TEMPAT MAKAN BEST DI MASJID TANAH, MELAKA

by azszua03 on 4 November 2015

Assalamualaikum…
Erkk…alhamdulillah kenyang…duduk Masjid Tanah ni mmg payah nak cari tempat makan yg special skit…adalah kedai2 makan…tapi biasa2 jelah…
Kedai ni baru jer lagi…kedaipun sempoi jer…tapi makanan mmg mabeles…rasanya baru sebulan dua ni beroperasi…tapi kami dah 3-4kali gak menyinggah mengisi perut..hihi…tu pun dlm seminggu dua ni…sebelum2 ni xpernah try…so bayangkan kalau dalam seminggu dua singgah 3-4kali…tentu2lah masakannya tidak mengecewakan…xpernah lagilah pinggan tak licin..haha
Antara menu popular disini ialah Patin Gulai Tempoyak, Talapia sweetsour, ulam2 kampung dan tak lupa juga “udang sepit biru“….perghhh mmg menjilat jari…
Meh saya belanja gambar2 yang menyelerakan….jangan tak singgah tau..nanti kempunan…hihihi
selera pahang, tempoyak, ikan patin, patin gulai tempoyak, masjid tanah, makan best, pekan masjid tanah, kedai makan best, udang galah, udang sepit biru, tempat makan keluarga

 

 selera pahang, tempoyak, ikan patin, patin gulai tempoyak, masjid tanah, makan best, pekan masjid tanah, kedai makan best, udang galah, udang sepit biru, tempat makan keluarga
Udang sepit biru sweetsour

Harga makan disini berapa?

Tak mahal…kat menu siap2 ada harga…cuma kalau nak yg special2 mcm udang sepit biru ni…ada mahal sikit la…yelah bukan senang nak cari udang saiz gedabak camnih kan…isi kenyal…makan sekor pun puas hati. Kalau size yg macam kami makan ni dalam RM60 sekor. Tapi rasa mmg mabeles…kalau nak merasa atau mmg mengidam, takyah pikir byk kali…makan jer…hahahah…apa lagi kalau ada org nak belanja kan? ;p
 selera pahang, tempoyak, ikan patin, patin gulai tempoyak, masjid tanah, makan best, pekan masjid tanah, kedai makan best, udang galah, udang sepit biru, tempat makan keluarga
Tengok cek abg saya ni makan…tak toleh kiri kanan lagi dah…anak kat belakang tu pun jenguk panjang leher…hahaha
 selera pahang, tempoyak, ikan patin, patin gulai tempoyak, masjid tanah, makan best, pekan masjid tanah, kedai makan best, udang galah, udang sepit biru, tempat makan keluarga
Eh2….menu udang sepit biru ni kalau ada permintaan special jer tau…mintak kat kaunter…kalau menu2 lain boleh pilih kat list menu jer…cam patin gulai tempoyak, talapia, ulam2 tu budget rm20-30 jer utk 2org makan. Macam gambar atas ni RM25.50 jer. Yang pasti anda puas hati dengan masakannya. Balik dengan gembira gitu…
Oklah…xmo citer banyak…datang sendiri utk rasai kesedapannya…support bisnes org kita…yg penting sodap hingga menjilat pinggan…hahaha…

Kat mana kedai makan best ni?

 selera pahang, tempoyak, ikan patin, patin gulai tempoyak, masjid tanah, makan best, pekan masjid tanah, kedai makan best, udang galah, udang sepit biru, tempat makan keluarga
Kalau mmg org masjid tanah…cari kedai belakang IKS Masjid Tanah..deret bengkel tapi menghadap belakang Lembaga Tabung Haji.
Tuan kedai lom sempat buat bisnes card. So bagi alamat ni jer pun boleh jer…janji korang jumpa kedainya yer tak.. Ni alamatnyer :
Selera Pahang,
SU 976, Jalan Bandar Baru 9,
78300, Masjid Tanah,
Melaka
No Tel : 0176887900/014-2955511
Selamat Mencuba!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: