TRAVEL USA : SHAKLEE 6 STAR TRIP (PART 1)

by azszua03 on 4 September 2014

salam u ollss….wah lama dah tak menulis…bersawang2 dah blog kesayangan akak nih…sorry sbb lama menyepikan diri…tapi akak tahu korang setia membaca…sbb ramai yg call ahkak…ada 3-4org call pasal nak mohon Visa USA, ada yg nak mohon Visa China…ada yg cari produk Shaklee…hihihi…thanks yer
ok, ramai kot yg sedia maklum, akak lama menyepikan diri sebab sibuk ukur jalan….hihi.. hampir 2 weeks di USA….hah! nih yg nak citer pasal trip USA nih… selamat membaca u ollss…

SHAKLEE 6 STAR TRIP USA

13hb Ogos 2014 : hari yang kami tunggu telah tiba, packing segala guna luggage bag yg shaklee sponsor. Besar giler beg nih ( rasa besar saat packing nak pegi jer, masa nak balik rasa keciknyer beg nih) hahaha…
beg sponsor dr Shaklee
ini benda2 “mesti” yg akan saya bawa kemana2 travel keluar negara. 
Penimbang beg tu terutamanya.
Boarding Pass
Perjalanan dari Malaysia ke USA mengambil masa lebih kurang 20 jam….18 jam di dalam flight dan 2jam lebih waktu utk transit. Dari KLIA kami naik China Airlines. Alhamdulillah kerana Shaklee dah adjust makanan for muslim dalam semua flight kami. Kami transit di Taiwan utk 2 jam lebih. Jadual penerbangan waktu balik ke Malaysia juga melalui penerbangan yg sama. Memang meletihkan tapi kamikan penjual Vitamin terhebat…rugilah kalau jual tapi tak makan kan….Alhamdulillah..keep fit sbb sesampai jer di USA sudah ada aktiviti menanti. Apapun sempatlah shopping skit kat Taiwan…hihihi
 
 Alhamdulillah…kepentingan kami as muslim diutamakan
Sampai Los Angeles, USA lebih kurang jam 11 malam….Oh ya, penerbangan ke USA merentas garisan masa dunia….Jadinya, ke USA seperti kembali ke masa lampau…hihi….kami bertolak tengahari 13hb….tapi kami sampai di Los Angeles, USA jam 11 malam 12hb Ogos….kira muda sehari…hihihi…Apapun, urusan di Imigresen pun satu hal….mcm yg telah dijangka imigresen akan menahan saya (agen dah maklumkan sebelum penerbangan mungkin akan ada beberapa org yg akan ditahan dlm satu penerbangan). Saya dah jangka sebab2 ditahan mestilah ada kaitan dengan permohonan Visa saya hari tu…tapi mcm biasa “keep cool” jer….dibawa masuk ke sebuah bilik khas…mcm2 bangsa dan ragam org ada dlm tu…ada yg dah berjam2 kena tahan….saya cuma tenangkan diri dan berdoakan agar urusan saya dipermudahkan….Alhamdulillah tak sampai 15minit nama saya di panggil…jawab beberapa soalan dengan pegawai imigresen US tu dan pasport saya diserahkan….En. suami menunggu dengan penuh kerisauan….waktu tu bagasi pun belum keluar….selesai semua, kami menuju ke hotel…mmg dah terbayang2 tilam empuk jer waktu ni…lebih kurang jam 1pagi waktu US kami sampai hotel…dan disambut dengan kalungan bunga….Hilton Long Beach Carlifornia, USA….
Pemandangan hotel kami waktu siang
bilik di Hilton Long Beach California
bilik di Hilton Long Beach California
Sampai je mandi2, solat isya’ dan rehatkan diri…ada lebih kurang 3jam jer utk baring2 dan rehat sebelum kami perlu mengikuti Global Conference di Long Beach Arena….
ok, kisah Global conference akan disambung pada entry akan dtg k…stay tuned!
your trusted SID
Your Trusted SID
Azmiah & Huzair
Hp: 010-3223139

{ 6 comments… read them below or add one }

Muhammad Faiz Mohamed Saaid September 4, 2014 at 10:17 am

Alhamdulillah, best betul ke sana ye

Reply

azmiah mohamad September 4, 2014 at 10:48 pm

mmg best sgt2…hihihi

Reply

fahmy shuhaimi September 8, 2014 at 3:03 pm

Kemasnya bilik ni.. Tidur atas karpet ker….

Reply

azmiah mohamad September 11, 2014 at 4:03 am

ni sebelum landing…gambar selepas biarlah housekeeping jer yg simpan…hahaha

Reply

kelkishan November 23, 2014 at 10:59 am

As salam…plan nk ke us next years…jln2…klu xde invitation letter boleh apply visa ker…? klu x beli tiket lg atau xbook accom mcm mana iye…boleh ke…sbb plan dpt visa baru nk book…apa pendapat? Lagi satu, klu immigration tahan kat sana…apa yg dia tanya?? Tq sudi kongsi

Reply

azmiah mohamad November 26, 2014 at 3:30 pm

wslm…soalan yg ditanya sama mcm soalan interview waktu buat visa…dont worry…just jgn panic jer…kalau takder invitation boleh beritahu tujuan nak kesana sama ada holiday atau apa…better dah siap2 segala tempahan…gap masa utk buat visa dan perjalan dlm 2-3 bulan dah ok…

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: