CARA BUAT ORDER ONLINE PRODUK SHAKLEE

by azszua03 on 4 December 2016

Assalamualaikum sahabat maya…

Hari ni kak miah nak bantu rakan rakan yang berhajat untuk membuat order produk shaklee terus kepada syarikat vitamin no 1 di dunia ni. Mudah jer kawan kawan, hanya dengan beberapa klik jer produk akan sampai depan muka pintu anda.

So, jika anda jauh dari kak miah selaku Pengedar Shaklee Masjid Tanah, Alor Gajah dan Sungai Udang Melaka. Jangan risau, anda masih boleh membuat order secara online. Inilah kelebihan Shaklee. Klik klik sahaja. Takyah susah susah.

Cara yang kak miah akan tunjukkan ini juga, tidak memerlukan untuk anda menjadi ahli, anda bebas membuat order sebagai consumer atau customer shj. Tapi jika anda berminat untuk menjadi ahli boleh la menghubungi kak miah terlebih dahulu. Ok jom saya terangkan langkah demi langkah.

1. Login ke website Shaklee.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah dengan login ke website Shaklee. Boleh terus login ke link dibawah ini atau click pada button “order online” di bawah.

KLIK UNTUK PESANAN TERUS

KLIK UNTUK PESANAN

 

2. Baca terma dan syarat

Paparan agreement akan muncul. Baca terma terma yang dikemukakan untuk kepentingan anda. Setelah anda faham dan bersetuju, klik “Agree” untuk meneruskan pembelian online.

shaklee-online

3. Pilih produk yang ingin dibeli.

Anda akan menemui paparan senarai produk sebagaimana gambar dibawah. Dibahagian column kiri sekali semua list sudah “tersedia” di tick. Jadi, anda perlu “buang” tick untuk produk yang anda tidak ingini. Biarkan tick pada produk yang anda mahu.

shaklee-online-1

4. Masukkan kuantiti produk mengikut kemahuan anda.

Pastikan anda semak kuantiti barang yang anda inginkan. Bila anda tick, kuantiti hanya akan automatik menjadi 1 shj, sekiranya anda ingin membeli lebih dari 1, sila ubah di bahagian Quantity. Terdapat 2 bahagian harga. Jangan kuatir kerana harga bergantung kepada alamat anda sama ada di semenanjung ataupun di Sabah/Sarawak.

Walau bagaimanapun, keistimewaan diberikan kepada jumlah order melebihi rm800 (tidak termasuk GST) bagi semenanjung dan rm1,000 (tidak termasuk GST) bagi sabah sarawak, dimana tiada kos penghantaran dikenakan. Begitu juga bagi sebarang order yg melubatkan Produk supplemen terbaik iaitu VIVIX. FREE postage ke seluruh Malaysia.

5. Apabila semua order telah disemak dan jumlah keseluruhan sudah dipastikan, klik “Checkout”

shaklee-online-2

6. Lengkapkan butiran peribadi dan juga alamat penghantaran produk.

Ok, langkah seterusnya ialah lengkapkan butiran peribadi anda dan juga alamat penghantaran produk. Pastikan alamat lengkap beserta no telefon diberikan bagi memudahkan pihak currier service. Bila sudah lengkap, Click “continue”.

shaklee-online-3

7. Semak pesanan anda.

Sekali lagi, sila semak semua pesanan dan juga alamat penghantaran anda sebelum proses pembayaran.

shaklee-online-4

8. Semak juga maklumat penghantaran, kemudian click button “proceed for payment”.

9. Pembayaran melalui Creadit Card atau Debit Card.

Anda kini berada di fasa akhir proses pembelian, iaitu fasa membuat pembayaran. Pembelian produk shaklee secara online hanya boleh diteruskan jika anda memiliki Creadit Card ataupun Debit Card. Tidak kisah dari mana mana bank sekalipun.

shaklee-online-5

Setelah mengisi semua maklumat card anda. Sila click “confirm payment”.

10. Masukkan MSOS CODE yg anda terima melalui telefon.

Ok, langkah akhir sebelum pembelian tamat ialah dengan memasukkan msos code dari bank anda. Paparan ini mungkin berbeza mengikut bank yang anda langani. Tapi konsepnya sama sahaja.

shaklee-online-6

Selepas masukkan Msos Code, click button OK dan pembelian anda juka berjaya akan diproses terus oleh pihak Shaklee Corporation. Jika kesemua proses diatas berjaya, anda akan terus mendapat paparan Invoice dati pihak Shaklee. Sila print dan simpan invoice tersebut jika ada perkara berbangkit sebagai rujukan.

Insyaallah dalam masa selewat lewatnya 3-4 hari bekerja, anda akan terima produk yang anda order secara online. Mudah kan? Tak perlu beratur dikaunter, tak perlu menghubungi mana mana SID pun anda masih boleh membuat pesanan produk. Namun, jika anda masih memerlukan konsultasi, sila hubungi saya dengan segera selepas pembelian dibuat.

Selamat mencuba!

Kak miah- 0103223139(wsp) 0192423139(call)

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: