KISAH DISEBALIK 4 SET SUPPLEMENT MENGUBATI SLIPPED DISC

by azszua03 on 17 November 2016

Assalamualaikum…

Hari ni saya happy sgt….Walaupun bukanlah jual byk sgt seperti org lain yg boleh jual Vivix sehari lebih 10 botol…tapi tetap bangga dan bersyukur dengan rezeki hari ini…6 botol vivix terjual hari ini….

Saya pasti Allah sebenarnya menguji saya. Kenapa saya kata begitu? Semalam, saya dapat order dari seorang ibu hamil. Sebotol peppermint ginger plus….ya hanya sebotol. Kemudian beliau minta tolong COD ke Sungai Udang, Melaka. Beliau tiada kenderaan untuk datang membeli dan minta jasa baik saya. Beliau sanggup tunggu kalau saya nak cod esok atau lusa.

Tapi saya tahu si ibu sedang menahan rasa angin dan loya kerana sedang mengalami morning sickness diawal kehamilan. Hati saya terdetik “takkan sebotol peppermint je nak pegi COD…tak berbaloi!” Jahatnyer bisikan itu kan?

Akal pula terus berfikir “kesianlah kat ibu hamil tu…niatkan nak tolong dia…ringankan kesusahan dia…buat bisnes Shaklee ni sbb nak bantu org sihat kan?”…. masa nih rasa Allah sedang betul betul menguji hatiku…Saya menangkan akal…so mmg terus putuskan utk hantar juga esok petang.

slipped-disc-set

Hari ini, jam 11 pagi…whatsapp ku berbunyi. “Salam miah, akak nak order 4 set yer set slipped disc yg hari tu…” Gigil tangan waktu membaca….mata terus berkaca sebabnya terus terkenang tentang sebotol peppermint yg bakal dihantar petang nanti.

Sewaktu masukkan botol peppermint tersebut kedalam plastik tadi, hati berdoa. Ya Allah..moga ada rezekiku lagi dari customer customer di Sungai Udang on the way hantar peppermint ni nanti. Rupanya Allah makbulkan dengan 4 set slipped disc ini.

set-slipped-disc

Sebenarnya, dari semalam hingga kehari ini stok vivix saya dah licin. Tapi, macam dirancang rancang 3 botol vivix baru sampai tengahari ni dan sebotol lagi sideline pinjam last week sedang dlm perjalanan nak dikembalikan pada saya. Rasa semuanya dipermudahkan dan saya dapat sediakan apa yg customer perlukan semuanya petang nanti. Cantikkan aturan Allah?

Actually, ini order kali ke 4 dari customer yang sama. Dan hari ini Allah buka pintu hatinya utk borong terus 4 set. Beliau begitu percaya pada produk shaklee dan sememangnya set ini sgt memberi kesan positif pada masalah beliau. Lihat testimoni dari beliau. Dari terbaring skrg beliau boleh berjalan.

Dari 4 set yang dibeli, 2 set utk kegunaannya sendiri dan 2 set lagi untuk dibawa ke Russia sebagai ikhtiar utk anaknya juga yg mengalami masalah yg sama, slipped disc. Customer saya ini isteri kepada seorang doktor perubatan tau. Suaminya mempunyai klinik sendiri. So, beliau juga percaya kepada produk Shaklee.

Hari yang menggembirakan…Byk yang saya belajar hari ni….belajar berkongsi rezeki, belajar bersangka baik terutama dengan Allah…belajar mensyukuri nikmat Allah walaupun dimata kita nampak kecil nikmat itu…belajar urus stok dengan baik, dan mcm2 lagi saya belajar….alhamdulillah

By the way…Insyaallah..malam ni ada sorang lagi customer order 2 botol vivix dan keahlian percuma akan buat pembayaran…customer ni belikan vivix utk ibunya yang ada masalah batuk berpanjangan. Berbagai ikhtiar sudah dilakukan. Semoga dengan ikhtiar vivix ini nanti beliau sembuh dengan izin Allah.

Semoga saya terus dapat memberi manfaat dan dpt menyampaikan perkara berfaedah buat semua…tak lupa juga…semua ini doa dr ibu saya, mak dan abah..dan suami juga…dan sikecik iesya…serta anak2 GMF…semoga kalian juga dirahmati. Bersambung….

Petang, 5.45 hujan lebat.

payment-slipped disc

Inilah antara rezeki saya hari ini… alhamdulillah…tak termasuk yang Cash in hand…bukan nak menayang…tapi nak beritahu…”org berniaga, rezekinya selalu tak disangka sangka….cuma perlulah bersangka baik dan berusaha untuk mendapatkannya…yg penting kena pandai menjemput rezeki…”

Letak nama en suami….sbb dia over excited dengan sales hari ni…bagi dia bangga skit ngan wife dia nih…hihi…dpt cek ni tadi kami 3 beranak angkat tangan syukur (dlm kereta dan luar hujan lebat).Otw Balik…belikan mak kuih apam balik…extra kacang n jagung…favourite mak….doa mak juga punca kebahagiaan sepanjang hari…

Kalau anda perlukan set slipped dics ini, boleh hubungi kak miah terus di talian 019-2423139 atau whatsapp di nombor 0103223139,

KLIK SINI UNTUK PESANAN TERUS

KLIK UNTUK PESANAN TERUS

INFO : Panduan Cara Membuat Order Online

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: