TEMPAT SARAPAN BEST DI MASJID TANAH, MELAKA

by azszua03 on 3 October 2015

Assalamualaikum….
Wah byk habuk dah blogku ini…tuannya bz memanjang sampai xmenyempat nak update…(sebenarnya ikut mood je lebih)
Hari ni nak citer tentang tempat sarapan yg best kat Masjid Tanah ni… i olls mmg suker sarapan kat kedai…mmg jenis malas masak yer jugak…tapi kadang2 ada sarapan kat rumah pun nak gak pi melepak sarapan kat kedai…cek abang pun melayan je…lepas sarapan zuppppss terus ke lubuk rezeki…
Baru2 ni…sajerlah ajak cek abg pi sarapan tepi pantai la konon…nun kat pantai Pengkalan Balak, sekali warung tepi pantai tu tutup la pulak…makan kat situ biasa2 jer…tapi suker inviroment…cewahh inviroment la sgt…suka makan sambil ditiup angin laut pagi2…hihi….best wo…eh bukan pasal warung ni yg ingin aku citer…
So lepas kehampaan sbb warung tu tutup, we olls pun pusing balik, sekali cek abang terpandang sebuah Kopitiam….betul2 kat tepi jalan pekan kecil pengkalan balak tu…kopitiam ni sebelah parking lot Masjid Pengkalan Balak je lokasinya...senang je nak cari…tapi awat sebelum2 ni xpenah perasan…hahah…
Ha…nampak tu..bermula dari bulan oktober 2014…sekarang dah oktober 2015 dah…setahun dah ada kat situ…hahaha..padahal beratus kali dah kot lalu lalang depan tu…punyalah xpeka.
Hari 1st ni aku order Nasi Lemak Ayam...perghhh…terangkat habis…sedap sampai licin pinggan…portion nasi pun boleh tahan byk…ada ayam goreng berempah, telur rebus, kacang dan ikan bilis, timun, carrot dan sambal tumis yg mabeles….sorry ar geng sbb ahkak lupa nak amik gambor nasik lemak tu sebelum makan…punya gelojoh xsabor nak makan….dah licin baru teringat…next time ahkak banjer gambor yer…..hihi cek abang pun lupa nak amik gambor bakso mee dia…hihihi..maafkanlah kami….
Kami jamu korang dengan gambor2 luar dan dalam kedai jelah yer..namapun Kopitiam Balak…so konsep pun semua Balak…mmg sgt selesa kalau nak melepak…selain makanannya sedap…next time nak cuba western pulak…
Dan satu lagi….harga makanan  dan minuman disini sgtlah relevan, kalau nak dibandingkan dengan kopitiam lain…selalu kalau kopitiam lain mesti harga makanan kami cecah rm20 tapi kat sini…tak sampai rm15….makan berdua yer…
 kopitiam, sarapan best dimelaka, masjid tanah, kopitiam murah, kedai makan murah, kopitiam masjid tanah, kopitam pengkalan balak, kopitiam balak, pantai pengkalan balak, holiday pengkalan balak, berkelah dipengkalan balak, dekorasi konsep kayu, kedai melayu, kedai konsep kayu, sarapan masjid tanah, tempat makan best masjid tanah
Bangunan kopitiam ni ialah bagunan kedai kayu lama yg diubahsuai kepada konsep kayu balak. Memang lain dari yang lain, sejuk je rasa duduk dalam kopitiam ni walaupun xde kemudahan penghawa dingin.
 kopitiam, sarapan best dimelaka, masjid tanah, kopitiam murah, kedai makan murah, kopitiam masjid tanah, kopitam pengkalan balak, kopitiam balak, pantai pengkalan balak, holiday pengkalan balak, berkelah dipengkalan balak, dekorasi konsep kayu, kedai melayu, kedai konsep kayu, sarapan masjid tanah, tempat makan best masjid tanah
Dekorasi berunsurkan kayu dalam kopitiam yang menjadikannya nyaman dan sejuk mata memandang.
 kopitiam, sarapan best dimelaka, masjid tanah, kopitiam murah, kedai makan murah, kopitiam masjid tanah, kopitam pengkalan balak, kopitiam balak, pantai pengkalan balak, holiday pengkalan balak, berkelah dipengkalan balak, dekorasi konsep kayu, kedai melayu, kedai konsep kayu, sarapan masjid tanah, tempat makan best masjid tanah
Ok tu jer nak beritahu…insyaallah sama2 majukan bisnes org kita…dan harapnya kualiti masakan dan tempat terus dikekalkan sampai bila2…
Siapa2 yang plan nak pi bercuti atau berkelah di Pengkalan Balak nanti boleh la singgah yer….Selamat mencuba!
p/s : sebelum makan telan 2 biji phytocol st terlebih dahulu, lepas makan 2 biji omega guard pulak…Omega Guard tengah promo bulan ni tau!
peace yo!
Your Trusted SID
Azmiah & Huzair
Hp: 010-3223139

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: