7 TIPS MEMBUAT PEMILIHAN PRODUK PENJAGAAN KULIT WAJAH YANG SELAMAT

Assalammualaikum…. Produk penjagaan kulit wajah dan kosmetik sekarang tumbuh bak cendawan selepas hujan. Pelbagai jenama dan keistimewaan produk yang diwar warkan. Keghairahan memiliki produk produk juga meningkat dikalangan wanita dan muda mudi. Iklan dimana mana juga antara sebab mengapa ia mendapat perhatian tinggi oleh semua. Siapa wanita yang tak nak cantik? Tak nak kulit gebu […]

Read the full article →

BAGAIMANA MERAWAT MASALAH KULIT “BREAK OUT” AKIBAT SALAH GUNA PRODUK

Assalamualaikum…. Memiliki kulit idaman bukan hanya dengan mengamalkan tips tips kulit cantik, tips awet muda. Tetapi perlu tahu juga asas kepada pemilihan produk penjagaan kulit dan kosmetik. Kegagalan membuat pemilihan yang tepat akan mengakibatkan kulit anda mengalami “breakout”. Ada kemungkinan juga anda mengalami “purge” tau purging selepas menggunakan sesuatu kosmetik atau produk penjagaan kulit wajah. […]

Read the full article →

TIADA LAGI MASALAH KULIT YANG MENYEBABKAN RASA RENDAH DIRI

Assalamualaikum… Sambungan dari artikel sebelum ini…. “Berjaya miliki kulit idaman dengan produk semulajadi“. Banyak testimoni yang hendak kami miah kongsikan dengan semua. teruja bila masing2 tunjuk perbezaan dulu dan selepas mengamalkan set The Radiant 4…so sila la cuci mata…   Testimoni 5 “Masalah jerawat dekat 5 tahun…pergh penat juga revu nak solve ni…god promise, reva […]

Read the full article →

CARA ASAS MENDAPATKAN KULIT CANTIK DAN SIHAT SECARA SEMULAJADI DENGAN MUDAH

Assalammualaikum…kak miah sambung lagi… Penjagaan kulit tidak terhad kepada penjagaan luaran sahaja. Malahan pada pendapat kak miah, penjagaan dari dalam adalah lebih penting dan lebih berhasil untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Penjagaan dari luar mungkin untuk melindungi dari pencemaran dan juga pancaran uv berlebihan. Tapi penjagaan dari dalam lebih sempurna dan berkesan jika […]

Read the full article →

BERJAYA MEMILIKI KULIT IDAMAN DENGAN PRODUK SEMULAJADI

Assalamualaikum semua…. Ok entry seterusnya ni kak miah nak tunjukkan bukti bahawa produk yg kak miah cerita sebelum ni benar benar berkesan tau. Kalau tak berkesan mmg takdelah beratus ratus testimoni yang berjaya kami kumpulkan. Bukti keberkesanan dan juga bukti bahawa ramai sangat peminat set The Radiant 4 ni. Jangan lupa baca entry terdahulu tentang […]

Read the full article →

5 PUNCA KULIT HILANG KELEMBAPAN DAN ROSAK

Assalamualaikum semua… Hari ni kak miah nak share sesuatu yg memang sinomin dengan perempuan. Eh mungkin 2 -3hari ni memang berkisar tentang isu ni jer….so janganlah jemu follow tulisan akak yer… semoga memberi manfaat kepada semua wanita diluar sana…atau mungkin abam abam yg ingin join sekaki… Ok, isu utk hari ini dan beberapa hari seterusnya […]

Read the full article →

RESEPI LASAGNA DAGING ATAU AYAM YANG RINGKAS TAPI SEDAP

Assalamualaikum… Hai korang…hari ni kak miah nak kongsikan resepi dan cara cara buat lasagna yg sedap dan mudah. Kak miah dah banyak kali juga buat lasagna ni. Buat minum petang dengan famili. Setakat ni memang diaorg kata sedap la.   Bahan bahan untuk “sos merah” 5 sudu besar Sos spegeti (nak guna tomato pure pun […]

Read the full article →

7 LANGKAH PENCEGAHAN DAN MAKANAN YANG PERLU DIELAKKAN OLEH PENGHIDAP GOUT

Assalammualaikum, Tiada sorang pun dari kita yang ingin sakit kan? Tapi berapa ramai yang betul betul sedar dan “alert” untuk mencegah serta mengelak dari diserang penyakit? Atau mungkin kurangnya pendedahan tentang langkah pencegahan terhadap penyakit masih rendah. Jadi, jom saya kongsikan beberapa langkah pencegahan penyakit yang perlu kita titik beratkan khususnya bagi penyakit Gout. Sebelum […]

Read the full article →