21 FAKTA TENTANG ALFALFA COMPLEX YANG AKAN MENGEJUTKAN ANDA

by azszua03 on 7 February 2017

Assalammualaikum dan selamat pagi kawan kawan….

Hari ni nak bercerita tentang Alfalfa Complex pula. Ha..raja herba ni sure ramai yang kenalkan terutama bagi wanita wanita diluar sana. Orang perempuan kalau tak ambil alfalfa ni mmg sangatlah rugi….apalagi waktu waktu promo ni (FEBUARI 2017)…double la ruginya..

alfalfa-jamu-moden

ALFALFA PROMO SIZE S DAN L…SELAGI STOK MASIH ADA

 

Rugi kenapa? Ha jom baca nih….

1. Alfalfa Complex shaklee diperbuat daripada tanaman Alfalfa yang ditanam secara organik di Carlifornia. Bebas daripada pestisid, herbasit, menggunakan bahan kompos dan baja bebas kimia. Dijamin selamat.

2. Alfalfa mampu melawan alahan, memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

3. Alfalfa complex boleh membantu mengimbangkan hormon dan memperbaiki sistem reproduktif wanita. Secara tak langsung ianya baik untuk kesihatan rahim dan kesuburan.

4. Sifat Alfalfa yang tinggi phytoestrogens berfungsi seperi kacip fatimah.
Ia banyak membantu dalam hubungan suami isteri (enhance libido).

5.Alfafa dikenali Raja Segala Tumbuhan kerana khasiatnye yang banyak

6. Antara kandungan yang terdapat dalam Alfalfa Shaklee adalah magnesium yang dapat membantu badan untuk menangani sembelit, ketahanan saraf, melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

7. Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan mengurangkan lemak dan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

8. Alfalfa Complex Shaklee telah dipasarkan lebih daripada 50 tahun, dan Alfalfa Complex Shaklee adalah signature produk syarikat.

9. Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

10. Alfalfa shaklee terdapat dalam 2 saiz iaitu 330biji dan 700 biji. Nak jimat dan lebih berbaloi semestinya yg 700 biji.

11. Alfalfa telah lama digunakan sebagai herba untuk meningkatkan penghasilan susu ibu (milkbooster).

12. Alfalfa boleh diambil oleh semua golongan tak kira lelaki atau pun wanita mengikut kesihatan masing masing, tatapi sangat dikenali sebagai penawar kepada masalah wanita terutama masalah keputihan , monoupos , ibu yang kekurangan susu , elergik , wanita dalam pantang dan masalah keintiman.

13. Daun Alfalfa yang matang kaya dengan klorofil dan dikeringkan dengan udara semulajadi untuk mengekalkan nutrisinya. Bahagian lain akan dilupuskan. Daun yang dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Setiap tablet mengandungi 300 mg Alfalfa.

14. Alfalfa complex shaklee dihasilkan daripada alfalfa yang matang, berkualiti tinggi dan selamat digunakan kerana akarnya tumbuh jauh ke dalam tanah melebihi 20 kaki untuk menyerap semua vitamin dan mineral.

15. Menurunkan paras kolestrol. Sekiranya kolesterol jahat (LDL) lebih tinggi berbanding kolesterol baik (HDL), anda berisiko mendapat penyakit jantung. Saluran darah menjadi sempit kerana kolestrol jahat telah melekat pada dinding arteri. Alfalfa membantu menyingkirkan kolesterol jahat sekaligus menurunkan paras kolesterol.

16. Alfalfa Complex juga mengandungi Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E dan Vitamin K serta mineral seperti kalsium, zat besi, potassium and phosphorus.

17. Alfalfa juga membekalkan 5.8% lebih protein daripada telur dan 2.4% lebih daripada daging lembu

18. Alfalfa dapat membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Alfalfa kaya dengan protien, asid amino, klorofil, serat,15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

19. Alfalfa ialah makanan yang beralkali dan mampu membuatkan badan yang mengandungi asid yang tinggi seimbang, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

20. Pesakit SLE tidak boleh mengambil alfafa sebagai supplemen kerana alfalfa meningkatkan sistem imunisasi penghidap SLE yang sedia ada mengalami masalah autoimun sekaligus akan lebih memudaratkan.

21. Pesakit Rheumatoid Arthritis dan penyakit yang berkaitan dengan hormon estrogen seperti fibroid, kanser payudara juga tidak digalakkan mengambil alfalfa sebagai supplemen

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: