PROGRAM “GEGEMASU” DI MELAKA

by azszua03 on 8 September 2014

Semalam, 7hb September 2014, group besar PM Hadhatina dan Kamarul meluangkan masa untuk menjenguk dan beramah mesra bersama2 anak cucu GMF di Negeri Melaka. Perjumpaan kali ini berbeza dengan perjumpaan sebelum2 ini, kerana ia adalah salah satu program yg telah di rancang untuk kami di bawah naugan Supermom yg di beri nama Gerak Gempur Supermom #gegemasu
sgt bertuah wokey mereka2 (saya panggil anak2 GMF) kerana dpt berbincang dan menyerap ilmu dari otai2 Supermom. Sgt berterima kasih kepada Mami Hadhatina dan Dedi Kamarul, serta top2 leader Supermom yg sama2 sudi berkongsi ilmu, Ainul dan Faiz, Sarah dan Mijie, dan Jiha bersama Yus. Walaupun mereka bukan dari susur galur saya, tapi kami sgt2 suka berkongsi sebarang ilmu yang masing2 ada. itulah hebatnya bisnes Shaklee ni.

Rumah Pertama di Telok Emas, Melaka

Rumah pertama ialah rumah Nasir dan Akma, anak GMF ni juga adalah teman persekolahku di Ma’had Al Ehya El Karim dulu….Alhamdulillah terbuka hati dia nak sama2 join buat Shaklee. Mmg seorg yg positif dan mempunyai push factor yang kuat.
kami dihidangkan dengan jamuan mee sup, alhamdulillah, sedap hingga habis licin…hahaha. kemudian dibekalkan sorang sebotol cencalok. Tak sah kalau datang melaka tak bawa balik cencalok kan? Apapun, ilmu dan perbincangan yg menjadi agenda utama pertemuan ini.
gegemasu, supermom, gmf
Sesi pertemuan berlangsung lebih kurang 3 jam, walaupun budget asal 2jam sahaja.hehehe..nampaknya Nasir semakin jelas dengan matlamatnya. Kami semua mendoakan yg terbaik buat beliau dan keluarga.

Rumah kedua Di Masjid Tanah, Melaka

Ok, rumah kedua sepatutnya start lebih awal…tapi oleh kerana tersekat dek kesesakan lalu lintas di Hutan Simpan Terendak, ada kemalangan, kami sampai di rumah Kak Suhaila dan abg zally jam 4.30 petang. Juga dijamu dengan mee/mihun tom yam dan pelbagai juadah lain. Oh ya, sorang lagi anak GMF selain kak su menunggu di sini…iaitu Norizah, a.k.a Che Ta….eh bukan, Che zah…hihihi…
Sesi perbincangan dan makan2 juga mengambil masa 3jam….tepat azan Maghrib kami habis berbincang dan menunaikan solat sebelum semua beredar pulang. Alhamdulillah, sama macam Nasir, kak su dan Che zah juga sgt terinspirasi dan nampak hala tuju. As mak, i’m so proud of them….sanggup belajar…sanggup meluangkan masa…
gegemasu, supermom, gmf
Che za meluahkan perasaan…heheheh
gegemasu, supermom, gmf
khusyuk dengar mami dan dedi sharing
Untuk anak2 di JB, di N.9 dan di Utara, tunggu kami dtg gegar yer….tak sabar rasanya nak sambung perjalann program. Yang pasti, perjumpaan yg dibuat demi mengertkan ukhuwah begini sangat2 memberikan aura positif kepada sesiapa yg menghadirinya….berkongsi ilmu itulah kami….
Ada yg nak join Group kami? sila klik sini…. utk ketahui cara sertai kami atau hubungi saya terus di Facebook atau whatsapp 010-3223139
Your trusted Shaklee Distributor
Your Trusted SID
Azmiah & Huzair
Hp: 010-3223139

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: