SALAH PILIH COLI PUNCA KANSER PAYUDARA?

by azszua03 on 1 October 2018

Assalamualaikum wanita wanita hebat!

Keperluan asas seorang wanita termasuklah pakaian dalam seperti coli.  Tetapi berapa ramai wanita,  terutama di Malaysia ini yang bijak dalam pemilihan bra atau coli mengikut keperluan tubuh masing masing? Tahukah anda,  80% wanita di Malaysia salah memilih coli yang mereka pakai dan juga anggap kesilapan ini perkara biasa. Tidak takutkah kepada coli menjadi punca kanser payudara?

Disini bukanlah saya ingin mengajar tentang cara memilih bra atau coli yang sesuai dengan anda, tetapi ingin menjawab satu persoalan yang sering bermain difikiran wanita termasuk saya sendiri. Benarkah salah pilih coli boleh menyebabkan punca kanser payudara? secara logiknya seperti tiada kena mengena antara kanser payudara dan pakaian kita kan?

punca kanser payudara, salah pilih coli, salah saiz coli

 

Pendapat tentang coli Punca Kanser payudara.

Tetapi, ada pendapat menyatakan bahawa saiz coli yang salah dipakai terutamanya apabila ia ketat, akan mengganggu perjalanan darah dan boleh menyebabkan berlakunya ketulan di payudara yang boleh menjurus kepada kebarangkalian aktifnya sel sel kanser dan menjadi punca kanser payudara. Walaupun belum ada satu pun kajian yang membuktikan teori ini, sebagai seorang wanita, seharusnya kita bijak memilih pakaian dalam yang sesuai dari segi saiz, fabrik dan juga rekabentuknya.

Buat pengetahuan anda, kanser atau tumor adalah salah satu dari 5 jenis ketulan di payudara yang boleh menghantui kehidupan seseorang wanita. Yang paling menakutkan apabila kanser payudara adalah kanser no 1 yang paling banyak menyerang wanita di Malaysia. Sikap bertangguh dan acuh tak acuh dengan perubahan diri menyebabkan tiada tindakan segera untuk mendapatkan rawatan. Lebih membimbangkan ialah tumor di payudara biasanya tidak menyakitkan, jadi ramai yang sengaja melengah lengahkan rawatan.

Tanda tanda awal kanser payudara.

  1. Ketulan atau rasa ketebalan pada payudara
  2. Cairan seperti darah keluar dari puting payudara
  3. Saiz atau perubahan bentuk pada payudara
  4. Keadaan puting payudara seperti tertarik kedalam
  5. Perubahan pada bahagian kulit luaran seperti lekuk
  6. Kulit bahagian luar kemerahan merahan, bersisik atau mengelupas

Jadi, jika simptom seperti diatas berlaku pada anda, sila dapatkan pengesahan dari pakar perubatan bagi mendapatkan rawatan lanjut. Selain itu, anda wajib tukar cara pemakanan dan lifestyle anda kepada yang lebih sihat. Walaupun perkara ini wajib bagi semua, tapi ramai yang tidak mengambil berat tentang kesihatan. Amalkan juga pemakanan vitamin dan makanan tambahan yang semulajadi dan selamat untuk kesihatan optimum.

Supplemen untuk kesihatan bagi mencegah ketumbuhan abnormal seperti cyst, fibroid dan juga ketulan dipayudara adalah alternatif sekiranya anda betul ingin mencegah masalah kesihatan wanita yang semakin menjadi jadi dizaman ini. Jom lihat testimoni dibawah berkaitan ketulan dipayudara.

Apabila Breast lump dikesan, Puan Zi terus amalkan Vivix dan beberapa supplemen lain. Selepas 2 bulan lebih ketulan dipayudaranya hilang.

 

Ketulan dipayudara mengecil (kini tiada) yang dikesan buat kali kedua. Kali pertama beliau melakukan pembedahan untuk membuang ketulan terbabit. Kali ini menggunakan supplemen Shaklee dan berjaya mengecutkannya.

 

Ketulan atau breast lump mengecut konsistan selama 3 bulan dengan Vivix dan supplemen.

 

Bagaimana nak dapatkan supplemen supplemen ini?

Ada 2 cara untuk anda dapatkan Set Breast Lump ni. Cara yang pertama ialah dengan membuat belian secara Online melalui Link pada button dibawah. Jangan lupa sediakan bersama Kad Credit atau Debit anda semasa membuat tempahan online.

Click Now!

atau cara ke dua ialah dengan menghubungi saya terus (019.242.3139) bagi mendapatkan keterangan lanjut dan utk saya uruskan pesanan anda sehingga sampai di pintu rumah anda. Pstttt…kalau nak diskaun atau pun nak jadi member (dapat harga ahli ) dengan Set Breast Lump ni jangan segan segan klik link whatsapp dibawah ni yer

Klik Sekarang ——–> www.wasap.my/60192423139

Klik Sekarang ——–> www.wasap.my/60192423139

Klik Sekarang ——–> www.wasap.my/60192423139

 

terima kasih

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: