REVIEW TERKINI LUMINOUS GEL OIL CLEANSER DAN PERFECTING SKIN TONER DARI YOUTH SKINCARE BY KAK MIAH

by azszua03 on 8 February 2018

Assalamualaikum gojes!

Hari ni kak miah nak review 2 rangkaian produk Youth Skincare yang utama iaitu Luminous Gel Oil Cleanser dan juga Perfecting Skin Toner. Kak miah nak kongsi setelah 5 hari menggunakan dua item ini.

 

Cleanser dari Youth

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER.

Apa apa produk skincare pun, benda first sekali yang kita perlu cuba ialah Cleanser. Kalau best cleanser dia, insyaallah yang lain pun best juga. Kak miah tak suka cleanser yang banyak buih, yang rasa bersabun atau berbau sabun. Bila terlalu banyak buih bermakna ia mengandungi campuran bahan kimia yang boleh merengsakan kulit. Lagipun, jika terlalu bersabun, ia boleh menyebabkan kulit lebih cepat hilang kelembapan.

Apa yg best tentang Luminous Gel Oil Cleanser ni?

  • Luminous Gel Oil Cleanser ini tidak mengandungi sebarang unsur sabun dan hampir tidak berbuih ketika digunakan.
  • 100% vegan atau bahasa mudahnya diperbuat dari semata mata tumbuh tumbuhan/botanikal.
  • Diperbuat dengan aras PH seimbang.
  • Mengandungi gabungan vitamin utk kulit dan polifenol.

Kelebihan Luminous gel oil cleanser?

  • sesuai untuk semua jenis kulit.
  • membersih dengan lembut.
  • menghalus dan melembutkan kulit.
  • menyegarkan kulit

Review saya sebagai pengguna LGOC?

Sangat best!… Tak pernah kak miah guna pencuci muka yang bertindak lembut tapi sangat berkesan seperti LGOC ni. 1st time pakai kak miah dah jatuh cinta. Rasa kulit moist dan tidak berminyak (kak miah jenis kulit combination). Bau dia very natural…ada bau citrus skit tapi mmg sgt menyegarkan. Sepatutnya guna 2kali sehari…tapi kak miah guna 3 kali sehari 🙂

Satu jer kak miah nak ckp…sangat berbaloi dengan pelaburan utk kesihatan kulit. Dari luar dan dalam kulit perlukan “makanan”. Guna LGOC ni rasa sangat bersih kulit dan “ringan”.

 

Toner Youth

PERFECTING SKIN TONER.

Lepas dah cuci dengan Luminous Gel Oil Cleanser, mestilah nak kena letak toner pula kan. Wajib tau, sebab waktu mencuci kulit tafi liang liang roma kita sedang terbuka. Jadi toner utk mengeluarkan saki baki kotoran seterusnya menghaluskan liang roma kulit.

Apa yang best tentang Perfecting Skin Toner ni?

  • Perfecting Skin Toner semestinya tidak seperti produk skincare lain, toner Youth ini bertindak dengan lembut dan tidak memedihkan kulit.
  • Ia diperbuat dari 100% botanikal jadi tiada keraguan memggunakannya.
  • Perfecting Skin Toner mengandungi vitamin, polifenol untuk memberikan nutrisi kepada kulit.


Kelebihan Perfecting Skin Toner.

  • menanggalkan sel sel mati sekaligus membebaskan kulit anda dari kekusaman.
  • membersih sambil menyegarkan kulit anda.
  • kulit akan lebih berseri dan cerah.
  • sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensetif.


Review saya sebagai pengguna Perfecting Skin Toner?


Ohsem! Yang paling best ia langsung tidak memedihkan kulit kak miah. Dulu pernah guna satu skincare yang terkenal dan mahal…tapi toner sangat keras dan tajam. Pedih pedih rasa kulit kak miah. Kalau ada jerawat memang meleleh air mata nak sapu toner kat muka. Tapi dengan Perfecting Skin Toner dari Youth ini kak miah sangat suka, sapu dengan kapas secara lembut tapi tetap menanggalkan sel sel mati dan kotoran. Nanti boleh lihat kapas kotor (bukan sisa mekap tau sbb kak miah tak mekap pun).

So, Nak cuba? Boleh hubungi Kak Miah ya…

Dari March 2018 Sehingga May 2018 Skincare Youth datang dalam satu set buat masa ini…boleh call kak miah utk keterangan lanjut 0192423139…

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: