OCEANIA HOTEL, KOTA KINABALU SABAH

Selamat malam semua… Malam ni nak review satu lagi tempat penginapan kak miah semasa bercuti di Sabah baru baru ini. Selain NikGolden Garden dan Kiram Village di Kundasang, kak miah dan keluarga sempat bermalam di Kota Kinabalu untuk satu malam. Oceania Hotel Kota Kinabalu, kak miah pilih sebagai tempat penginapan malam terakhir di Sabah sebelum […]

Read the full article →

KIRAM VILLAGE KUNDASANG, SABAH

Assalamualaikum… Atas permintaan beberapa sahabat, kak miah buat review tentang Kiram Village yang telah kak miah jadikan tempat menginap pada malam kedua di Kundasang. malam pertama di NikGolden Garden. Sebelum itu, ingin kak miah jelaskan bahawa misi percutian kak miah ini adalah untuk membawa keluarga kecil kak miah relax dan mendekati alam sekitar dengan lebih […]

Read the full article →

PERCUTIAN 4H3M DI SABAH : MAKAN BEST DI KOTA KINABALU

Assalamualaikum…. Masih mengenai Sabah bah. Banyak nau nak dikongsikan dengan anda semua. Harap kalian tak boringlah baca celoteh kak miah ni ye. Hehehe….hari ni nak cerita pasal makanan….Yes! Kalau bercuti, mestilah cari makanan yang best kat tempat bercuti kan? Ke kak miah jer camtu? Hahahaa… Kalau sebut bab makan di KK, yg pasti terbayang dikepala […]

Read the full article →

PERCUTIAN 4H3M DI SABAH : PULAU SAPI, MANUKAN DAN MAMUTIK

Assalamualaikum…. Lambat pulak entry hari ke 3 kak miah dan family kat Sabah ye. Dah balik semenanjung dah pun ni ha. hihihi….Pastikan korang dah baca entry hari pertama dan kedua tau, barulah boleh feel sekali apa yang kak miah sharekan kat sini. Apapun, masih segar lagi kenangan kenangan kami disana bersama. Alhamdulillah… Ok, hari ketiga […]

Read the full article →

NIKGOLDEN GARDEN KUNDASANG SABAH

Salam semua, Nak review sikit tempat pertama saya menginap di Kundasang untuk percutian di Sabah tahun ini. Actually, kebetulan je terbaca tentang NikGolden Garden ni di blog rakan travel. Tak ingat dah blog mana sebab memang byk buat servey sebelum merancang untuk bercuti. Lepas terbaca di blog tu, terus search di facebook. Alhamdulillah jumpa Pages […]

Read the full article →

PERCUTIAN 4H3M DI SABAH : KUNDASANG (2nd Day)

Morning! Assalamualaikum…. Salam sayang dari Kundasang…Dah baca entry hari pertama kak miah bercuti di Kundasang, Sabah? Hari ni hari kedua kak miah sekeluarga di Kundasang. Sejukkk oii…takde aircond, takde kipas, tapi sejuk sampai rasa nak beku kaki tangan. Tapi, yang bestnya Kundasang nih masih mengekalkan alam sekitar. Tiada pembangunan hotel atau resort yg besar besar […]

Read the full article →

PERCUTIAN 4H3M DI SABAH : KUNDASANG (1st Day)

Assalamualaikum semua… Maka hari yang dinanti sudah pun tiba. Sebagaimana┬ápersiapan sebelum ini telah awal awal lagi dilakukan, sejak itulah keterujaan untuk memulakan perjalanan ke Sabah utk kesekian kalinya begitu dinanti oleh kami. Perjalanan untuk mencipta lebih banyak kenangan indah buat keluarga kecilku, juga berkongsi rezeki hasil dari perniagaanku buat insan insan tersayang. Tepat jam 5 […]

Read the full article →

PUNCA DAN FAKTOR PENYUMBANG KEPADA RISIKO ANEMIA

Assalamualaikum….lama tak menulis…ade je hal… Masih tentang anemia. Bab darah nih memang banyak sebenarnya yg perlu kita tahu. Sebab kebanyakkan penyakit memang berpunca dari darah kan?, tapi ramai yang tak ambil berat tentang kesihatan darah yg berfungsi 24 jam sehari dalam tubuh kita ni. Jadi kawan kawan, hari ni saya nak ajak kawan kawan kenali […]

Read the full article →