CARA MEMILIH MINYAK IKAN TINGGI OMEGA-3 YANG SELAMAT.

by azszua03 on 10 January 2018

Assalamualaikum…

Hari ni kak miah nak cerita tentang beza minyak ikan dan Asid Lemak Omega 3. Ramai orang ingat minyak ikan tu ialah Asid Lemak Omega 3. Ramai salah faham anggap semua minyak ikan itu sama sahaja. Jadi kak miah nak betulkan tanggapan yang salah tu. Jom teruskan pembacaan anda.

Minyak ikan antara sumber untuk mendapatkan Asid Lemak Perlu Omega 3 yang tidak boleh dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Omega 3 terkandung dalam minyak ikan. Tetapi tidak semua minyak ikan dipasaran “jujur” dalam memberikan yang terbaik melalui produk mereka. Kebanyakan minyak ikan dipasaran tidak mengandungi Spektrum lengkap asid lemak Omega 3 dan kurangnya pengetahuan orang ramai menjadikan mereka tidak teragak agak memasarkan produk mereka walaupun kandungan Omega 3 kurang dari 50% secara keseluruhannya.

Pengguna juga tidak didedahkan tentang kandungan logam berat yang tidak dapat diasingkan melalui proses penghasilan minyak ikan mereka. Jadi, pengguna menganggap semua minyak ikan adalah sama sahaja. Tanggapan ini harus diperbetulkan. Anda perlu membuat sedikit “carian” untuk mengenali minyak ikan yang anda ingin amalkan agar minyak ikan yang sepatutnya memberi banyak manfaat pada anda dan keluarga tidak bertukar menjadi mudarat akibat logam berat seperti plumbum, merkuri dan kadmium.

Omega Guard dari Shaklee diiktiraf yang terbaik disebabkan 6 keistimewaan yang tiada pada minyak ikan lain. Minyak ikan Omega Guard mengandungi 999mg Asid Lemak Perlu Omega 3 dalam setiap 1000mg atau setiap hidangan. Bermakna 99.9% dari kandungan minyak ikan Omega Guard adalah Spektrum lengkap Omega 3. Kalau di bandingkan peratusan EPA dan DHA sahaja pun, tetap Omega Guard memberikan sumber Omega 3 yang tertinggi (90%) berbanding jenama lain.

Bagaimana cara mengira jumlah Peratusan Omega 3 (terutama EPA dan DHA) ialah dengan formula bacaan EPA + bacaan DHA รท jumlah perserving x 100. Jom kita kira satu persatu.

Nampakkan perbezaan yg ketara kandungan spektrum EPA dan DHA dalam setiap hidangan?

Jadi, anda nampakkan perbezaan ketara antara minyak ikan yang mengandunggi Asid Lemak Omega 3 yang tinggi dan minyak ikan yang hanya tinggi dengan kandungan minyak ikan sahaja. Nampak kan perbezaan minyak ikan yang tingi kandungan Omega 3 yang mana. Sebab itulah kenapa Omega guard Shaklee lebih berkesan jika diamalkan setiap hari. Berkesan kepada mereka yang mengalami masalah kolesterol, jantung dan hipertensi. Berkesan kepada mereka yang mempunyai masalah sendi, berkesan untuk minda anak anak dan juga berkesan kepada ibu hamil dan anak dalam kandungan.

Kak miah harap dengan penjelasn yang kak miah buat ini, makin ramai yang faham bagaimana membezakan minyak ikan dan bagaimana membuat pemilihan yang tepan bagi minyak ikan yang ingin kita amalkan setiap hari. Biar makan sedikit, tapi lengkap dan bernutrisi. Juga agar kita tidak membuang masa dan wang ringgit untuk mendapat manfaat yang sepatutnya kita dapat. Dan yang lebih penting agar apa yg kita makan tidak membawa mudarat (logam berat) hanya kerana kita sangkakan ianya bermanfaat. Semoga usaha anda diberkati!

Nak dapatkan Omega Guard? Klik link bawah ni ya atau terus klik ikon “Whatsapp saya”. terima kasih!

OMEGA PROMO (1-31 JANUARI 2018 SHJ)

KLIK UNTUK ORDER

 

OMEGA HARGA BIASA

KLIK UNTUK ORDER

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: