APA NAK BUAT JIKA ANAK DIJANGKITI HFMD? BAGAIMANA CARA RAWAT HFMD

by azszua03 on 28 August 2016

Assalamualaikum semua…

Wah semakin berleluasa nampaknya kes HFMD atau sakit kaki kuku dan mulut melanda negara kita sekarang.  Kesian lihat anak anak kecil kesakitan dan menanggung ketidakselesaan akibat HFMD. Jika kita sudah mengambil langkah langkah pencegahan tetapi anak tetap dijangkiti,  jangan panik!

 

Selain anak perlu dibawa ke hospital untuk pengesahan,  ada lagi ikhtiar agar wabak ini dapat di kawal segera. Jom saya kongsikan apa yang saya lakukan dulu sewaktu  anak saya, iesya dijangkiti HFMD sewaktu berusia 2 tahun.

 

6 Cara Rawat HFMD pada kanak kanak

  • Bersih dan cuci rumah anda menggunakan pencuci organik yang bebas bahan kimia.

Setelah mendapatkan perkhidmatan doktor. Kemungkinan anak anda akan ditahan ward bagi rawatan selanjutnya. Jangan khuatir kerana anak anda hanya akan dikuarantin bagi mengawal jangkitan. Sementara itu, inilah masa utk anda atau suami buat “pembersihan” dikediaman anda. Bersihkan lantai, perabut rumah anda dengan pembasmi kuman yg tidak merbahayakan penghuni dan juga alam sekitar. Saya cadangkan guna pembersih serbaguna Basic H dari Shaklee yg organik dan mesra alam. Hanya dengan beberapa titis utk sebaldi air, lantai anda pasti bersih dan terhindar dari kuman dan virus merbahaya. Begitu juga perabut2 yang ada, lap dan bersihkan menggunakan Basic H.

  • Cuci semua permainan anak anda.

Jangan lupa juga untuk mencuci permainan anak anda menggunakan Basic H. Basuh dengan teliti terutama mainan yang sering dimasukkan kedalam mulut. Semua penggunaan Basic H tidak perlu dibilas semula. Ia selamat dan semulajadi dari bahan botanikal.

  • Cuci pakaian yg telah digunakan termasuk semua fabrik cadar, tuala dan sebagainya.

Untuk fabrik yang telah digunakan seperti cadar, baju, tuala sebaiknya direndam kedalam air panas terlebih dahulu sebelum dicuci menggunakan mesin. Jangan lupa untuk titiskan beberapa titis Basic H bagi membasmi kuman.

  • Bersihkan tubuh si kecil sekerap mungkin

Bersihkan tubuh sikecil sekerap mungkin sewaktu dia dijangkiti HFMD. Anda boleh juga gunakan Basic H bagi membasmi kuman dan virus ditubuh sikecil. Gunakan tuala bersih dan basahkan dengan air yg telah dititiskan dengan basic H. Insyaallah ia juga boleh menurunkan suhu tubuh sikecil ketika demam. Jangan risau kerana Basic H ialah organik dan tidak mengandungi bahan kimia. Selamat digunakan kerana ia diperbuat dari kelapa dan juga jagung.

  • Sapu krim pada lepuhan dan ruam merah.

Satu lagi ikhtiar yg boleh anda lakukan bagi mengelakkan jangkitan merebak dan menjadi lebih teruk (minta dijauhkan sehingga merebak ke paru2 apalagi menjadi radang diotak). Gunakanlah krim serbaguna tanpa paraben dari Shaklee iaitu Herbal Blend Cream. Sapu setiap kali selepas anda membersihkan tubuh sikecil. Insyaallah si kecil juga akan lebih selesa. Krim ini tidak berminyak dan ia akan memberikan rasa segar dan selesa kepada si kecil.

  • Berikan makanan yang mampu meningkatkan imun si kecil anda.

Ini sepatutnya menjadi amalan ibu bapa memberikan makanan sihat dan bernutrisi kepada anak anak bukan hanya sewaktu anak tidak sihat. Imun anak masih lemah tidak sekuat org dewasa. Sebab itu jangkitan berlaku pada kanak kanak yg berusia 7 tahun kebawah shj kebiasaannya. Walau bagaimanapun anda boleh mencuba memberikan anak anda multivitamin seperti Mealshakes. Sekiranya anak masih menyusu badan, si ibu boleh mengambil Nutriferon sebagai imun booster yg boleh disalurkan kepada anak anda.

Jadi,  bagi ibubapa yang ada bayi dan anak kecil bersiap sedialah dengan set HFMD ini dirumah anda. Bagus untuk mencegah dan juga digunakan utk merawat bayi dan anak anda dengan cepat secara semulajadi dan selamat.

 

Set HFMD yang semulajadi dan berkesan

 

 

Untuk dapatkan produk ini,  boleh hubungi saya di no telefon 0192423139 atau whatsapp di link dibawah

http://hfmdproduct.wasap.my/

ORDER SEKARANG

Sayangi anak anda dan jauhi mereka dari virus yang merbahaya dan mengancam nyawa.

 

TESTIMONI 1

 

 

TESTIMONI 2

TESTIMONI 3

 

JADI, JANGAN TUNGGU LAGI…DAPATKAN PRODUK ANDA SEKARANG!

KLIK LINK WASAP SAYA SEKARANG

http://hfmdproduct.wasap.my/

 

BELI ONLINE

KLIK UNTUK ORDER

{ 2 comments… read them below or add one }

Ebby December 7, 2016 at 11:48 am

Wow..tips y menarik…terima kasih kak mia

Reply

azszua03 December 8, 2016 at 7:25 am

Sama2 ebby….cuba tau

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: