CARA ATASI MASALAH MENGANTUK DAN LETIH KETIKA MEMANDU

by azszua03 on 10 December 2016

Sedar tak sedar dah dekat 5 tahun bersama dan mengamalkan produk Shaklee. Alhamdulillah, kalau nak cerita effect selepas bersama Shaklee mmg banyak sgt. Dari kisah kolesterol tinggi hingga ke hari ini byk sgt yg saya dan keluarga terima kesan kesan positif, tak tersenarai dek saya dari sekecil kecil effect sampailah sebesar2nya dlm kehidupan saya dan keluarga. Efek melalui bisnes dan juga tahap kesihatan.

Selepas bersama shaklee, saya bawa keluarga kepada cara hidup yg lebih sihat dan org yg saya tarik mula mula sudah pasti ialah en suami saya. Orang lelaki memang tak mudah nak percaya supplemen supplemen ni, tapi bila dipaksa dia terima jer, mula mula dia rasa macam dipaksa makan ubat, sbb bentuk supplemen macam bentuk ubat kan? Padahal supplemen dan ubat adalah 2 perkara yang sangat berbeza. Lama kelamaan apabila dia konsistan supplemen, tak perlu dah saya nak paksa. Dia sendiri dpt rasa perubahan diri dan kesihatannya.

Suami saya ni ada masalah untuk memandu jauh. Kadang kala, pemanduan selama 2 jam pun dia sudah tak tahan mengantuk. Saya takut juga jika dia mengalami microsleep. Bahaya sgt jika tidak dibendung masalah ni. Dulu, suami saya peneman setianya ketika memandu ialah si “lembu merah” tu. Tapi, semua sedia maklum bahawa kandungan minuman tu sgt tidak sihat, kandungan gula yg tinggi dan juga berkarbonat.

Jadi,saya cari alternatif untuk gantikan si “lembu merah” tu. Saya gantikan dengan Performance Drinks dari Shaklee. Tiada karbonat, kandungan gula yang sgt rendah dan rasa orange yang sangat sedap. Skrg ni, sebelum nak travel kemana mana, memang saya siapkan satu botol performance drink. Cuma masalahnya, performance drink ini bila sejuk dan sedap, sekejap sahaja habisnya. Hahaha…

Inilah satu lagi supplemen kegemaran en.suami semasa memandu. Sentiasa ada je dalam beg sandang beliau sebagai bekalan. Cinch tea mix diminun panas panas. Mmg segar biji mata. Ia meningkatkan metabolisme badan. Sangat sesuai untuk mengembalikan kecergasan badan bagi yg sering berasa lesu dan lemah.

Terbaru, kami sekeluarga bercuti ke Kota Bahru Kelantan. Memulakan perjalanan dari Kuala Lumpur pukul 8.30 mlm, sampai destinasi di Kota Bahru jam 5 pagi. Cuma berhenti untuk makan dan ke tandas atau berhenti untuk top up air panas buat suami bancuh teh.  Menempuh juga beberapa kesesakan lalulintas.

Cinch tea mix peneman suami sepanjang perjalanan ke Kota Bahru. Berbekalkan air panas satu termos, dan beberapa sachet cinch tea mix memang suami sendiri akui dia tidak rasa mengantuk atau penat sepanjang pemanduan. Saya duduk sebelah pemandu dah berapa kali tidur dan terjaga bertanya “abg mengantuk ke? Penat tak?” Hehehe…. dia cuma kata.”ok jer… tak mengantuk”…hebat juga penangan cinch tea mix shaklee ni.

Jadi, bagi anda yang mudah mengantuk dan lesu ketika memandu atau mengendalikan mesin, saya sangat suggestkan Performance drinks dan juga Cinch tea mix dari Shaklee ini, diperbuat 100% bahan semulajadi dari tumbuh tumbuhan. Jangan biarkan keletihan dan mengantuk menjadi penyebab kepada kecuaian yg boleh membawa maut. Nauzubillah…

Boleh dapatkan terus di online atau hubungi saya di 0103223139/0192413139(azmiah)

KLIK UNTUK PESANAN TERUS

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: