6 KEISTIMEWAAN SET BERPANTANG SHAKLEE

by azszua03 on 10 October 2016

Assalamualaikum bakal ibu…bakal bapa….

Set berpantang antara keperluan penting bakal ibu dan menjadi antara barangan wajib ketika memyambut kelahiran. Tapi, sejauh mana anda mengenali Set Berpantang atau Set Postnatal yang anda pilih? Tahukah bagaimana set tersebut dapat membantu disepanjang proses berpantang anda?

Jika anda masih ragu ragu atau tercari cari Set berpantang yg terbaik, saya cadangkan Set Berpantang atau Postnatal dari Shaklee. Saya beri 6 sebab dan keistimewaan kenapa anda perlukan Set ini.

set-bersalin

1. Boleh dan digalakkan diambil sebelum proses kelahiran.

Set berpantang dari Shaklee terdiri daripada vitamin dan mineral semulajadi yang diperakui selamat sebagai makanan tambahan. Pengambilan vitamin dan mineral disepanjang kehamilan seperti Set Kehamilan Shaklee adalah satu keperluan kepada ibu dan bayi. Jika tidak mengambil keperluan nutrisi yg cukup sepanjang kehamilan, mungkin akan mengganggu sewaktu proses kelahiran berlaku.

Ibu memerlukan tenaga yang banyak semasa proses kelahiran. Jadi, Set Berpantang Shaklee atau Set Postnatal boleh diamalkan sebelum proses kelahiran tiba.

2. Memenuhi nutrisi dan keperluan tubuh ibu agar pulih selepas melahirkan.

Ya, semasa hamil, ibu banyak membekalkan atau berkongsi nutrisi dalam tubuh kepada bayi. Seperti kalsium, simpanan kalsium tulang si ibu akan diserap oleh bayi bagi memenuhi keperluan kalsium bayi anda. Jadi, sewaktu hamil adalah perlu utk menambah dan menjaga keperluan kedua dua pihak. Jika tidak, si ibu akan mudah mengalami kekurangan nutrisi.

Semasa berpantang juga sgt penting untuk si ibu menambah keperluan nutrisi bagi menampung kehilangan sebelum ini terutama jika kelahiran bukan kali pertama.

3. Kelahiran melalui Ceaser ataupun normal, luka lebih cepat sembuh dan kering.

Luka Ceaser terutamanya, mesti dirawat dari dalam kerana, bahagian luar mungkin si ibu boleh nampak dan tangani, tetapi bahagian dalaman yang sentiasa basah memerlukan nutrisi seperti zinc, protien dan zat besi agar luka mudah bercantum semula.

Begitu juga dengan keperluan Omega-3 dan vitamin B yang bertindak sebagai anti inflamasi agar luka tidak radang dan infection. Ini yg saya katakan ibu berpantang perlukan “nutrisi” penyembuhan luka supaya luka cepat kering dan tiada bengkak. Set ni memang membantu mengelakkan luka bernanah dan bengkak.

4. Cegah sembelit dan buasir ketika berpantang.

sembelit-berpantang

Ketakutan utama ibu berpantang adalah SEMBELIT dan BUASIR. Rasanya ramai sangat yang kena buasir semasa berpantang. Pemakanan sewaktu berpantang terutama masyarakat Melayu sedikit sebanyak menjadikan punca masalah sembelit dikalangan ibu berpantang.

Jadi, dengan set ni, insyaAllah sesi penghadaman ibu berpantang akan lebih berjalan lancar tanpa rasa sakit di bahagian jahitan terutama jika bersalin normal.

5. Cegah risiko  baby blues atau meroyan semasa berpantang.

Ia bahaya buat ibu apatah lagi baby. Ibu sudah tentu tidak mahu kemurungan mempengaruhi proses berpantang kan? So pengambilan set ini dapat berikan nutrisi secukupnya untuk mengelak rasa tertekan dan stress sepanjang berpantang. Apatah lagi kalau berpantang sendirian.

6. Persediaan kepada perjalanan penyusuan susu ibu yang lancar.

Ya, Set Berpantang atau Postnatal ini juga sebagai persedian ibu ibu memnyediakan keperluan susu yg berkhasiat dan cukup kepada bayi anda. Susu Ibu yang berkhasiat dan mengenyangkan bayi akan memberikan tidur yang lena dan selesa kepada bayi anda. Bayi juga tidak meragam jika puas tidur dan perut kenyang. Proses berpantang anda akan menjadi proses merehatkan badan yg sempurna!

Macam mana? Seronok kan kalau dapat berpantang dengan Set Berpantang Shaklee? Lengkap dan terbaik! Nanti saya kongsikan testimoni dari mereka yang dah pun mencuba Set Berpantang Shaklee ini. Stay tune!

KLIK UNTUK PESANAN TERUS

KLIK UNTUK PESANAN TERUS

Info : Panduan Cara Membuat Order Online

 

 konsultasi Percuma kak miah 0192423139

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: