertempat di IOI Palm Villa Golf & Country Resort, Kulaijaya, Johor. Anjuran sudah tentu dari iReach Family iaitu Presidential Master Lyna dan juga Zainul…kitaorg panggil “akacan” dan atok…hihihi…
Menarik kali ini…majlis dimulakan jam 9.30 pagi dengan bacaan doa dari hero kesayangan saya iaitu Abang P.B…atas permintaan Ajk JHS….kemudian majlis diteruskan dengan sesi sharing insan2 hebat.
jom hebat selatan, ireach family, gmf group, johor,  
En. Abg PB baca doa pembukaan.
Acara seterusnya ialah sesi “bakar” dr atok Zainul dengan tajuk “mengelilingi dunia bersama Shaklee”…hati mmg panas…bukan panas sbb marah…tapi hati melonjak2 nak travel mengelilingi dunia seperti beliau sekeluarga juga….insyaallah satu hari nanti…tiada yg mustahil asal ada kemahuan dan usaha…selebihnya kita serah pada yg Maha berkuasa.
jom hebat selatan, ireach family, gmf group, johor,

Bersama anak cucu GMF

sesi bersama Master Lyna pula…kami menyanyi, kami menangis dan kami ketawa gembira…semua emosi ada…hanya yg datang JHS jer yg tahu kan…apapun its really open my eyes…biar kaya atau berjaya bagaimanapun…sentiasalah merendah diri…sentiasa berterima kasih pada insan yg xpernah ingin lihat kita gagal…iaitu mak ayah kita…insyaallah akan ku ingat selalu…

Macam biasa, Jom Hebat walau dimana pun tetap hebat…selalunya penceramah jemputan kita Tuan Amin Idris…tapi kali ni ialah Tuan Fadzli Yusof. Sama hebat dan terkenal orangnya. Kali ini banyak berkisar tentang kemantapan sistem dalam diri sendiri….belajar mengenal diri sendiri, mengawal diri sendiri dan menyungkil kehebatan diri sendiri…
Satu kepuasan….bertemu insan2 hebat…mendapat aura2 positif, ilmu2 yg bermanfaat…oh ya, dapat hadiah juga…benarlah kata mereka yg berjaya, Hidup kita, Tanggungjawab kita….kita nak ilmu kita yg kena usaha….
Jom jamu mata tgk foto2 sekitar majlis diadakan.

jom hebat selatan, ireach family, gmf group, johor,  
bersama salah sorang my sister’s Chrysalis Nurul dan juga Master Lydzar

jom hebat selatan, ireach family, gmf group, johor,  
My hero, my hubby Penjejak Bayang
jom hebat selatan, ireach family, gmf group, johor,

Bersama barisan penceramah dan juga peserta

believe in yourself!
Your Trusted SID
Azmiah & Huzair
Hp: 010-3223139

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: