PERCUTIAN 4H3M DI SABAH : ITINERARY DAN PERBELANJAAN

by azszua03 on 29 January 2017

Assalamualaikum….

Entry last pasal percutian kak miah di Sabah. Hihihi…entry paling penting ni sebagai panduan kepada sesiapa yang sedang budget percutian ke Sabah, yang mungkin juga nak tagu tempat tempay yang boleh dilawati di Sabah.

Berikut adalah itinerary 4 hari 3 malam kak miah di Sabah. Sempat bercuti di Kundasang dan Kota Kinabalu sahaja. So kalau ada nak ke daerah daerah lain juga, dinasihatkan panjangkan waktu bercuti anda.

kota-kinabalu-kundasang

mungkin boleh dijadikan panduan bagi yag lain…

Percutian kali ini kak miah memang estimate budget dalam RM3,000 sahaja termasuk tiket penerbangan pergi balik. Tapi nampaknya tak sampai RM2,500 pun jumlah keseluruhan. Maybe kak miah langsung tak de aktiviti shopping dalam itinerary,hahaha….

Perbelanjaan ini lebih kepada 2 orang dewasa memandangkan usia Iesya belum 3 tahun, so banyak tiket enterance free untuknya. Jadi, boleh lah anda budget percutian anda ke Sabah selepas ini.

Selamat bercuti! Jumpa lagi di entry akan datang yer…

 

{ 2 comments… read them below or add one }

Mynameisnuha May 18, 2017 at 4:38 pm

Wah, syoknye bercuti ke Sabah..Akak memang xshopping2 ke Masa Pergi Hari tue..Banyak juga hbs tgk dr itinerary Akak..Akak ambil penerbangan apa? Delay tak? Mcm Mana la org yg terror buat budget sampai rm500 je tp boleh Pergi semua tempat tue..

Reply

azszua03 June 1, 2017 at 2:03 pm

haah…sbb akak bukan travel budget…bw nak kecil, so mmg cari keselesaan…lagi pun travel ni utk reward diri dan family…si byk habis kat penginapan dan juga makanan….makan lobster dan seafood jer dah berapa…hahaha
so, kalau nak travel kena tahu la keperluan dan plan nak buat berapa budget…nak yg murah2 pun boleh jer…kena byk cut cost bab penginapan dan makanan

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: