KAU TAK YAKIN, KAU TAKKAN KEMANA….

by azszua03 on 10 September 2014

Yakin dan pasti. Lagi 1 bulan cukuplah 2 tahun perjalanan saya di dalam bisnes Shaklee ni. Alhamdulillah…sgt2 bersyukur kerana Allah lorongkan perjalanan saya disini dan benarlah..Dia sebaik2 penolong…
Mengimbau kenangan sewaktu sebelum saya dan suami mendaftarkan diri di dalam dunia Shaklee…menginsafkan…dengan bisnes pakaian yg belum stabil, hutang2 bank yg memeritkan, bil2 bulanan yg perlu dilangsaikan….fuhh mmg menjadikan kami “cari duit utk bayar hutang semata.” Sadis…
Tapi itu cerita lama…saya yg dulu bukanlah yg sekarang…Allahmdulillah berkat doa ibu, doa suami…dan juga berkat perjalanan usaha kami dlm Shaklee menjadikan kami kini sudah mampu tersenyum…bukan kerana saya ingin hidup mewah…tapi kerana jika dulu saya hanya memikirkan “periuk nasi” sendiri….kini beberapa periuk nasi makin terisi….kepuasan yg tiada dlm mana2 kerjayaku sebelum ini.

Kenapa saya begitu yakin dan setia dengan Shaklee?

Banyak sebab sebenarnya menjadikan saya sayang dan yakin dengan bisnes Shaklee ini. Banyak liku2 yang saya lalui sepanjang 2 tahun ini….tapi semua liku2 itu telah menjadi kenangan yg sgt manis buat saya dan insyaallah akan tetap meneruskannya. Tak sama kenangan waktu kerjaya saya sebagai kakitangan syarikat swasta dulu, mahupun kenangan waktu saya menguruskan bisnes sendiri. Percayalah saya jatuh cinta dengan perniagaan Shaklee disebabkansemua ini….

1. Produk yg Selamat, Semulajadi dan Berkesan.

Ini bukan slogan atau tagline semata. Tapi realti yg semua org perlu akui. Buktinya, sales produk kami melebih 300% tahun 2013 berbanding tahun sebelumnya dan kami bukan menjual kepada pelanggan2 baru shj, hampir kesemua pelanggan yg telah mencuba akan mengulangi pesanan produk mereka ataupun mencuba set2 produk Shaklee yg lain. Satu lagi bukti ialah, 99% mereka yg menjadi Shaklee Independent Distributor (SID) hari ini adalah mereka yg sudah mencuba produk Shaklee dan jatuh cinta dengan keberkesanannya termasuklah saya dan suami. Baca entry set pertama yg kami consume.

Satu lagi kalau anda masih belum tahu, atau nak consume produk Shaklee tapi masih ragu2, anda harus tahu bahawa produk Shaklee sgt mengutamakan keselamatan pengguna, Tiada syarikat pengeluar supplement yang lebih menitikberatkan keselamatan pengguna sebagaimana yg dilakukan oleh pihak Shaklee Corporation. Kenapa saya kata begini? Cuba anda namakan satu syarikat pengeluar supplement yang menggunakan khidmat Saintis-saintis dan pakar2 untuk Research and Development (R&D). Barisan saintis2 ini pula bukan sebarangan yer…contohnya Dr Blackburn adalah pemegang anugerah nobel! 

Antara barisan saintis dan penyelidik yang menyambut kedatangan kami di Pleasanton, California

Selain itu, Shaklee sudah berada dipasaran sejak lebih 60 tahun dulu, pengguna yg mengamalkannya sejak muda ada yg kini sudah berusia lebih 80 tahun. Kalau produknya tidak berkesan dan memudaratkan mana mungkin dapat bertahan sebegini lama dlm industri. Oh ya, produk shaklee juga jika ingin memasuki pasaran Malaysia perlu memenuhi syarat yg telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan syarat produk import tidak semudah produk yg dibuat di Malaysia tau…Jadi fikir2kanlah yer…mana lebih bagus, mana lebih terjamin dan mana lebih berkualiti.

2. Marketing Plan yg adil

Ok, semua tahu bahawa Shaklee adalah perniagaan Jualan Langsung, atau MLM. Bukan sistem piramid yer. Tapi MLM yang sgt adil dan mudah tapi bersyarat. Syaratnya usaha yg tinggi dalam menjual produk. Kalau takder usaha takder lah hasilnya. Networking mmg penting dalam sistem MLM, so mmg rangkaian perlu dibina untuk memastikan empayar yg kukuh, cuma, setiap pendaftaran ahli baru bukanlah bermakna membawa keuntungan kepada org yg mendaftarkan kerana modal RM65 hanya untuk pendaftaran semata2, tidak memberi apa2 imbuhan kepada upline.

Dalam shaklee juga, tak kira anda daftar awal atau pun anda daftar lewat dari sesiapa, peluang untuk berjaya dan mencapai segala insentif dan bonus yg ditawarkan oleh syarikat adalah sama. Peluang tetap sama, cuma yg membezakan ialah usaha kita. Anda daftar lewat, bukan bermakna sudah ketinggalan, tidak!. JIka anda berusaha kemungkinan untuk berada pada pangkat lebih tinggi dari upline juga adalah mudah. Kes ini mmg banyak berlaku. Tiada istilah org bawah ditindas. Masing2 mempunyai peluang yg sama. Itulah adilnya sistem MLM Shaklee. Dan yg paling best marketing Shaklee pun dipuji dan diakui oleh Internet Marketer sendiri. Bertambahlah keyakinan saya ini.

Salah satu komentar dari Internet Marketer

3. Perniagaan yang mengajar saya menambahbaik amalan rohani

Alhamdulillah, dalam Shaklee, ada mentor2 yang sentiasa mengingatkan tentang pendekatan diri kepada Yg Esa. Back to Basic, biar apapun yg kita lakukan dimuka bumi ini, hanya Dia yang menentukan sama ada akan terjadi atau sebaliknya. Benar, buka sesuatu yg mudah untuk mendidik hati, tapi jika tidak dimulakan yg sedikit…bagaimana nak dapat yang banyak? lagi pula bisne sini dibuat secara berkumpulan, menjadi satu kebiasaan untuk kami sama2 saling ingat mengingati. Semoga bisnes ini terus diberkati Oleh Allah SWT. Amin….

4. Membina Ukhuwah dan Silaturahim

This is one of the best reason why i’m doing Shaklee. Yer…dulu saya bukanlah yg jenis banyak kawan, adalah kawan2 zaman U, zaman kerja dulu….tapi berapa kerat sgtlah yg still keep in touch, dan dah bertahun2 pun tak jumpa. Yerlah masing2 sibuk dengan urusan masing2 kan. Tapi, dalam Shaklee….saya dapat ramaiiii sahabat dan kami seperti adik beradik! kami kongsi ilmu, pengalaman, even personal problem…kami ketawa bersama, menangis pun bersama….holiday sama2, buat class sama2…alahai indahnyer…

 

 

5. Bonus dan Insentif yang berbaloi2

ok tang nih mmg lah tak dinafikan, siapa yg berniaga tak nak untung kan? siapa yg berniaga nak rugi? dan siapa yg berniaga tak nak kaya kan? Dalam Shaklee, bonus dikira secara bulanan….time dpt bonus lak ditengah2 bulan, jadi bagi yg makan gaji adalah satu kelegaan bila tengah2 bulan dpt bonus, setiap bulan lak tu. Selain tu Shaklee juga ada bonus kereta dan Global trip. tu lom kira insentif2 sampingan yg biasanya Shaklee buat suprise!…hehehe…ok kalau nak tahu details tentang ini kenalah contact saya k…

Ada byk lagi perkara dan sebab utk saya setia bersama Shaklee…tak larat saya nak taip panjang2 disini, apa kata anda rasainya sendiri? Macam mana? meh sama2 join group saya..insyaallah ada mentor2 yg power2 boleh guide…

 

 

HUBUNGI SAYA DI WHATSAPP : 010-3223139

YOUR TRUSTED SID

Your Trusted SID
Azmiah & Huzair
Hp: 010-3223139

{ 4 comments… read them below or add one }

Muhammad Faiz Mohamed Saaid September 10, 2014 at 11:02 am

Ukhwah yang terjalin adalah benda paling mahal dalam business ni, selain dpt duit bonus riban riban

Reply

azmiah mohamad September 11, 2014 at 4:00 am

semestinya!

Reply

Nurani SHAKLEE October 8, 2014 at 9:12 am

harap dapat ku jejaki mentor2 ku yg hebat ini

Reply

azmiah mohamad October 15, 2014 at 4:48 pm

insyaallah…semoga terus success

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: