BEST HOTEL DI CAMERON HIGHLANDS, NOVA RESORT & RESIDENCE

by azszua03 on 16 October 2014

Hai..hai..hai….bersiaran dari tanah tinggi Cameron Highlands. Alhamdulillah selamat sampai jam 5.00 petang tadi. Bertolak dari Masjid Tanah, Melaka jam 11.00 pagi. 6 jam wooo…..sebabnya byk menyinggah, siap singgah Poslaju Glenmarie lagi pos barang…hahaha…gitulah hakikatnya bila berniaga online…berniaga Shaklee, kena bijak menguruskan bisnes online anda……ok tak mo citer pasal bisnes yang best tu….tapi nak citer pasal resort yang kami menginap ni…sebelum tu jom tengok video nih….

 Video yang perlu anda tonton jika anda juga “hantu travel”
 

Dah tengok video? anda hantu travel gak ke? hahaha…kalau ya, sama la macam saya gak…panas je bontot kalau tak berjalan kan….ok2…back to topik….

Best giler resort ni…. NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS. Memang suggest sangat kat sesiapa yang nak bercuti di Cameron Highlands cuba tempah resort nih. Mesti puas hati. Resort ni baru siap dibina, ada part masih dalam renovation, tapi bangunan bilik2 menginap ni mmg dah 100% siap dan dah dibuka untuk tempahan pun. Harga? pada saya kalau banding harga dengan bilik yang saya booking nih, mmg orang tak percaya. kalau orang tengok bilik ni sure kata saya booking suite….hahaha…tapi hakikatnya saya booking Double Bedroom sahaja. Mungkin juga harga tengah promosi sekarang, satu malam RM180 sahaja. saya booking dari Booking.com secara online. Harga asal dalam RM275 tak termasuk 10% bayaran perkhidmatan dan 6% cukai. Murahkan? untuk standard bilik yang macam suite nih….Jom kita tengok gambar….

cameron highlands, jalan2 malaysia, nova resort, best place cameron highlands, cameron highlands hotel, tempat best cameron, hotel murah cameron, hotel mewah, hotel selesa cameron

Laluan dari Lobby ke bilik

cameron highlands, jalan2 malaysia, nova resort, best place cameron highlands, cameron highlands hotel, tempat best cameron, hotel murah cameron, hotel mewah, hotel selesa cameron

Laluan dlm bilik yg luas

cameron highlands, jalan2 malaysia, nova resort, best place cameron highlands, cameron highlands hotel, tempat best cameron, hotel murah cameron, hotel mewah, hotel selesa cameron

Disediakan pantry yang lengkap dengan kemudahan asas

cameron highlands, jalan2 malaysia, nova resort, best place cameron highlands, cameron highlands hotel, tempat best cameron, hotel murah cameron, hotel mewah, hotel selesa cameron

Ruang menonton tv

cameron highlands, jalan2 malaysia, nova resort, best place cameron highlands, cameron highlands hotel, tempat best cameron, hotel murah cameron, hotel mewah, hotel selesa cameron

Ruang menonton TV dan lepak2…best luas dan selesa

cameron highlands, jalan2 malaysia, nova resort, best place cameron highlands, cameron highlands hotel, tempat best cameron, hotel murah cameron, hotel mewah, hotel selesa cameron

Bilik dipisahkan dengan dinding kaca. Sangat selesa

cameron highlands, jalan2 malaysia, nova resort, best place cameron highlands, cameron highlands hotel, tempat best cameron, hotel murah cameron, hotel mewah, hotel selesa cameron

Pandangan dari dalam bilik (mcm tido dlm akuarium gitu)

cameron highlands, jalan2 malaysia, nova resort, best place cameron highlands, cameron highlands hotel, tempat best cameron, hotel murah cameron, hotel mewah, hotel selesa cameron

Cadar pun terukir nama resort.

cameron highlands, jalan2 malaysia, nova resort, best place cameron highlands, cameron highlands hotel, tempat best cameron, hotel murah cameron, hotel mewah, hotel selesa cameron

kelengkapan toileteries

cameron highlands, jalan2 malaysia, nova resort, best place cameron highlands, cameron highlands hotel, tempat best cameron, hotel murah cameron, hotel mewah, hotel selesa cameron

semua tersedia di bilik air

Ok, dah tengok best kan? ni bukan 1st time saya datang ke Cameron Hinglands tau, ada 2-3 kali gak saya datang sini sejak 5 tahun lepas. Saya juga sudah menginap dibeberapa buah hotel di sini. Antaranya Heritage Hotel, Kea Farm hotel, Iris House Resort dan beberapa hotel lain disini. Dan Nova Resort adalah yang terbaik! parking pun senang…tak lama lagi macam2 ada kat sini…mcm shopping complex gak.


Ok, senang citer..kalau anda nak info lebih lanjut, atau nak buat tempahan ker…boleh hubungi Nova Resort terus melalui details ini yer…Selamat mencuba!

Nova Highlands Resort & Residence 
The Square, 
Jalan Aranda Nova,
39100 Greencow,
Cameron Highlands, Pahang
Tel : +605-496 8805, 496 8806
Fax : +605-496 8801

Your Trusted SID
Noorazmiah Mohamad/Huzair B. Bahrin
Wsp : 0103223139/0103223137
Fb :Noor Azmiah Mohamad
ig : kakmiah_jualshaklee

{ 16 comments… read them below or add one }

nad October 16, 2014 at 9:26 pm

wah..menarik ni..bet0l2 mcm suite

Reply

azmiah mohamad October 16, 2014 at 9:37 pm

Yup…nanti cuba tau

Reply

Muhammad Faiz Mohamed Saaid October 16, 2014 at 11:56 pm

hooo memang best

Reply

Abg Z October 17, 2014 at 11:46 am

Sunguh menarik tertarik. Nk kt laban rata ke dkt2 dgn equatorial tu eh?

Reply

azmiah mohamad October 17, 2014 at 12:33 pm

nanti bw ainul

Reply

azmiah mohamad October 17, 2014 at 1:10 pm

haah sebelah jer pun…

Reply

Cik Siti October 17, 2014 at 3:23 pm

bestnya….teringin nak pergi…dh lama dah tak jejak kaki kat cameron tu…

Reply

azmiah mohamad October 17, 2014 at 3:38 pm

must try siti….nova resort takkan menghampakan

Reply

dalila February 11, 2015 at 9:12 am

include breakfeast x hotel nie?

Reply

azmiah mohamad February 13, 2015 at 3:35 am

tak…penginapan jer..tapi skrg saya tak sure…sbb masa saya pegi tu dia baru operasi

Reply

shila February 24, 2015 at 8:11 am

jauh x dari pekan?

Reply

azmiah mohamad March 1, 2015 at 2:50 pm

Pekan brinchang agak jauh juga…

Reply

mohd munzir March 11, 2015 at 2:18 am

wahhh bestnya cameron pewittt..

Reply

azmiah mohamad March 13, 2015 at 9:29 am

tq munzir singgah blog akak…

Reply

Nur Ajeerah April 16, 2015 at 6:02 am

Sis,toilet ada tab x?

Reply

azmiah mohamad April 17, 2015 at 3:02 pm

takder dear…shower jer

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: