3 CARA VIVIX BERTINDAK MENGAWAL KADAR GULA ATAU DIABETES

by azszua03 on 11 January 2016

Diabetes memang sangat sinonim dengan masyarakat Malaysia.Diabetes dikatakan antara penyakit utama selain sakit jantung di Malaysia. Terdapat pelbagai sebab dan faktor yg menjadi Punca gula meningkat dalam darah hingga menyebabkan diabetes.

Pernahkah anda ketahui berapa bacaan normal kadar gula dalam darah dan berapa pula bacaan yg dikatakan tinggi gula? Keraplah membuat pemeriksaan jika anda sudah berusia 30 tahun dan ke atas. ia penting kerana jika diabetes dikesan lebih awal, langkah2 mengawal boleh dilakukan segera. Begitu juga jika pemeriksaan menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai diabetes, langkah2 pencegahan boleh dimulakan terutama dengan usia yg berisiko.

Shaklee mencipta satu produk terbaik untuk kesihatan badan yang dinamakan VIVIX. Salah satu fungsi vivix ialah membantu mengawal kadar gula dalam darah. Selain banyak lagi fungsi dan kehebatan vivix, hari ini saya ingin kongsikan bagaimana vivix bertindak untuk mengawal kadar gula dalam darah.

1. Memperlahankan Sindrom Resistansi Insulin atau Metabolik Sindrom

Secara normal, selepas makan, insulin dilepaskan dari pankreas dan memberi signal kepada jaringan sensetif pada tubuh untuk menyerap glukosa dan kadar glukosa akan menurun dalam darah. Tetapi bagi pesakit diabetes, sensitiviti terhadap insulin sgt rendah, kadar rembesan insulin tidak dapat merangkumi atau menyerap sepenuhnya glukosa yang terjadi didalam tubuh selepas pengambilan makanan, sekaligus menyebabkan kadar glukos meningkat dan terkumpul didalam darah. Ini dipanggil Sindrom Resistansi Insulin yang lazimnya mengakibatkan Diabetes Melitus type 2.

vivix rawat diabetes, vivix shaklee, vivik, cara vivix merawat diabetes, rawat diabetes, rawat kencing manis, resistaensi insulin, kencing manis

 

Disinilah Vivix menjalankan kewajipannya. Vivix yang mengandungi kandungan resveratrol yang tinggi akan bertindak sehingga keperingkat sel dan memperbaiki sel yang rosak serta memberikan tenaga kepada sel selanjutnya meningkatkan sensetiviti sel utk bekerja dengan lebih sempurna untuk menyerap glukosa dan meningkatkan sensetiviti pankreas utk merembeskan insulin dengan jumlah yang lebih banyak. Ini bagi memastikan glukosa lebih mudah diserap dan ditukar menjadi tenaga oleh sel.

 2. Mengawal kepekatan Glukosa dalam darah.

Karbohidrat yang diambil sewaktu makan akan dicerna dan ditukar menjadi glukosa. Dari glukosa akan menjadi tenaga. Jika pengambilan karbohidrat berlebihan dlm satu masa, akan mengakibatkan glukosa berlebihan dilepaskan serentak dan tidak semua glukosa dapat ditukar menjadi tenaga. Hal ini menyebabkan glukosa akan terkumpul dalam darah dan sekaligus menyebabkan diabetes.

vivix rawat diabetes, vivix shaklee, vivik, cara vivix merawat diabetes, rawat diabetes, rawat kencing manis, resistaensi insulin, kencing manis

Di sini polyphenol dari Vivix bertindak dengan memperlahan pencernaan karbo kepada glukosa, yang mana glukosa akan dilepaskan secara perlahan dan berperingkat, dan insulin mampu untuk menyerap glukosa menjadi tenaga juga dengan lebih sempurna. Maka tiada berlakunya pengumpulan gula/glukosa dalam satu masa.

vivix rawat diabetes, vivix shaklee, vivik, cara vivix merawat diabetes, rawat diabetes, rawat kencing manis, resistensi insulin, kencing manis

3. Mencegah pembentukan protien AGE

Protien AGE (Advance Glycation End-product) adalah gabungan protien dan gula yg terjadi disebabkan gula dan lemak atau protien berlebihan didalam darah. Protien AGE ini sangat tidak bagus kerana mampu berhimpun dan menyaluti sel normal sehingga menjadikan sel2 ini rosak sekaligus tidak dapat berfungsi dengan baik dan membunuh sel2 tubuh kita.

Protien AGE ini sering terjadi kepada pesakit diabetes melitus type 2 disebabkan kandungan gula yg tinggi berkumpul dalam salur darah mereka. Protien AGE ini akan menyebabkan komplikasi terhadap penyakit2 berkaitan seperti stroke, jantung, hypertensi dan kolestrol juga lebih cepat terjadi. Kerosakan kerosakan organ atau saraf juga akan berlaku dengan lebih cepat.

vivix rawat diabetes, vivix shaklee, vivik, cara vivix merawat diabetes, rawat diabetes, rawat kencing manis, resistensi insulin, kencing manis

 

Disini Vivix dari Shaklee yg mempunyai gabungan resveratrol dan polyphenol bertindak mencegah dan melambatkan rangkaian ikatan gula dan protien yg membentuk protien AGE. Hebat kan? Kerana ia bertindak dari akar umbi, dari sel DNA ia mampu tembusi.

Jadi tidak hairan sekiranya ramai pengguna yg berjaya mengawal gula dalam darah dengn konsistan vivix. Dari 3 cara ia bertindak ini sudah pasti ia byk membantu menyelesaikan permasalah tentang diabetes bagi mereka yg menghadapi. Nanti saya share beberapa testimoni lain pula ya!

KLIK UNTUK PESANAN TERUS

KLIK UNTUK PESANAN TERUS

atau hubungi Wsp 0192423139 (azmiah)

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: