CARA ASAS MENDAPATKAN KULIT CANTIK DAN SIHAT SECARA SEMULAJADI DENGAN MUDAH

by azszua03 on 10 October 2017

Assalammualaikum…kak miah sambung lagi…

Penjagaan kulit tidak terhad kepada penjagaan luaran sahaja. Malahan pada pendapat kak miah, penjagaan dari dalam adalah lebih penting dan lebih berhasil untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Penjagaan dari luar mungkin untuk melindungi dari pencemaran dan juga pancaran uv berlebihan. Tapi penjagaan dari dalam lebih sempurna dan berkesan jika kena pada caranya dan diamalkan dengan konsistan.

Apa 4 konsep penjagaan kulit dari dalam?

Shaklee mencipta gandingan 4 produk supplemen terbaik untuk penjagaan kulit terutama kulit wajah bagi merealisasikan impian ramai wanita. Set ini dinamakan The Radiant 4. 4 konsep yang diketengahkan oleh 4 produk dari set ini ialah BUILD, FIRM, PROTECT dan MOISTURIZE atau dlm bahasa melayunya Bina, Anjal, Lindungi dan Lembap. Mari saya terangkan satu persatu konsep ini.

1. Build (Bina)

Konsep membina ini ialah membina sel sel baru untuk mengganti dan membaiki sel sel yang telah mati dan rosak. Sedia maklum, kulit kita terdiri dari tisu yang dibina dari sel sel. Sel sel ini akan berganti ganti mati dan rosak. Untuk membina sel sel yang sihat, sumber protien adalah sumber utama yang diperlukan.

Setiap sel yang dibina akan berganti dan akan melalui kitaran selama 90 hingga 120 hari. Sebab itu jika dilihat, kebanyakan testimoni mula mendapat perubahan ketara selepas 3 bulan. Waktu dimana sel baru telah menggantikan sel yg telah mati dan rosak.

serbuk esp, masker esp, sumber protien, protien soya

Minuman ESP sumber Protien terbaik

Disinilah ESP memainkan peranan utama bagi menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat. Ya,kita boleh mendapatkan protien dari sumber sumber lain seperti dari daging, telur, ikan dan lain lain lagi. Tetapi istimewanya ESP, ialah ia diperbuat dari sumber protien tumbuh tumbuhan yang tidak mengandungi kolesterol. Ia juga mengandungi 9 asid amino penting yg tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia tapi sangat diperlukan oleh tubuh untuk membina sel sel baru.

2. Firm (Anjal)

Kulit yang anjal menjadikan wajah sentiasa kelihatan muda dan tidak dimamah usia. Walau bagaimanapun, bagi wanita yang melewati usia 30 tahun, kolagen mula menyusut dan hilang. Garis kedutan akan mula terlihat terutama di bahagian lingkaran mata. Ia berlaku secara semulajadi.

Tetapi, kita boleh menambah bekalan kolagen semula kedalam tubuh badan kita dengan mengamalkan Shaklee Collagen Powder. Satu satunya Collagen yang mempunyai kuasa penyerapan maksima. Molekul yang sangat halus dan ringan iaitu 1000 dalton sahaja yang dicipta oleh saintis Shaklee menjadikannya jauh berbeza dengan kolagen lain yang berada dipasaran.

Penyerapan unggul Shaklee Collagen Powder pastinya memberikan kulit anda keanjalan yang maksima hanya dengan beberapa kotak pengambilan.

3. Protect (Lindung)

Sel sel sihat yang dibina perlu dilindungi dari kerosakan atau teroksidasi. Sel sel yang terdedah kepada radikal bebas akibat pelbagai faktor boleh menyebabkan sel cepat rosak dan mati. Tentu anda pernah melihat bagaimana sepotong epal yang terbelah mula menjadi kehitaman dan kering. Begitu juga umpamanya sel kulit kita apa bila berhadapan dengan radikal bebas dan teroksida.

Disini, vitamin yang sangat diperlukan untuk melindungi sel sel sihat kita ialah Vitamin C. Vitamin C mencegah dari serangan radikal bebas terhadap sel sel kita. Ia bertindak dengan menghalang karsinogen (pemicu sel kanser) dari menjadi aktif.

Istimewanya Vitamin C shaklee berbanding yg ada dipasaran ialah, Vitamin C Shaklee dilengkapi dengan teknologi terkini iaitu Sustained Release yg bermaksud pelepasan secara berperingkat. Dimana, setiap 100mg akan dilepaskan setiap satu jam bagi memastikan keperluan vitamin C badan kita cukup tanpa berlaku pembaziran. Tanpa Sustained realesed, lebihan vitamin c akan dibuang melalui air kencing sejurus selepas 1 jam anda menelan vitamin tersebut. Jadi, dengan vitamin C shaklee, 500mg akan diserap sepenuhnya dalam masa 5 jam. Hebat dan berbaloi bukan? Sel  sihat akan dijaga setiap masa.

4. Moist (Lembap)

Konsep terakhir asas kepada kulit sihat dan cantik ialah, kulit lembap. Ya, kulit lembap tau bukan berminyak. Kulit berminyak biasanya menyebabkan masalah kulit seperti jerawat. Manakala kulit kering pula biasanya menjurus kepada kulit berjeragat dan kusam.

Kulit yang sihat ialah kulit yang lembap. Kita lihat kulitnya berseri kemerahan dan gebu. Liang pori juga tertutup dan nampak halus. Ha inilah kulit idaman ramai. Eh sebelum tu, Kalau nak dapatkan kulit begini kena hati hati terhadap punca punca kulit hilang kelembapan. Kena jaga betul betul dan kena sentiasa memberikan “makanan” yg sihat kepada kulit.

Nak makan apa untuk dapatkan kulit lembap? Ha…sudah tentu GLA Complex yang lengkap dengan sumber omega 6 dan vitamin E. Kenapa omega 6 dan vitamin E ni penting utk lembabkan kulit? Sebab Omega 6 dari ektrak bunga Borage dan Vitamin E menggalakkan penghasilan Prostaglandin oleh badan. Prostagladin inilah yang membantu menjadikan kulit lembap gebu dan berseri. Itulah asasnya.

kulit moist, gebu, licin, segar

kulit lembap dan sihat

Demikian la tadi konsep asas utk memiliki kulit yang cantik dan sihat. 4 asas yang perlu bergandingan untuk mendapat hasil yang memuaskan hati. 4 konsep yang diketengahkan oleh Shaklee ini bukan hanya cakap cakap sahaja tau. Ramai telah mencuba dan berpuas hati dengan hasilnya. Anda boleh selak testimoni The Radiant 4 bahagian 1 dan bahagian 2. Tak cuba tak tahu kan? Dah cuba nanti boleh bagi feedback kat kak miah.

Macam mana nak dapatkan set The Radian 4 ini? Meh kak miah tunjukkan. Anda boleh beli melalui online dengan klik button dibawah ini kemudian terus follow step2 yang seterusnya.

KLIK UNTUK ORDER

Ataupun boleh direct whatsapp atau call kak miah di nombor ini.

Call : 019-2423139

Whatsapp : 010- 3223139

 

 

{ 2 comments… read them below or add one }

Mawar October 16, 2017 at 7:32 am

Ohh cantiknya kulit, ok baru faham konsepnya
Mawar menulis…Sakit Kencing Tikus Beransur Pulih Selepas Amalkan VIVIX Dan NUTRIFERONMy Profile

Reply

azszua03 October 16, 2017 at 3:39 pm

jangan lupa mencuba yer cik mawar 😛
azszua03 menulis…BAHAYA MERKURI DAN PARABEN YANG TERKANDUNG DALAM KOSMETIK DAN PRODUK PENJAGAAN KULITMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: