JENIS JENIS KETUAT DAN KESANNYA KEPADA IBU HAMIL DAN WANITA KHUSUSNYA

Assalamualikum… Selamat pagi uolls…hari ni kak miah nak sambung cerita pasal ketuat lagi. Eh malam tadi kan kak miah doklah google gambar ketuat nak letak gambar kat entry semalam la tentang bahayanya ketuat…seriously kak miah naik seram tengok macam macam jenis dan parahnye ketuat ni yang ada kat google tu. Kesian sangat kat mereka yang […]

Read the full article →

BAHAYAKAH KETUAT? BAGAIMANA KETUAT TERJADI DAN SIAPA BERISIKO DIJANGKITI KETUAT?

Assalamualaikum… Ketuat? Apa tu? Ha…kak miah pun baru je baca info info pasal ketuat atau “warts” ni. Tu yang nak kongsikan dengan anda semua. Kalau anda nak tahu, ketuat ni adalah sejenis penyakit kulit yang sering terjadi tetapi orang ramai memandang remeh kesan terhadap kehidupan seharian. Mulai hari ini, setelah anda tahu tentang ketuat ini […]

Read the full article →

KEISTIMEWAAN “SHAKLEE BABY” YANG TIADA PADA PRODUK SEUMPAMANYA

Assalamualaikum…. Artikel sebelum ini kak miah sudah pun perkenalkan produk keluaran Shaklee yang terbaru iaitu Shaklee Baby. Jadi, entry kali ini kak miah nak cerita pula apa keistemewaan produk Shaklee Baby ni berbanding produk seumpamanya dipasaran. Apa keistimewaan set Shaklee Baby ni? 1.Tidak mengandungi Paraben. Paraben antara bahan yang sering ditemui dalam kandungan produk kosmetik […]

Read the full article →

APA KANDUNGAN SHAKLEE BABY? SESUAIKAH MANDIAN INI UNTUK KULIT SENSETIF?

Assalamualaikum ibu ibu… Baru baru ni Shaklee lancarkan produk baru khas untuk bayi. “Shaklee Baby” memberikan pilihan kepada ibu bapa untuk memberikan bayi mereka menggunakan produk mandian yang selamat dan tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya. Banyak keistimewaan yang terkandung di dalam Shaklee Baby yang tiada pada produk seumpamanya dipasaran. Apa yang terkandung dalam Set […]

Read the full article →

7 KEPERLUAN ASAS SEMASA HAMIL BUAT BAKAL IBU

Assalamualaikum semua… Disahkan si isteri hamil pastinya satu berita yang menggembirakan buat setiap pasangan yang mendirikan rumahtangga. Apa lagi ia adalah zuriat yang dinanti nantikan. Pastinya pelbagai persiapan untuk si comel sudah berlegar legar dikotak fikiran bakal ibu dan bapa.   Tak dinafikan persiapan untuk si comel adalah sangat penting. Tetapi ada perkara penting yang […]

Read the full article →

CARA TINGKATKAN KESUBURAN DAN CEPATKAN PELUANG UNTUK HAMIL

Assalamualaikum… Topik baru yang kak miah nak kongsikan hari ini ialah, cara dan usaha untuk cepat hamil dan meningkatkan kesuburan bagi suami dan isteri. Bagi yang belum dikurniakan zuriat bolehlah mencuba ya..apapun segala usaha dan ikhtiar semua atas izinNya juga. Banyakkan bersabar dan jangan pernah putus asa. Jangan fikir masalah kesuburan hanya pada sebelah pihak […]

Read the full article →

MANFAAT DAN KEISTIMEWAAN YOGURT YANG BAIK UNTUK TUBUH ANDA!

Assalamualaikum.. Hari ni kak miah nak kongsikan sedikit ilmu mengenai makanan yang baik untuk kita semua. Apa makanan yang baik untuk kita amalkan sebagai diet harian kita? Ya, salah satunya ialah yogurt! Anda tahu apa manfaat dan keistimewaan yogurt untuk tubuh anda? Jom kak miah kongsikan…   1.Membantu meratakan perut. Yogurt membantu mengempiskan perut. Cewah…ahkak […]

Read the full article →

VITAMIN UNTUK MENGATASI STRESS DAN KEMURUNGAN

Assalamualaikum.. Kemurungan sangat berkait rapat dengan kesihatan tubuh badan. Kajian menunjukkan Kemurungan dan stress boleh mengganggu sistem saraf, endokrin (hormon) dan sistem imun tubuh seseorang. Bagi mereka yang sering mengalami stress dan berisiko mengalami kemurungan, adalah penting untuk mempertahankan diri dengan makanan sihat dan vitamin.   Apakah Vitamin yang sesuai untuk atasi stress dan kemurungan? […]

Read the full article →