NAK MAKAN APA UNTUK CEPAT BAIK LUKA PEMBEDAHAN?

by azszua03 on 13 November 2017

Assalamualaikum semua…

Kak miah selalu dengar orang tanya apa perlu dimakan untuk cepat baik luka pembedahan?  terutama ibu ibu yang baru lepas melahirkan. Al maklum, luka yang lambat sembuh lebih lama membataskan pergerakan si ibu.

Sebagaimana yang kak miah tulis di dalam entry sebelum ini, (Tips menjaga luka pembedahan), proses penyembuhan dipengaruhi oleh pelbagai faktor. Antara faktor utama ialah bekalan darah yang mencukupi dan nutrisi yang cukup untuk tubuh.

Bagi melengkapi kedua dua faktor ini, pengambilan nutrisi dari supplemen adalah sangat diperlukan. Benar makanan juga membekalkan nutrisi, tetapi sejauh mana anda makan makanan seimbang dan mengetahui kandungan nutrien dalam makan tersebut mencukupi?. Makanan sekarang sudah tidak seperti zaman dahulu.

Supplemen yang tepat dan benar benar berfungsi untuk mempercepatkan kesembuhan luka anda adalah Protien dari ESP, Vita-lea,  Vitamin C dan B Complex. Setiap dari supplemen ini memberi fungsi yang berbeza untuk kesembuhan luka anda. Jom saya terangkan satu persatu.

Energizing Soy Protien (ESP)

Badan manusia terdiri dari protien. Protien membina otot, tulang, organ organ, rambut kuku dan termasuk antibodi, hemoglobin dan enzim. Fungsi penting protien ialah membina sel sel baru, menggantikan tisu tisu yang sudah tua atau lama dengan sel sel baru seta menggantikan tisu tisu yang cedera atau rosak dengan tisu atau sel yang baru. Disinilah ESP berfungsi untuk membaiki luka dan menganti tisu yang tercedera.

Jadi, ESP adalah produk utama yang perlu anda ambil. Kenapa protien dr ESP? Istimewanya ESP kerana hanya ESP adalah sumber protien lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, tetapi sgt diperlukan oleh tubuh.

Vita-Lea Iron Formula

Multivitamin pertama di dunia. Sudah lebih 100 tahun sejak dicipta. Semestinya terbaik sehingga terus menjadi kegemaran ramai sehingga kehari ini. Apa yang istimewanya Vita-Lea? Ia mengandungi vitamin dan mineral yang lengkap diperlukan oleh badan. Yang paling penting ia sangat diperlukan bagi anda yang melalui pembedahan dan kehilangan darah. Iron yang terkandung di dalam Vita-Lea membantu menambah darah.

Vitamin dan mineral dari vita-lea memenuhi nutrisi bagi ibu selepas bersalin apatah lagi sewaktu berpantang peluang untuk mendapat nutrisi lengkap dari makanan adalah sangat terhad. Zinc yang menjadi antara mineral penting di dalam Vita-lea berfungsi sebagai pemacu kepada kesembuhan luka dengan segera.

Sustained Release Vita-C

Satu lagi Vitamin yang penting bagi penyembuhan luka terutama luka pembedahan ialah Vitamin C. Vita C berfungsi untuk meningkatkan imun tubuh anda. Adalah penting meningkan imun untuk mempercepatkan kesembuhan luka.

Istimewanya Sustained Realese Vita C ini ialah ia mampu bertahan jauh lebih lama dalam tubuh anda berbanding jenama dipasaran. Ia diperfomulakan dengan Sustained Realese yang bermaksud pelepasan secara berperingkat.

B- Complex

Kecil kecil cili padi. Itulah si kuning B complex. Sangat penting buat semua apatah lagi untuk mereka yang memerlukan penyembuhan luka pembedahan. B-Complex berfungsi untuk melancarkan peredaran darah dan membantu membaiki kerosakan saraf. Selain itu B complex juga bagus utk melancarkan metabolisma dan mengoptimakan fungsi otak.

Jadi, anda tahu sekarang mengapa set vitamin ini sangat penting untuk menyembuhkan luka pembedahan anda. Sebaiknya set ini diambil sebelum anda menjalani pembedahan agar tubuh anda bersiap sedia dengan nutrisi yang cukup lebih awal. Apa pun, jika anda berminat untuk mendapatkannya, boleh terus buat belian melalui link dibawah ataupun hububgi saya dia 0192423139 untuk keterangan lanjut. Selamat mencuba

 

KLIK UNTUK ORDER

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: