20 FAKTA TENTANG LECITHIN DAN FUNGSINYA UNTUK KESIHATAN

by azszua03 on 6 February 2017

Assalamualaikum dan selamat pagi…

Sempena promosi besar besaran 2 produk terlaris dari Shaklee iaitu Lecithin dan Alfalfa Complex bulan Febuari ni, kak miah nak kongsikan info dan fakta fakta menarik yang perlu anda ketahui. So, tidaklah anda rugi dan melepaskan peluang keemasan ini.

lecithin-murah

PROMOSI GEMPAK FEBUARI ! BUY 1 FREE 1

 

Jom ketahui 20 fakta menarik tentang lecithin.

1. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan manusia, tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung serta biji kacang soya.

2. Lecithin kacang soya adalah yang paling diperkaya dengan lecithin yang tidak mengandungi kolesterol. Faktanya, Lecithin Shaklee memang diperbuat daripada kacang soya.

3. Lecithin Shaklee di ekstrak dari kacang soya yang tidak diubah genetik (Non GMO) dimana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol.

4. Lecithin merupakan sumber yang kaya dengan kolina yang akan ditukarkan menjadi asetilkolin. Asetilkolin ialah sejenis bahan kimia dalam otak yang penting untuk kecergasan mental, fokus dan memori.

5. Lecithin membantu meringankn sembelit dan berfungsi sebagai pelembut najis yang berkesan jika diamalkan dengan konsistan.

6. Membantu mengurangkan atau mencegah  penyakit berkaitan hati dan antaranya ialah menyingkirkan kolesterol jahat (LDL).

7. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut membran sel darah merah dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Di s