TESTIMONI MASALAH SEMBELIT DAN KURANG SELERA MAKAN ANAK

by azszua03 on 18 August 2016

SEMBELIT? Aduh kesian anak mama…. melihat anak mama kesakitan dan fobia….luluh hati mama bila tengok si manja mama sembelit…

saya pasti ramai ibu-ibu diluar sana yg menghadapi situasi seperti ni dlm kehidupan seharian. Mari saya kongsikan satu kisah dari salah seorang pelanggan tetap saya.

Puan Shasha, ibu muda kepada 2 orang cahaya mata berumur 2 tahun dan 5 tahun gelisah dan risau dengan kedua2 anaknya terutama yang sulong. Si Abang menghadapi masalah pembuangan yang sgt kronik, setiap kali ingin membuang air besar pasti menjerit2 kesakitan dan ketakutan. Si adik juga selalu menghadapinya, tapi abang lebih merisaukan. Puan Shasha sudah berjumpa dengan beberapa orang doktor untuk masalah anak2 nya ini. Solution terakhir yang doktor berikan selain penjagaan makanan harian ialah dengan mengambil medication pill. Pil ini bertujuan untuk mencairkan najis. Puan Shasha risau dengan pengambilan pil yang terlalu kerap memberi kesan buruk kepada anaknya pada masa depan. Kadang kala pengambilan pil tersebut tidak juga menyelesaikan masalah sembelit anaknya sehingga terpaksa menunggu 2-3hari utk membuang air besar.

Selain itu kedua dua anak Puan Shasha juga mengalami masalah “susah makan”. Paksa pun belum tentu anaknya ingin makan dan pelbagai cara Puan Shasha usahakan dari pelbagai menu masakan beliau cuba. Tapi selalu hampa.

Satu hari, Puan Shasha tergerak hati untuk mencari solution lain kepada masalah anaknya ini pada “pakcik g0ogle”. Amazingly….kebanyakkan laman sesawang menunjukkan Vitamin Shaklee sebagai solution. Puan Shasha terus mencari Pengedar Shaklee Melaka untuk dapatkan produk, dan beliau menghubungi saya. Setelah mencadangkan beberapa jenis produk utk anak beliau, akhirnya beliau bersetuju untuk mencuba Meal shake sebagai permulaan. saya memantau progress pelanggan saya seperti biasa bagi memastikan pengambilan secara konsistan mengikut cara pemakanan dan waktu pengambilan yang betul…selepas 2 minggu..Puan Shasha memaklumkan kepada saya berita gembira ini (Sila lihat gambar). Bukan sahaja masalah sembelit beliau pulih, selera makan anak anak beliau juga bertambah. Alhamdulillah. Dan beliau terus buat order Meal shakes botol seterusnya….

mealshakes untuk sembelit, kurang selera makan, masalah kanak kanak, anak sembelit, anak tak nak makan, nutrisi anak, vitamin anak

Sewaktu COD botol kedua kepada beliau, saya dapat lihat kegembiraan diwajahnya menceritakan perkembangan kesihatan anak anaknya. Hilang terus kerisauan beliau. Saya sgt bersyukur kerana dapat membantu seorang lagi ibu menyelesaikan masalah beliau.

Jika anda juga menghadapi masalah yang sama sebagaimana Puan Shasha, jangan malu untuk mengubungi saya. Insyaallah konsultasi terbaik untuk anda saya berikan.

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: