KETULAN DIPAYUDARA DISANGKAKAN BENGKAK SUSU RUPANYA KANSER

by azszua03 on 5 October 2018

Assalamualaikum, bertemu kita sekali lagi…

Hari ini saya nak ceritakan pada kawan kawan semua tentang satu kisah dimana seorang ibu muda yang sedang menyusukan bayi beliau mengalami ketulan pada payudaranya dan disangkakan ianya “bengkak susu” dan disahkan kanser payudara stage 3 selepas melahirkan anak kedua.

Ibu tersebut iaitu Puan Mastura berasal dari Brunei Darusalam berusia 35 tahun dan memiliki sepasang cahaya mata. Yang sulung perempuan berusia 5 tahun manakala bayi lelakinya Aidan, sekarang berusia 1 tahun 11 bulan.

Kesakitan payudara disangkakan bengkak susu

Sewaktu hamilkan Aidan,  Puan Mastura mengalami sakit belakang dan menyangka itu hanyalah disebabkan oleh kehamilannya. Sehinggalah beliau melahirkan Aidan,  sakit belakangnya tidak reda. Kemudian ketika Aidan lahir,  Puan Mastura mengalami bengkak payudara dan kesakitan yang amat terutama ketika menyusukan Aidan.

“Bengkak susu” yang disangka itu menyebabkan Puan Mastura mengalami masalah kesihatan dan kesakitan sehinggalah beliau dinasihatkan untuk kehospital oleh sahabatnya. Dihospital Puan Mastura melakukan pemeriksaan dengan ujian ultrabunyi dan biopsy (mengambil sample tisu).

Seminggu selepas itu beliau dtg semula untuk mengetahui keputusan ujian bersama sikecil dan juga suaminya. Alangkah remuk hatinya bila doktor memberitahu bahawa “bengkak susu” yang beliau hidapi itu sebenarnya ialah kanser payudara stage 3.

bengkak susu

Gambar sekadar hiasan

Lebih menyayat hati apabila bayinya yang pada masa itu terpaksa diberhentikan susu ibu kerana Puan Mastura perlu mengambil ubat ubatan dan akan menjalani kimoterapi. Kasih seorang ibu pada si kecil sangat meruntun hati apabila setiap kali beliau memberi susu botol pada Aidan,  hatinya merintih “maafkan mommy sayang… Mommy tak dapat susukan Aidan… ” 😭

Hari pertama Puan Mastura menjalani kimoterapi,  kanser payudaranya sudah stage 4 dan merebak kebahagian tulang belakang. Sama sama kita doakan Puan Mastura agar sembuh dari kanser payudaranya dan Aidan membesar dengan didikan ibubapanya sehingga dewasa.

bengkak susu, kanser payudara

Puan Mastura bersama keluarga

Dari kisah Puan Mastura ini,  banyak pengajaran yang kita boleh ambil. Sebagai wanita,  kita perlu selalu alert dengan perubahan tubuh.  Jika ada sesuatu yang tidak kena,  cepat cepat lakukan pemeriksaan pada yang pakar. Lebih cepat kita kesan masalah,  insyaallah lebih mudah untuk diatasi.

Jangan lupa untuk membaca juga kisah sorang sahabat saya iaitu Puan Zamzakidah yang mengalami ketulan dipayudara sehingga mengeluarkan cecair darah. Klik kisahnya di link ini ——> Ketulan disangkakan kanser payudara

5 jenis ketulan biasanya mengganggu wanita, bukan semuanya bahaya. Tapi ada jenis ketulan atau ketumbuhan yang sangat bahaya dan mudah merebak seperti kanser. Jika anda merasakan ada sebarang ketulan atau ketidakselesaan,  salah satu ikhtiar yang boleh anda cuba ialah dengan suplemen antioksidan dan vitamin.

Suplemen untuk ketulan dipayudara yang dicadangkan.

Penggunaan supplemen banyak digunakan sebagai alternatif kepada masalah kesihatan dan juga usaha sebagai meningkatkan imuniti menentang penyakit. Sebagaimana Cyst dan fibroid, ketulan di payudara juga boleh dikecutkan dengan ikhtiar suplemen. Pencegahan dan juga usaha untuk kecutkan ketulan di payudara dengan kaedah suplemen semakin mendapat perhatian ramai wanita dimasa ini.

bengkak susu, ketulan dipayudara, cara kecutkan ketulan dipayudara

Suplemen diatas ini untuk kecutkan ketulan dipayudara. Untuk masalah bengkak susu, supplemen berbeza ya. Anda boleh hubungi saya untuk mengetahu lebih lanjut.

 

Bagaimana nak dapatkan SET KECUTKAN BREAST LUMP ini?

Ada 2 cara untuk anda dapatkan Set Breast Lump ni. Cara yang pertama ialah dengan membuat belian secara Online melalui Link pada button dibawah. Jangan lupa sediakan bersama Kad Credit atau Debit anda semasa membuat tempahan online.

Click Now!

 

atau cara ke dua ialah dengan menghubungi saya terus (0192423139) bagi mendapatkan keterangan lanjut dan utk saya uruskan pesanan anda sehingga sampai di pintu rumah anda. Pstttt…kalau nak diskaun atau pun nak jadi member (dapat harga ahli ) dengan Set Breast Lump ni jangan segan segan klik link whatsapp dibawah ni yer

Klik Sekarang ————–> www.wasap.my/60192423139

Klik Sekarang ————–> www.wasap.my/60192423139

Klik Sekarang ————–> www.wasap.my/60192423139

Terima Kasih.

 

Credit : Majalah Online Pa&Ma dan Hijabista

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: