DUNIA WARNA WARNI DI DISNEYLAND CALIFORNIA, USA

by azszua03 on 17 September 2014

Hari ke3 di United State kami dibawa ke Disneyland yg terletak di Anaheim California. Satu lagi pengalaman baru. Mmg seronok bila berada di dalam dunia kartun! Hahaha…biasa tengok kat tv jer kan..hahaha..kalah budak2…jom saya jamu dengan photo2 semasa disana…the place that you should go! 

Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade

macam biasa, sebelum masuk Disneyland, kita selfie dulu dengan tiket 2keping…hehehehe…dengar citer tiket sekeping nih harga lebih USD100…sekeping tau, 2 keping nih mau lebih RM600.00….tapi aper nak kisah we all tak kuar sesen pun…semua Shaklee dah siap bayor…air mineral pun Shaklee bagi bekalan masa haus jalan2 kat dlm park tu. Kitaorg kuar duit beli survenior jer…Itupun kalau rasa nak beli…
Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
ha…ini pintu masuk utamanya.kalau dah masuk dengan tiket tadi, korang boleh keluar semula, tapi kena handstamping dulu, kalau tak kena beli tiket lain woo….kalau ada handstamping tu korang nak kuar masuk berapa kali pun tak pa….

Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
Lepas masuk jer gate utama tu kita akan jumpa memorial Walt Disney nih yg dijadikan train station…amik gambar lagi….hehehee…banyak gambar sebenarnya, tapi jamu skit2 jer cukup ar eh…
Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade

Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade

ok, nih dah masuk Disneyland Park dan sepanjang laluan nak ke dlm Fantasyland, Adventureland, Tomorrowland, Mickey’s toontown dan New Orleans Square….jauh gak menapak kat dalam tu…penat mmg penat, tapi syiokkk…hehehe
Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
Eh, lupa nak citer, masa masuk jer park, kitaorg terserempak ngan kereta kuda nih, mmg takde apa yg pelik ngan kereta kuda nih, just kagum ngan kuda nih…sbb size dia 2kali ganda dengan kuda2 yg saya penah nampak sebelum nih. Mmg besar dan kuat …tgk kaki diapun nampak tough!

Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
member belakang tu jeling2 lak mcm nak join sekali lak eh, (sorry zam hahaha)
Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
dengan bff supermom sister, cikgu nurul a.k.a mama Chrycalis
Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
my beloved husband pun nak amik gambar gak depan palace

Yang ni kitaorg dah sampai kat fantasyland, nampak tak palace yg kat belakang tu? masa kitaorg kat Carlifornia ni, cuaca agak panas terik…so kat Disneyland ni pun mencari tempat2 teduh jer kitaorg…hihihi…takpun kitaorg gi masuk main2 kat dalam park…pilih pun tempt yg air cond dan sejuk2…hihi..sampai sunburn tau akibat panas terik. I kan puteri lilin, habis cair…(baru panas dunia tu). Tapi omputih tu mmg suka cuaca camnih. Tu pasal penuh Disneyland…time2 mcm ni diaorg holiday….

Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade, ireach
lepas penat bermain, stop solat kat tempat nih, dengan geng2 IReach bergilir2..solat dlm panas terik.
Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
bergambar bersama watak Aladin…hehehe
Ok, tepat jam 6 petang ada parade disepanjang jalan dalam Fantasy land, waktu ni paling meriah bila semua menunggu ditepi jalan semasa perarakan tersebut. Kanak2lah yg paling seronok tengok watak2 idola mereka. Sedikit gambar2 waktu parade.
Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
Travel USA, disneyland USA, Disneyland anaheim, walt disney, USA california, fantasyland, disney advanture, disney parade
Thanks to Shaklee sbb bawa kami jalan2 kesini, kalau nak harap pegi sendiri mmg takderlah…hehehe…kami berdua tak tunggu sampai fireworks malam tu, letih sgt, kami balik dulu…tapi ramai rakan2 yang tunggu sampai habis fireworks. Love Shaklee!!

NAK JOIN TRIP SHAKLEE? JOM SIGN UP!

Your Trusted SID
Noorazmiah Mohamad/Huzair B. Bahrin
Wsp : 0103223139/0103223137
Fb : Nurqaseh Outlet Full
ig : nurqasehoutlet

Your Trusted SID
Azmiah & Huzair
Hp: 010-3223139

{ 2 comments… read them below or add one }

Muhammad Faiz Mohamed Saaid September 17, 2014 at 4:03 am

hooo Aladin tuh mesti nak join shaklee

Reply

azmiah mohamad September 17, 2014 at 4:11 am

eh lupa nak offer dia…hahaha

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: