KEISTIMEWAAN DAN JAMINAN YOUTH YANG TIADA PADA PRODUK SKINCARE LAIN DI MALAYSIA

by azszua03 on 5 February 2018

Assalamualaikum semua….

Kak miah perasan di Malaysia ni memang susah sangat nak cari produk penjagaan kulit yang semulajadi dan based 100% dari tumbuh tumbuhan. Kalau ke drugs store pun memang ada pelbagai pilihan skincare, tapi pastinya bukan produk 100% semulajadi. Malahan jangan tertipu bila ada pengeluar produk yang mendakwa produk mereka bebas paraben, tapi hanya pada beberapa rangkaian skincare sahaja seperti pencuci muka, tapi tetap mengandungi paraben pada Night Cream dan juga rangkaian kosmetik mereka. Sila rajin rajin semak apa yang anda guna.

Demikian itu, apabila kehadiran dan kemunculan Youth dari Shaklee di Malaysia, membuatkan kak miah sangat kagum dan juga bersyukur kerana Shaklee satu satunya syarikat pengeluar skincare yang membuat kajian klinikal terhadap skincare Youth yang dikeluarkan. Shaklee komited untuk memberikan yang terbaik kepada penguna tanpa memudaratkan kesihatan dan alam sekitar. 8 tahun tempoh pembuatan dan kajian, akhirnya terciptalah skincare Youth yang hampir kepada kesempurnaan. Youth bukan sahaja diiklankan 100% botanikal, tetapi setiap bahan yang digunakan untuk youth dikaji oleh saintis dan perlu kelulusan terlebih dahulu. Anda harus cuba Youth dan saya pasti anda akan jatuh cinta!

Keputusan klinikal yang tiada kompromi.

1.Youth 100% Vegan

100% vegan bermakna, Youth di perbuat tanpa unsur unsur lain kecuali hanya dari tumbuh tumbuhan. Sesuai dengan misi dan visi Shaklee “sentiasa Semulajadi, sentiasa berkesan dan sentiasa Selamat”. Tiada keraguan dalam isu kesucian produk juga. Semestinya Halal. Antara tumbuh tumbuhan yang digunakan dan terkndung di dalam produk Youth ialah Muscadine Grapes, Lotus Japonicus, Apple stem cell, Schisandra chinensis Fruit, dan Green algae.

Dengan 8 paten, setiap produk Youth diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan. Revolusi Sains dan bidang kosmestik apabila digabungkan menghasilkan produk Youth yang hebat.

2. Non-Comedogenic

Produk penjagaan kulit wajah Youth terbukti tidak akan menyebabkan pori pori kulit anda tersumbat. Malahan Youth terbukti berkesan untuk membersih dan mengecilkan liang roma anda. Liang roma yang besar akan menyebabkan ia mudah “menyimpan” kotoran dan menyebabkan ia tersumbat dan kulit akan menjadi kasar.

3. Diuji oleh ahli Dermatologi

Pastinya Shaklee memerlukan pakar pakar kulit bagi menguji produk penjagaan kulit yang dihasilkan oleh saintis saintis Shaklee ini. Tiada kompromi dari segi keselamatan pengguna dan juga bahan kimia yang boleh memudaratkan kulit seseorang. Dan buat pengetahuan anda, 8 tahun penciptaan Youth, CEO atau pemilik Shaklee Corporation iaitu Mr Roger Barnett sendiri melakukan percubaan pada kulitnya sendiri. Saintis Shaklee berusaha memenuhi permintaan Mr Roger sehingga terciptanya Skincare yang dikatakan hampir sempurna dan tidak mungkin ada seumpamanya di pasaran.

4. Diuji oleh ahli oftamologi.

Bukan ahli dermatologi sahaja yang dipanggil untuk melakukan kajian dan ujian, tetapi ahli dan tenaga pakar oftamologi atau pakar mata juga melakukan ujian yang berkaitan pada produk Youth. Jangan kata produk skincare sahaja, produk kosmetik dipasaran juga belum tentu ada terfikir untuk melakukan ujian ini. Seperti kak miah, mengenakan eye shadow sahaja boleh membuatkan mata kak miah membengkak dan berair sehingga 2 hari selepas pemakaian. Tapi Youth selamat untuk mata anda. Telah diuji oleh yang pakar

5. Bebas lebih dari 1500 bahan kimia merbahaya dan boleh dipersoal.

Fakta paling penting untuk semua pengguna. Menggunakan produk penjagaan kulit yang mengandungi bahan kimia merbahaya akan memudaratkan sama ada dalam jangkamasa pendek mahupun panjang. Tapi Youth dijamin terhindar dari melebihi 1500 bahan kimia merbahaya atau bahan kimia yang boleh dipersoalkan. Plumbum, merkuri, paraben, terition pastinya bukan kandungan Youth. Itu sebab wanita hamil boleh menggunakan Youth tanpa was was.

{ 2 comments… read them below or add one }

Syahridah Ishak February 6, 2018 at 6:46 am

Wow hebatnya skincare Youth ni. Dah lunch kat Malaysia ke Kak Miah?
Syahridah Ishak menulis…Siapa yang perlukan Collagen Powder Shaklee?My Profile

Reply

azszua03 February 6, 2018 at 11:05 am

belum sya…. march nanti launch…

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: