CARA BERKESAN RAWAT MASALAH KOLESTEROL TINGGI SECARA SEMULAJADI

by azszua03 on 31 July 2018

Assalammualaikum kawan kawan….

Bagaimana cara berkesan untuk rawat masalah kolesterol tinggi? Kolesterol tinggi adalah masalah kesihatan yang sering menjadi pembunuh senyap dizaman ini. Kita mungkin sedar dan faham bahawa serangan jantung dan juga stroke merupakan penyakit yang sangat merbahaya dan mengancam nyawa. Tapi tahukah anda sebelum terjadinya seranggan jantung dan stroke, penyebab utama terjadi serangan jantung dan stroke ini iaitu kolesterol tinggi.

Suami saya juga dulu menghadapi masalah yang sama. Mujur kami cepat kesan dan bertindak merawat masalah kolesterol tinggi beliau. Sewaktu tahap kritikal masalah kolesterolnya melanda, pelbagai masalah yang dia dan saya hadapi. Saya sangat risau dengan masalah kesihatannya ketika itu.

Bayangkanlah setiap hari nak bangun dari tidur pun susah. Kadang sampai saya rasa nak naik marah mengejut beliau dari tidur. Walaupun saya tahu beliau menghadapi masalah sakit sakit badan, nak gerakkan jari jemari pun sakit. Tapi, bila hari hari hadapi, saya sebagai isteri jadi kurang sabar. Boleh jadi gaduh disebabkan masalah ini.

apa itu kolesterol, bagaimana rendahkan kolesterol, cara rawat masalah kolesterol tinggi

Bahaya Kolesterol Tinggi dari pengalaman sebenar

 

Selain itu, bila badan beliau sakit-sakit, aktiviti bersama keluarga juga terganggu. Bosan asyik duduk rumah melayan sakit badannya dan “kemalasan” beliau untuk bergerak. Memang tak berjalan kemana kami sekeluarga ketika itu. Yang paling saya tak boleh terima dia mudah nak marah marah kalau saya silap sikit. Mungkin orang sakit ni pun takleh nak kawal emosi dengan waras.

Jangan tak tahu, hubungan suami isteri juga terjejas teruk masa ni. Dua dua pun takde mood. Lebih memburukkan keadaan, prestasi kerja suami juga merundum. Dari seorang yang rajin bekerja dia menjadi seorang yang selalu datang lewat. Mujur bekerja sendiri. Kalau tidak memang dah kena pecat agaknya. Perniagaan kami juga agak terjejas bila “boss” melayan simptom simptom kolesterolnya. Bacaan kolesterolnya 13 yer tuan puan. Doktor pun terperanjat dengan bacaan tu.

Suami bernasib baik tidak mengalami serangan jantung atau stroke secara tiba-tiba. Sebab kata doktor, tak payah tunggu bacaan 13 utk dua dua penyakit itu datang. Bila doktor kata nak bagi makan ubat untuk turunkan kolesterol, dan perlu makan berterusan, suami minta tangguh dulu untuk cari alternatif lain.

Walaupun mulanya doktor kata takde cara lain selain dari makan ubat tu kerana bacaan kolesterol suami terlalu tinggi. Doktor beri masa sebulan sahaja untuk cuba alternatif lain dan datang semula selepas sebulan. Masa tu asyik memikir nak bagi apa supaya bacaan cepat turun dan nak makan apa yang memang benar benar berkesan.

Sehinggalah saya jumpa produk Shaklee melalui kawan. Beliau mencadangkan Omega Guard, Lecithin dan Alfalfa sebagai supplemen untuk menyelesaikan masalah suami. Tanpa berlenggah saya dapatkan produk tersebut darinya dan terus beri suami makan setiap hari tanpa culas. Nak tahu apa jadi selepas itu? KLIK PLAY video dibawah.

TEMUI CARA RAWAT MASALAH KOLESTEROL TINGGI SECARA SEMULAJADI

Akhirnya saya jumpa cara berkesan rawat masalah kolesterol tinggi dan hati berlemak yang dihadapi suami. Begitulah bagaimana Produk Shaklee merubah kesihatan suami dengan izin Allah. Sekarang suami dah konsistan dengan produk Shaklee terutamanya Omega Guard dan Phytocol-ST untuk jaga tahap kolesterol beliau (dulu suami makan Omega, Lecithin dan Alfalfa). Phytocol-st produk terbaru khas utk lindungi tubuh dari menyerap kolesterol yang masuk melalui pemakanan. Omega utk singkirkan kolesterol jahat dalam badan. Jadi, kerjasama yang mantap antara Omega Guard dan Phytocol-st. Lagipun, tak perlu dah nak telan 3-4 jenis kapsul, cukup dengan dua item itu sahaja.

apa itu kolesterol, bagaimana rendahkan kolesterol, buang kolesterol, cara atasi masalah kolesterol tinggi, cara rawat kolesterol, cara rendahkan kolesterol, cara turunkan kolesterol, gejala gejala kolesterol tinggi, hati berlemak, HDL, hidap kolesterol, kolesterol, kolesterol mengancam nyawa, kolesterol tinggi, LDL, lemak dihati, lipid kolesterol, minyak ikan untuk kolesterol, punca kolesterol, punca serangan jantung, punca stroke, rawat kolesterol, serangan jantung, set kolesterol shaklee, simptom simptom kolesterol tinggi, singkirkan kolesterol, stroke, supplement kolesterol, tanda tanda kolesterol tinggi, tips kurangkan kolesterol, tips turunkan kolesterol, trigleserida, ubat kolesterol

SET KOLESTEROL YANG BERKESAN

Jadi, kalau kawan kawan yang mencari cara rawat masalah kolesterol tinggi, cepat cepatlah hubungi saya untuk dapatkan produk ini. Hubungi saya tau di link wasap dibawah ni. Sebab saya akan guide dan konsult anda cara yang betul dan beri tips sebagaimana saya pantau masalah kolesterol suami saya hingga berjaya. kalau beli kat tempat lain, memang tak dapatlah konsultasi dari saya.

Order online disini

Hubungi saya melalui whatsapp. KLIK LINK

http://highkolesterol.wasap.my/

atau call di talian 019-2423139

 

TESTIMONI SET KOLESTEROL

apa itu kolesterol, bagaimana rendahkan kolesterol, buang kolesterol, cara atasi masalah kolesterol tinggi, cara rawat kolesterol, cara rendahkan kolesterol, cara turunkan kolesterol, gejala gejala kolesterol tinggi, hati berlemak, HDL, hidap kolesterol, kolesterol, kolesterol mengancam nyawa, kolesterol tinggi, LDL, lemak dihati, lipid kolesterol, minyak ikan untuk kolesterol, punca kolesterol, punca serangan jantung, punca stroke, rawat kolesterol, serangan jantung, set kolesterol shaklee, simptom simptom kolesterol tinggi, singkirkan kolesterol, stroke, supplement kolesterol, tanda tanda kolesterol tinggi, tips kurangkan kolesterol, tips turunkan kolesterol, trigleserida, ubat kolesterol

TESTIMONI 1

apa itu kolesterol, bagaimana rendahkan kolesterol, buang kolesterol, cara atasi masalah kolesterol tinggi, cara rawat kolesterol, cara rendahkan kolesterol, cara turunkan kolesterol, gejala gejala kolesterol tinggi, hati berlemak, HDL, hidap kolesterol, kolesterol, kolesterol mengancam nyawa, kolesterol tinggi, LDL, lemak dihati, lipid kolesterol, minyak ikan untuk kolesterol, punca kolesterol, punca serangan jantung, punca stroke, rawat kolesterol, serangan jantung, set kolesterol shaklee, simptom simptom kolesterol tinggi, singkirkan kolesterol, stroke, supplement kolesterol, tanda tanda kolesterol tinggi, tips kurangkan kolesterol, tips turunkan kolesterol, trigleserida, ubat kolesterol

TESTIMONI 2

 

apa itu kolesterol, bagaimana rendahkan kolesterol, buang kolesterol, cara atasi masalah kolesterol tinggi, cara rawat kolesterol, cara rendahkan kolesterol, cara turunkan kolesterol, gejala gejala kolesterol tinggi, hati berlemak, HDL, hidap kolesterol, kolesterol, kolesterol mengancam nyawa, kolesterol tinggi, LDL, lemak dihati, lipid kolesterol, minyak ikan untuk kolesterol, punca kolesterol, punca serangan jantung, punca stroke, rawat kolesterol, serangan jantung, set kolesterol shaklee, simptom simptom kolesterol tinggi, singkirkan kolesterol, stroke, supplement kolesterol, tanda tanda kolesterol tinggi, tips kurangkan kolesterol, tips turunkan kolesterol, trigleserida, ubat kolesterol

TESTIMONI 3

 

apa itu kolesterol, bagaimana rendahkan kolesterol, buang kolesterol, cara atasi masalah kolesterol tinggi, cara rawat kolesterol, cara rendahkan kolesterol, cara turunkan kolesterol, gejala gejala kolesterol tinggi, hati berlemak, HDL, hidap kolesterol, kolesterol, kolesterol mengancam nyawa, kolesterol tinggi, LDL, lemak dihati, lipid kolesterol, minyak ikan untuk kolesterol, punca kolesterol, punca serangan jantung, punca stroke, rawat kolesterol, serangan jantung, set kolesterol shaklee, simptom simptom kolesterol tinggi, singkirkan kolesterol, stroke, supplement kolesterol, tanda tanda kolesterol tinggi, tips kurangkan kolesterol, tips turunkan kolesterol, trigleserida, ubat kolesterol

TESTIMONI 4

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: