DETOX PENTING UNTUK PROGRAM DIET DAN KURUS

by azszua03 on 25 September 2016

Salam u ollssss…..

Ramai yang masih ragu ragu dengan kepentinggan detox…tapi pada saya…detox ini sgt penting

Dulu bila nak turunkan berat badan mmg takde nak study2 dulu…main bantai je…org kata tak yah makan nasi…ikut je…last2 kantoi je lepas beberapa hari…tapi mulai awal tahun 2016 aritu ada kawan kawan yg bijak dlm urusan diet ni berikan tunjuk ajar…kemudian shaklee pulak kebetulan lancarkan kempen detoxs…

Ha, saya pun ambil kesempatan start dr situlah belajar dan praktikkan sekali. Lepas tu barulah sedar…barulah akui nak diet, nak kawal berat badan perlu ada ILMU! Tanpa ilmu mmg usaha utk menurunkan berat badan akan kelaut dalam. mungkin bertahan seminggu dua jer…hihihi

Sejak belajar tentang detox yg Shaklee anjurkan barulah sedar kepentingan detox ni. Jangan tak tahu, detox bukan hanya utk kurus tau!…Banyak sebab lain kenapa badan kita perlu detox. Tapi kalau nak kurus, Detox ni sgtlah penting sbb detoxs ni memastikan badan kita menerima nutrien yg sepatutnya tanpa sebarang gangguan. Penting tau waktu diet turunkan berat badan, tubuh kita terima nutrisi sepenuhnya. Itu sebab kita perlu singkirkan segala “keladak” lama terlebih dahulu melalui program detox ni.

picsart_07-06-09-58-51

Saya sewaktu 95kg

small-family

my sweet happy family

Raya 2016, 80kg

Ni nak cerita effect yg saya dah terima apabila makan produk Detox shaklee…saya dapat buang lebih 15kg…dari 95kg berat asal…sehingga 80kg dalam masa 6 bulan tapi, bersama dengan plan pemakanan sihat dan juga senaman ringan…yg paling ketara semasa buat Detox Shaklee menggunakan sepenuhnya Set Detox Shaklee…masa minggu pertama tu jer hampir 4kg dapat diturunkan…alhamdulillah…nak tahu saya makan Set Detox yg mana masa detox aritu…Jom tengok gambar kat bawah ni….by now saya masih teruskan Vivix, Cinch tea mix dan Herblax tu walaupun program detox dah tamat…awesome kan! Oh ya, saya sgt menitik beratkan cara untuk meningkatkan metabolisme dalam program penurunan berat badan saya. Saya tidak menyekat makan, tapi saya pilih apa yang saya makan. Tidak berlapar sama sekali.

picsart_09-16-12-04-01

Set Detox Shaklee yang saya ambil sepanjang program.

Itu salah satu effect yg sangat saya suka bila menggunakan produk Shaklee…byk lagi effect yg saya rasa kesan dr detox ni, antaranya pada kulit, pada kesihatan tubuh…nanti cerita lain. Sambil Detox saya juga byk belajar tentang pemakanan dan mengamalkan cara hidup sihat demi menjaga kesihatan saya dan suami. Rasanya kalau tak kenal Shaklee mungkin saya masih tak sedar betapa pentingnya menjaga kesihatan…yerlah..hari2 dok baca dan menulis pasal kesihatan dan pasal penyakit yg ada kat muka bumi nih..mau tak insaf insaf lagi kan…dulu bila ckp tentang kesihatan ni mmg masuk telinga kanan keluar telinga kiri je…skrg tidak lagi

Nak berubah kepada yg lebih sihat…jomlah join kami di Shaklee…bukan jer program2 kesihatan dianjurkan…sambil tu boleh dpt sokongan dr kawan2 yg sama2 nak menjaga kesihatan juga tau..disitulah kekuatan kami…kalau sorang2 maybe dah kelaut dalam…hahahaa

Inilah Shaklee effect saya….

Nak dapatkan set detox?

Call no ni
Azmiah 0103223139

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: