TINGKATKAN KECERDASAN FIKIRAN DAN KETAJAMAN MINDA DENGAN OMEGA-3

by azszua03 on 29 January 2018

Assalamualaikum…

Hari ini kak miah nak cerita tentang kehebatan Omega-3 kepada fungsi otak atau minda. Selalu kan kita dengar nak bagi budak budak bijak dan senang mengingati, bagikan mereka minyak ikan. Tapi sejauh mana kefahaman dan anda tahu bagaimana minyak ikan itu berfungsi untuk minda mereka?

Ok, hari ni kak miah nak jelaskan. Penting sangat untuk anda memilih minyak ikan Omega-3 yang tinggi kandungan Omega-3 nya untuk perkembangan dan ketajaman minda anda dan anak anda. Semestinya Omega 3 dari Omega Guard adalah yang terbaik dan berkualiti serta selamat.

Baca artikel ini —> Cara Memilih Minyak Ikan Omega-3 yang Selamat

Omega 3 dari Omega Guard adalah mineral larut lemak yang mudah diserap tubuh. Selain sangat bagus untuk fungsi jantung dan aliran darah, kajian banyak menunjukkan bahawa EPA dan DHA meransang kesan pasitif pada perasaan, kognitif, daya ingatan dan daya tumpuan. DHA dan EPA juga mempunyai fungsi penting dalam penglibatan penghantaran maklumat diantara saraf.

Tahukah anda Otak manusia terdiri dari hampir 60% lemak dan kebanyakan sistem saraf adalah terdiri daripada lemak. Korteks sereberum dibahagian otak adalah bahagian yang mengandungi 20% DHA. DHA adalah salah satu spektrum didalam omega 3 dan tinggi di dalam Omega Guard berbanding minyak ikan lain. Korteks sereberum ini yang bertanggungjawab menyimpan memori dan ingatan serta berfungsi untuk membina daya tumpuan atau fokus.

Sekarang anda tahu bukan apa pentingnya dan apa fungsi Omega 3 untuk minda dan otak anak anda? Jangan dilupa omega 3 juga diperlukan oleh anda dan juga mereka yg berusia bagi mengelakkan penyakit akibat penuaan seperti Al zheimer dan juga Demensia atau nyanyuk. Omega 3 menggalakkan penuaan yang sihat dan bukan untuk minda sahaja tetapi juga untuk kesihatan sendi. Nanti saya ceritakan di artikel akan datang.

Jadi, bagi anda yang sudah bergelar ibu bapa, jangan acuh tak acuh dengan kepentingan pengambilan Omega 3 untuk anak anda terutama bagi mereka yang mempunyai anak berusia 1 hingga 7 tahun kerana jangka masa umur inilah mereka ibarat span yang menyerap segala ilmu. Rugi jika anda membiarkan tempoh ini berlalu tanpa memberikan mereka nutrisi yg sihat seperti Omega 3.

Ok, kak miah tak nak bebel panjang, harap anda semua dah faham kenapa semua org terutama kanak kanak sangat memerlukan omega 3 ini. Pastikan Omega 3 dari Omega Guard Shaklee tau baru tinggi kandungan DHA dan EPA nya dan yang paling penting ia selamat dari logam berat. So, kalau nak dapatkan Omega Guard,anda boleh hubungi kak miah 0192423139 atau pun buat belian secara online melalui link dibawah ini. Selamat Mencuba!

 

KLIK UNTUK ORDER

{ 1 comment… read it below or add one }

Joe Labu January 29, 2018 at 11:58 pm

nanti bolehlah saya pandai tulis bergeliga makan omega 3
Joe Labu menulis…MENORRHAGIA – Darah Period Tak Berhenti Menghantui WanitaMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: