4 TUMBUHAN HEBAT KANDUNGAN VIVIX SHAKLEE

by azszua03 on 10 January 2016

Sempena Promosi besar2an bulan ni ialah ViVix….so kita cerita tentang vivix yer…mesti ramai yg nak tahu vivix ni diperbuat dari apa…apa yg best sgt vivix ni kan?

Ok, vivix diperbuat dr 4 jenis botanical plant yg sgt tinggi khasiatnya. Shaklee sudah melaburkan berbillion dollar utk kajian supplemen terulung ini. 4 jenis tumbuhan tersebut ialah:

1. Muscadine Grapes (Anggur Muscadine)

Ini bukan anggur biasa yg kita boleh beli dipasaraya. Ia dikategorikan dengan “anggur super” kerana ia satu2nya anggur yang mempunyai lebih dari satu kromosom. Ia tumbuh secara semulajadi dan dikatakan berasal dari timur selatan United states.

Saiz anggur ini boleh mencapai saiz sebesar bola golf. Ia sangat tinggi kandungan polyphenol dan juga kepekatan resveratrol. Warna pekat ungu kehitaman menunjukkan ketinggian kandungan polyphenol.

Oleh kerana muscadine grapes ini tumbuh secara semulajadi, dia dikatakan mempunyai daya tahan penyakit yg tinggi untuk menentang kulat. Kulitnya yg agak keras dan tebal kerana polyphenol yg tinggi mampu bertahan dari pancaran uv dan kerosakan.

vivix shaklee, vivix diabetes, masalah stroke, vivix utk stroke, kandungan vivix, muscadine grapes, elderbery, polygonum cuspidatum, purple carrot, khasiat vivix, kelebihan vivix, anti kanser, keistimewaan vivix, awet muda, vivix awet muda

Muscadine Grapes

 2. Purple carrot

Tumbuhan ini ditemui di Afghanistan. Dianggarkan wujud sejak 5000 tahun dahulu. Ia tumbuh dikawasan yg agak lembap.

Purple carrot dikatakan mengandungi 50% lebih tinggi beta-kerotin berbanding lobak biasa. Ia juga mengandungi banyak antioksida dan Vitamin A.

Purple carrot juga dikatakan mampu mencegah penyumbatan pembuluh darah (Artersklerosis) yg mengakibatkan penyakit seperti stroke dan penyakit jantung. Selain itu khasiat anti karsinogen yg dimiliki oleh purple carrot juga sgt membantu untuk tubuh kita melawan kewujudan sel kanser.

Antiviral, antimikrobial, antikarsinogen dan kandungan vitamin A, B, C dan E yg terdapat pada purple carrot menjadikan ia antara botanikal yg sgt tinggi nilainya dalam bidang kesihatan.

purple carrot, vivix shaklee, vivix diabetes, masalah stroke, vivix utk stroke, kandungan vivix, muscadine grapes, elderbery, polygonum cuspidatum, purple carrot, khasiat vivix, kelebihan vivix, anti kanser, keistimewaan vivix, awet muda, vivix awet muda
Purple carrot

3. European Elderberry (Sambucus Niagra)

Satu lagi tumbuhan hebat yg terkandung dalam Vivix ialah European Elderberry. Gugusan buah berry yg berwarga gelap kehitaman ini kaya dengan vitamin A, B, C asid amino, karatenoid dan flavanoid.

Bila dilihat apa yg terkandung dalam elderberry ini sudah pasti kita faham bahawa vitamin dan nutrisi tersebut adalah sgt baik utk sistem imun, kesihatan kardiovaskular dan juga sangat bagus utk merendahkan paras kolesterol dlm darah.

Elderberry, vivix shaklee, vivix diabetes, masalah stroke, vivix utk stroke, kandungan vivix, muscadine grapes, elderbery, polygonum cuspidatum, purple carrot, khasiat vivix, kelebihan vivix, anti kanser, keistimewaan vivix, awet muda, vivix awet muda

European Elderberry

4. Polyganum Cuspidatum

Japanese Knotweed (Polygonum cuspidatum), vivix shaklee, vivix diabetes, masalah stroke, vivix utk stroke, kandungan vivix, muscadine grapes, elderbery, polygonum cuspidatum, purple carrot, khasiat vivix, kelebihan vivix, anti kanser, keistimewaan vivix, awet muda, vivix awet muda
Polygonum Cuspidatum

Polygonun cuspidatum juga dikenali sebagai Japanese knotweed. Tumbuhan ini juga kaya dengan resveratrol. Resveratrol adalah antioksidan tinggi yg sgt bermanfaat utk menetang radikal bebas sekaligus sebagai anti viral, anti radang, anti bakteria dan antikulat juga. Kelebihan ini lah yg menjadikan vivix sgt hebat sebagai anti penuaan kerana bertindak melindungi sel dari rosak dan diserang oleh radikal bebas.

Selain itu polygonum cuspidatum juga adalah yg memberikan warna hitam kepada ramuan vivix. Pekat dan gelap itulah yg memberikan keistimewaan yg tiada pada supplemen lain.

Hebatnya ramuan2 dalam vivix ini sehinggakan jika disimpan dibawah suhu beku sekalupun vivix takkan pernah beku. Tak percaya? Cubalah dulu…

muda 25tahun dengan vivix jom!

Your Trusted SID
Azmiah & Huzair
Hp: 010-3223139

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: