7 JENIS MAKANAN PERLU DIELAKKAN PENGHIDAP CYST UNTUK HALANG TUMBESARAN CYST

by azszua03 on 4 June 2018

Assalamualaikum…

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda semua, tentang 7 jenis makanan perlu dielakkan penghidap cyst untuk halang tumbesaran cyst dan wajib bagi anda sudah memiliki simptom simptom cyst. Sebenarnya ada banyak makanan yang menyumbang kepada masalah ini, tapi hari ni saya kongsikan 7 jenis makanan yang utama terlebih dahulu. Anda perlu bijak memilih makanan anda ok?

 

makanan perlu dielakkan penghidap cyst

Ok, apa makanan yang paling penting utk dielakkan atau dikurangkan pengambilannya pada setiap waktu makan anda? Jom saya jelaskan satu persatu

7 Makanan Perlu Dielakkan Penghidap Cyst

1. Gula Ringkas (Refined Sugar)

Pantang utama cyst,  fibroid dan sebarang ketumbuhan abnormal ialah gula ringkas. Pengambilan gula ringkas yang tidak dikawal akan mengaktifkan sel sel ketumbuhan dan menyebabkan ia semakin membesar.

Gula yang mengaktifkan sel cyst

Elakkan makanan manis dan bergula yang semakin menjadi trend dizaman ini. Gula adalah punca sistem tubuh cepat mengalami kerosakan.

2. Jeruk

Jeruk mengandungi bahan pengawet makanan untuk proses penapaian dan menggunakan kadar gula yang sangat tinggi semasa pembuatannya. Elakkan dari makan jeruk dan manisan yang tinggi gula ini kerana ia membantu mempengaruhi pertumbuhan cyst dan fibroid.

3. Daging merah.

Daging merah antara makanan yang berkhasiat.  Seperti daging lembu dan kambing ia merupakan sumber protien yang tinggi. Walau bagaimanapun bagi meraka yang sihat sekali pun,  ia tidak boleh diambil secara kerap dan berterusan kerana ia mengandungi kolesterol.

Protien dari daging merah juga berupaya untuk mengaktifkan sel sel abnormal seperti cyst dan kanser. Jadi,  penghidap cyst adalah sgt tidak digalakkan mengambil menu daging dalam makanan harian mereka.

4. Daging proses.

Processes food adalah makanan yang harus dielakkan oleh penghidap cyst dan juga bagi mereka yang menjaga kesihatan. Daging proses adalah seperti sosej,  nugget,  dan daging burger sangat tinggi bahan pengawet dan tidak seharusnya diamalkan.

daging burger adalah antara daging diproses

Jauhi juga dari anak anak anda juga supaya mereka tidak berisiko untuk menghidap cyst dan masalah kesihatan yang lain.

5. Kentang goreng atau chips

Satu lagi makanan perlu dielakkan penghidap cyst atau fibroid ialah kentang gorang dan chips kentang. Makanan ini sangat tinggi kandungan garam dan minyak. Walaupun ia sedap dimakan,  tetapi ia juga mampu meningkatksn saiz cyst anda!.

6. Makanan dalam tin

Ok,  yang ini terang terang sudah tidak berkhasiat. Makanan dalam tin juga telah dicampur dengan bahan pengawet agar ia mempunyai jangkahayat yang lama.

Tetapi,  pengawet tersebut adalah sangat memberikan kesan kepada keaktifan sel sel cyst dan fibroid anda. Belajar untuk makan dari sumber yang segar.

7. Air karbonat

Terakhir sekali ialah air berkarbonat, kandungan gula yang tinggi di dalam air berkarbonat sangat merbahayakan kesihatan dan gula yang tinggi boleh mempengaruhi keaktifan sel sel cyst. Air berkarbonat seharusnya tidak diminum oleh penghidap cyst dan fibroid.

Itu tadi, 7 jenis makanan perlu dielakkan penghidap cyst dan fibroid yang mana makanan makanan ini boleh menyebabkan cyst mereka semakin membesar dan aktif. Penghidap cyst seharusnya sangat menitikberatkan pemakanan sihat demi mengawal kadar gula dalam darah mereka yang mampu mempengaruhi cyst mereka juga. Adalah sangat disyorkan untuk mengambil makanan tinggi antioksidan bagi rawatan mengecutkan cyst. Nak tahu apa makanan antioksidan yang saya sangat syorkan? Tonton video dibawah ini sekarang.

 

Hubungi saya untuk pesanan Vivix anda sekarang!

Link whatsapp saya :

http://resveratrolvivix.wasap.my/

 

Lihat Testimoni testimoni Cyst Saya

testimoni pengguna Vivix yang mempunyai cyst seperti mengandung 7 bulan

 

Testimoni Cyst Tak jadi Operate

 

 

Testimoni Cyst 5.5cm kecut 

 

Testimoni cyst yang hamil setelah 6 Tahun menanti zuriat 

 

pilih pengedar shaklee

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: