MINUMAN BERKHASIAT UNTUK KANAK KANAK MEMBEKALKAN NUTRISI PENTING

by azszua03 on 29 November 2016

Sharing dari mama iesya
—————————–

Assalamualaikum ibu ibu…

mealshakes

Hari ni nak share minuman kegemaran dak kecik nih iaitu MEALSHAKES. Memang tak boleh lepa. Pandai jer dia bukak penutup pusing tu tau semata2 nak ratah mealshake kegemaran dia. Tidak cukup bubuh dlm botol susu dia je agaknyer.

Saya bagi Iesya Mealshakes sejak dia umur setahun 3 bulan dan masa tu dia start demam. Lepas 4-5 hari pun demam selsema dia tidak kebah kebah. Jadi saya amik keputusan beri dia Mealshakes dan Omega guard yang mana antara produk yang terdapat dalam set nutrisi kanak kanak…alhamdulillah esoknya demam kebah dan lusanya selesema Iesya pun hilang.

Sejak dari itu iesya konsistan amik mealshakes dan Omega Guard, kalau Iesya demam pun 3-4 bulan sekali dan 2-3hari jer paling lama…alhamdulillah. Memang perasan sistem imunisasi dia semakin kebal. Mama dan papa pun taklah risau sgt bila Iesya tak sihat. Ubat Klinik ada tapi stanby jer…biasa expired gitu jer sebelum dibuang. Huhuhu…

Part paling best…Iesya lepas amil mealshakes selera makan dia pun semakin bagus. Semua jenis sayur dan buah buahan dia suka makan, tak pernah tolak sayur atau buah dan saya pun tak ajar dia memilih makanan. Memang galakkan sangat dia suka pada sayur dan buah buahan. Senang nak bawa travel mengunyah je snack buah.

Citer pasal mealsakes saya pun rasa sangat best bila iesya tak memilih makanan, makan sayur dan buah, Iesya lansung takde masalah sembelit sebagaimana sesetengah kanak kanak…setiap hari paling2 sekali pasti “membuang”. Menunjukkan perutnya selesa, bila perut selesa Iesya mmg tak byk ragam….alhamdulillah..

Bonus iesya konsistan Mealshakes ni ialah kulit dia cantik. Kena gigit dek nyamuk tu biasalah tapi memang cepat jer recover semula. Takde masalah langsung atau meninggalkan parut. Kalau lepas mandi tu saya suka sapukan Herbal Blend pula, lembut la lagi kulit dia…

Semoga iesya dan anak2 lain membesar dengan sihat dan kuat….berikan terbaik utk mereka dan jagalah pemakanan mereka sebaik mungkin….

Nak cuba mealshakes? boleh order online

KLIK UNTUK PESANAN TERUS

KLIK UNTUK PESANAN TERUS

Atau Wsp 0103223139/call 0192423139
Azmiah

 

INFO : Panduan Cara Membuat Order Online

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: