CARA ATASI KULIT WAJAH KERING DAN MENGELUPAS AKIBAT PENYAMAN UDARA

by azszua03 on 11 February 2018

Assalamualaikum kawan kawan…

Happy sgt, so sempat amik gambar Youth kat dlm bilik hotel Dorsett Grand Subang

I’M IN LOVE WITH “YOU”TH

Semakin kerap guna Youth kak miah semakin jatuh cinta… Tadi sepatutnya nak update kisah ni pagi pagi lepas bangun tidur… Tapi hold sebab nak ke Shaklee Academy dan prepare utk seminar hari ni.

Tapi mmg sangat teruja nak share walaupun dah malam… Ok sebelum tu kak miah nak beritahu bahawa kak miah ni jenis kulit combination, ada bahagian berminyak dan ada bahagian sangat sangat kering. Zone T adalah kawasan kritikal kering… Kadang sampai mengelupas. Kalau mengelupas tu memang tak boleh la pakai apa… Bedak pun tak boleh nanti akak bertambah kering dan bercapuk capuk bedak.

So kak miah memang selalu kena minum air banyak dan juga kena elak situasi situasi yang boleh menyebabkan kulit kering ini berlaku. Antara yang kak miah sering perasan ia terjadi ialah bila tidur dibilik yang ada aircond. Nanti bila bangun tidur, T Zone akan kering dan pedih manakala Zone U akan berminyak. Memang dah biasa benda ni berlaku sampai kadang malas nak tidur hotel. Tapi kalau terpaksa nak buat macam mana kan… Redah jelah… Kadang mlm tu dah siap sapu lotion atau sapu baby oil.. Tapi T zone tetap kering dan U zone mcm boleh bukak kilang minyak… So avoid pakai lotion dan minyak baby pulak. Jadi serba salah… Hahaha.. Payah bila kulit combination ni.

So hari ni, kak miah happy sangat sebab masalah kak miah settle! Ya, Youth sangat membantu kulit kak miah dari menjadi sangat kering dan sangat berminyak. Serious beb! Malam sebelum tidur kak miah apply mcm biasa all the Youth Regime ke kulit… Termasuk Activating Serum dan Radiance C+E serta Renewal Night Cream dan tido dalam suhu yang sejuk sepanjang malam sampai suboh.

Amazing! My skin langsung tak kering mahupun berminyak. Tapi ia moist jer. Bukan perasan tau, tapi memang boleh rasa dan kak miah cuba tekap dengan tisu kat pipi (U Zone yg biasa mcm kilang minyak tu) langsung takde kesan kat tisu. Uwaaa… Mmg rasa nak nangis. Sebelum ni pakailah apapun kejadah kat kulit memang takleh nak settle. Even masa pakai nutriwhite pun. Bukanlah Nutriwhite tu tak bagus, tapi masalah yang satu ni mmg tak sudah.

Happy sangat, selepas 7 hari guna Youth inilah perubahan ketara yang kak miah nampak.Yang lain lain mayme kena tunggu after 12 weeks baru ketara perbezaan kulit muka kak miah ni. So…sila bersabar ya kak miah

 

Nak Youth? Whatsapp kak miah ya

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: