KENAPA ANAK SELALU DEMAM DAN SELSEMA? CARA ATASI ANAK KERAP DEMAM DAN SELSEMA

by azszua03 on 9 August 2018

Assalamualaikum parents….

Persoalan yang sering ditanya oleh ibu ayah yang punya anak anak kecil.

“Kenapa anak saya sering demam dan selsema, berbalik balik. Baik sekejap, dua tiga hari kemudian demam balik. Setiap bulan ke klinik buat rawatan dan ambil ubat. Kalau sorang takperlah juga, ini adik beradik silih berganti. Letih saya….”

anak kerap demam, anak selsema, chewable-c plus, demam, dose vitamin c, imun anak rendah, kenapa imun rendah, keperluan vitamin c badan, selalu demam, tingkatkan imun, vitamin anak, vitamin asas, vitamin C anak, vitamin c murah, vitamin c shaklee, vitamin cepat baik luka, vitamin kanak kanak

Pernah dengar rugutan macam ni? Atau anda juga alami situasi yang sama? Saya faham,  memang penat melayan karenah anak waktu mereka tak sihat.  Merengek dan nak mengempeng je minta perhatian kita kan. Ibu ayah akan mula tak cukup rehat,  tak cukup tidur kerana anak asyik terjaga ditengah malam. Risau badan panas dan paling risau jika kena sawan. Itu belum sentuh bab kos nak ke klinik dan membeli ubat.  Saya faham tu.

Tapi ibu ayah faham tak kenapa anak sering demam dan selsema?  Jom saya terangkan serba sedikit. Anak demam dan mengalami kepanasan badan kerana sistem badan mengesan terdapat virus,  bateria atau fungus pada tubuh si kecil anda dan tubuh menghantar signal ke otak utk meningkatkan suhu badan. Dalam keadaan suhu meningkat ini sistem imun (askar askar interferon)  akan bertindak menentang virus dan bateria tersebut.

Tetapi,  jika sistem imun anak tidak kuat,  maka askar askar inteferon ini tidak dapat melawan virus dan bateria ini segera. Maka panas badannya akan berbalik balik. Selain itu,  anak akan mudah juga mendapat semula virus atau bateria yg sama jangkitan dari kawan kawan di taska atau tadika. Jadi, Secara asasnya untuk menyelesaikan masalah ini ialah dengan meningkatkan imuniti anak tersebut. Maksudnya meningkatkan interferon tubuh anak anda.

Bagaimana nak tingkatkan imuniti anak?

Pemakanan memang sangat membantu untuk meningkatkan imun tubuh kanak kanak. Tapi malangnya kebiasaannya anak yg mempunyai imuniti rendah bukanlah dari kalangan kanak kanak pemakan,  apatah lagi untuk makan byk sayuran dan buah buahan. Jadi saya sangat mencadangkan pengambilan supplemen untuk meningkatkan imuniti kanak kanak.

Buat permulaan Vitamin C adalah supplemen terbaik yang boleh anda berikan kepada anak. Vitamin C berfungsi untuk meningkatkan imuniti kanak kanak. Ia adalah nutrien asas yang diperlukan oleh kanak kanak.  Dengan pengambilan 200mg hingga 300mg membantu anak anda mendapat perlindungan dari dijangkiti virus dan bateria hingga mengakibatkan demam dan selsema.

Bagaimana nak dapatkan Vitamin C kanak kanak yang sedap dan terbaik?

Vitamin C kanak kanak yang terbaik dan terbukti berkesan adalah keluaran Shaklee Corporation. Ia dijamin semulajadi dan selamat. Ia diberi nama Chewable-C Plus. Menjadi kegemaran ramai dan lama sudah ditunggu tunggu. Kini ia kembali dengan wajah baru dan dipertingkatkan lagi kualiti.

anak kerap demam, anak selsema, chewable-c plus, demam, dose vitamin c, imun anak rendah, kenapa imun rendah, keperluan vitamin c badan, selalu demam, tingkatkan imun, vitamin anak, vitamin asas, vitamin C anak, vitamin c murah, vitamin c shaklee, vitamin cepat baik luka, vitamin kanak kanak

 

Jom dapatkan Chewable-C Plus sekarang sebelum ia out of stock semula. Lagipun musim HFMD sekarang ni,  kenalah kuatkan imun anak anak anda. Tapi pastikan anak sudah berumur lebih setahun dan sudah pandai mengunyah ya sebelum memberi apa apa vitamin sekalipun.

 

Jom buat pesanan anda sekarang dengan call atau wasap saya di talian 019-2423139 (azmiah)

atau wasap di link dibawah. Klik Now!

http://imunebooster.wasap.my/

http://imunebooster.wasap.my/

http://imunebooster.wasap.my/

 

atau anda juga boleh membuat belian online terus ke Shaklee2U dengan menggunakan link di bawah. Pastikan bersama anda Kad Debit atau Creadit sebelum membuat belian. Klik Order online sekarang!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: