6 TIPS UNTUK KULIT CANTIK, BERSIH DAN GEBU

by azszua03 on 16 August 2016

Kulit merupakan organ terbesar pada tubuh manusia. Semua wanita mengimpikan untuk memiliki kulit yang sihat, putih kemerahan dan gebu. Saya pun sama juga… hehehe….tapi, tak boleh la sekadar berimpian sahaja…. kenalah berusaha ke arah matlamat kita tu kan…

Nak tahu apa yang saya buat dan sedang usahakan untuk mencapai kulit impian saya? Jom baca ni…

1. JAGA PEMAKANAN HARIAN

Ini perkara utama yang perlu dititikberatkan jika mahu miliki kulit yg sihat dan cantik. Ambil makan yg sihat dengan melebihkan sayur sayuran dan buah buahan terutama yg mengandungi vitamin A, C, E dan juga Protien. Kurangkan penggunaan Gula dalam makanan dan minuman kerana gula menyumbang kepada pelbagai masalah kesihatan. Begitu juga dengan perasa, pewarna dan pengawet makanan perlu dielakkan.

2. AIR MENCUKUPI.

Air yang mencukupi membantu agar kulit kelihatan segar dan lembab. Kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan kekeringan dan juga kulit berkedut. Bagi setiap 25kg berat badan disarankan mengambil 1 liter air untuk mencukupkan keperluan badan. Air juga penting bagi memastikan segala nutrisi yang diambil dapat diserap oleh tubuh badan kita.

3. GUNAKAN SKINCARE SEMULAJADI

Ini juga sgt penting, jgn suka suka mencuba pelbagai jenis produk skincare ataupun kosmestik tanpa study terlebih dahulu. Carilah produk yg 100% semulajadi, selamat dan berkesan. Tidak mengandungi Paraben, merkuri dan hidroquinon…pasti kulit akan lebih segar “bernafas”. Saya gunakan set rangkaian lengkap Nutriwhite Shaklee yang sememangnya dicipta untuk kulit asia dan melalui kajian yang sgt ketat oleh Shaklee. BEST sgt!

supplemen kulit, kulit cantik, nutrisi kulit, penjagaan kulit, kulit sihat, set kulit, skincare shaklee, nutriwhite, semulajadi skincare, natural skincare

Set Asas Nutriwhite Skincare

4. PENGAMBILAN SUPPLEMEN

Supplemen bukan lagi satu pilihan..tapi ia adalah satu keperluan. Setiap hari tubuh dan kulit kita terdedah kepada pencemaran dan radikal bebas yg menyebabkan pelbagai masalah seperti jeragat, black head white head dan juga jerawat. Pengambilan supplemen dapat membantu memberikan nutrisi yg seimbang kepada tubuh badan untuk melawan segala anasir dan radikal bebas.Sudah tentu saya pilih Vitamin Shaklee yg terbukti selamat dan berkesan. Vitamin C, vitamin E, B complex dan protien antara supplemen yg memberi fungsi terbaik kepada kulit.

supplemen kulit, kulit cantik, nutrisi kulit, penjagaan kulit, kulit sihat, set kulit

Set Asas Supplemen utk kulit sihat

5. KAWAL AKTIVITI LUAR

Jangan banyak terdedah kepada cuaca luar terutamanya sinaran UV yg mampu merengsakan kulit. Jika ada aktiviti luaran, gunakanlah pelindung UV (terdapat dlm rangkaian skincare Nutriwhite Shaklee)

 

6. AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT

Buatlah senaman dan rengangan 2-3kali seminggu bagi memastikan aliran darah kita berjalan lancar. Peredaran darah yg lancar memberikan efek pada kulit kita. Kulit akan lebih sihat dan kemerahan secara semulajadi. Nak lagi bagus…ambillah VIVIX secara konsistan setiap hari…anda pasti jatuh cinta!

Jom miliki kulit yang sihat dan cantik!

Konsultasi Percuma

0103223139 (wsp)

Pn Azmiah Mohamad

{ 4 comments… read them below or add one }

Dila August 16, 2016 at 11:48 pm

saya sukakan produk shaklee ni membuatkan wajah cantik macam Miah Filzah

Reply

azszua03 August 17, 2016 at 3:22 am

hahaha…kuang asam ko labuuuu

Reply

Farah August 17, 2016 at 10:41 am

Bestnya 6 tips nie…tq yer sharing yang membina.
Ramai org abaikan minum air air masak yang mencukup sehari.

Reply

azszua03 August 17, 2016 at 12:10 pm

tq farah singgah sini….semoga bermanfaat

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: