PERCUTIAN KE PULAU LANGKAWI 5 BINTANG : PART 1

by azszua03 on 29 October 2016

Assalamualaikum…

Hamboi kemain excited eh citer preparation nak bercuti ke Kundasang. Padahal tak sampai sebulan lagi nak hadap percutian 5 bintang ke Langkawi tajaan sepenuhnya Company kesayangan ku, Shaklee. Eh, ada 22 hari je lagi sebelum percutian 3 hari 2 malam tu bermula.

Bukan tak teruja…tapi, sebab belum tahu sgt itinerary, so tak dapat nak gambarkan lagi aktiviti aktiviti yang bakal kami lalui. Tapi yang pasti seronok sebab Trip Shaklee tak pernah lagi menghampakan.

Oh ya, ini trip dalam negara yang pertama saya sertai. Trip trip sebelum ni luar negara. USA, Italy dah merasa sebelum ni. Kali ni try dalam negara pulak. Tak sabar nak tunggu supprise supprise dari Shaklee masa di Langkawi nanti. Shaklee mmg suka buat supprise tau! Sangat sangat menghargai para leaders mereka.

20161030_000820

Surat jemputan untuk berlibur!

En Penjejak Bayang turut serta dalam trip kali ni, si anak dara iesya jer terpaksa kami tinggalkan untuk 3 hari bersama neneknya. Lom cukup umur untuk sertai. Insyaallah lepas genap 4 tahun nanti mula la dia menyertai trip trip mewah Shaklee luar dan dalam negara.

Tarikh percutian ke Langkawi.

Tarikh sudah ditetapkan iaitu pada 19, 20 dan 21hb November 2016. Weekend waktu tu, tapi takper, kalau berjalan dengan Shaklee sudah pasti semuanya sudah siap dibooking dan dilayan seperti VVIP. Tak perlu susah payah. Tiket masuk ke tempat tempat lawatan juga semua sudah siap diatur seperti biasa.

Opps lupa…disebabkan leader leader shaklee ni semua VVIP, we all naik flight wokey…ada yg naik dr KLIA, ada yang dari Penang Airport. Kami, pilih naik Malaysia Airlines la. Boleh kumpul point Enrich kan. Hehehe…

Tempat Penginapan di Langkawi.

Sudah pasti hotel bertaraf 5-6 bintang kalau bercuti atas nama Shaklee. Kali ni The Westin Resort & Spa Hotel menjadi tempat penginapan rombongan kami nanti. Westin youuu….the most favourite hotel di langkawi. Harga 1 malam tak yah cerita la kan…hihi

westin-bedroomGambaran Bilik hotel yg bakal diduduki

Tak sabar nak tido atas tilam empok kat The Westin! Memanja manjakan diri utk 3 hari 2 malam…dah dapat bayangkan bertapa selesa dan enaknyer…bangun bangun pagi nampak laut…hahaha …parah betul ko miah!

Meh tengok permandangan luar hotel pulak. Pinjam gambar google dulu…nanti dah sampai sana ai belanja banyak banyak gambar ai amik sendiri dlm entry seterusnya wokey!

westin-pools-areaThe Westin kak miah coming!

Aktiviti yang di rancang oleh Shaklee.

Ok, bab aktiviti ni mmg takyah nak sibuk sibuk kami memikior. Semua sudah diatur rapi. Yang pasti byk tempat yg bakal kami lawati nanti. Antara yang ada dalam list yg saya tahu ialah:

  • Pantai cenang
  • Shopping di Pekan Kuah
  • BBQ dinner di tepi pantai
  • Kereta kabel
  • Sky brige
  • Langkawi wildlife park
  • Island hopping

Tu antara aktiviti yang saya tahu semasa briefing di hq last week. Tak diberitahu secara detail. Supprise katanya….hihi..oh nanti dapat duit poket juga dr Shaklee… bestkan?

beg-langkawiBeg james bond! Hihihi

Selain tu Shaklee ada juga sediakan luggage dan t shirt untuk dibawa kesana. Like always, semua tersusun rapi. Pergi berdua…maka dapatlah semuanya pun dua. Alhamdulillah

Tak sabar nak tunggu tiba tarikhnya. Nanti saya share lagi tentang trip kami di Langkawi ya. Belanja korang gambar banyak banyak. Hehe…stay tuned!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: