RISIKO KANSER PAYUDARA YANG TIDAK BOLEH DIELAK

by azszua03 on 9 October 2018

Assalammualaikum ladies…

Sudah baca entry tentang jenis jenis kanser payudara? Ha,  ada macam macam jenis kan.  Sajer saya tak letak gambar,  nanti ada yang gerun pula. Ok,  nak tahu tak siapa yang ada risiko kanser payudara ni?

risiko kanser payudara

 

Jangan tak tahu,  semua wanita dan lelaki ada risiko mendapat kanser payudara.  Ya!  Lelaki juga boleh mendapat kanser payudara ya kawan kawan. Jangan pelik sangat ok.

Ada faktor kecenderungan kanser payudara yang tidak boleh dikawal oleh sesiapa dan ada yang boleh dikawal. Entry kali ni saya cerita dulu risiko yang tidak boleh dikawal. Ok,  apa dia risiko yang tidak boleh dikawal?

1.Umur

Semakin meningkat usia seseorang,  semakin tinggi kecenderungan untuk dia mendapat barah payudara.  Ini terjadi kerana semakin meningkat usia, imuniti tubuh semakin menurun. Tubuh sukar untuk menentang radikal bebas.

Apabila semakin berusia sel sel juga semakin lambat untuk diperbaharui. Maka, kerosakan sel dan radikal bebas akan menyebabkan tercetusnya keaktifan sel kanser.

2. Genetik dan latar belakang keluarga.

Genetik juga antara kebarangkalian tinggi untuk mendapat barah payudara. Faktor ini kita tidak boleh kawal dan kita tidak boleh memilih untuk lahir dalam keluarga yang bagaimana. Risiko penyakit barah menjadi tinggi apabila ada sejarah keluarga yang pernah atau ada menghidap barah juga. Ini kerana DNA atau genetik yang sama dalam sesebuah keluarga.

Selain itu kajian juga menunjukkan bahawa sesebuah keluarga biasanya mempunyai tabiat pemakanan yang sama,  dan gaya hidup yang sama.

3. Pernah di diagnos menghidap barah.

Jika pernah di diagnos mempunyai kanser pada masa lalu dan kemudian sembuh,  risiko untuk menghidap kanser lebih tinggi selepas itu. Selalu kita dengar cerita mereka yang sembuh kanser kembali menghidap kanser.

Penjagaan selepas rawatan kanser payudara seharusnya lebih ketat dan langkah pencegahan berpanjangan wajib dibuat bagi mengelakkan kejadian barah berulang. Jom baca kisah bekas penghidap kanser bagaimana beliau menjaga kesihatan.

4. Haid pertama datang awal.

Awas sekiranya didatangi haid kali pertama terlalu awal. Umur normal untuk kedatangan haid pertama ialah pada usia 12 tahun hingga 16 tahun. Namun, ada juga gadis datang haid seawal 9 tahun dan 10 tahun. Kajian menunjukkan risiko penyakit kanser dan juga penyakit jantung kepada mereka yang haid pertamanya awal dari umur normal. Risiko kanser payudara dipengaruhi keseimbangan hormon.

Oleh itu, kemungkinan kemungkinan ini haruslah disedari oleh semua wanita terutama mereka yang tergolong dalam 4 kecenderungan diatas. Sekiranya anda memiliki kecenderungan satu atau lebih dari satu, WAJIB untuk anda mengamalkan gaya hidup yang sihat serta tidak memberi sebarang peluang kepada tubuh untuk rendah imuniti.

Bagaimana mengurangkan risiko kanser payudara?

Selain mengamalkan cara hidup yang sihat, adalah sangat penting untuk menjaga apa yang kita makan. Perlu diingat bahawa risiko kanser payudara adalah berkaitan tentang kerosakan dan mutasi sel. Maka, untuk menjaga sel tubuh badan sihat dan tidak diserang oleh radikal bebas adalah penting untuk mengambil mengambil makanan yang penuh khasiat dan bernutrisi tinggi atau dengan cara lebih mudah dengan pengambilan suplemen yang tepat.

Suplemen yang tepat bermakna suplemen itu diikhtiraf selamat, semulajadi dan berkesan. Tinggalkan suplemen yang tidak dijamin kandungannya dan menggunakan campuran bahan bahan yang boleh memudaratkan tubuh seperti gula. Bijak memilih suplemen antioksidan tinggi dan yang semulajadi tanpa bahan pengawet.

Suplemen Shaklee adalah suplemen yang sangat dipercayai ramai. Shaklee adalah company pertama yang menghasilkan supplemen dengan kualiti sangat tinggi dan dibarisi para saintis yang ternama. Tiada produk suplemen lain yang boleh tunjukkan rujukan melalui jurnal dan juga kajian saintifik seperti shaklee.

——-> http://healthquestnewsletteronline.com/Ingredient_Glossary_2_08.pdf#page8

ini pula kajian klinikal study yang telah dibuat oleh shaklee dan mendapat pengikhtirahan global

——-> http://healthresource.shaklee.com/clinical-research-study-archive/

 

Suplemen yang dicadangkan untuk mencegah dan mengurangkan risiko kanser payudara adalah seperti dibawah.

set antioksidan, risiko kanser payudara

Ada 2 cara untuk anda dapatkan Set Breast Lump ni. Cara yang pertama ialah dengan membuat belian secara Online melalui Link pada button dibawah. Jangan lupa sediakan bersama Kad Credit atau Debit anda semasa membuat tempahan online.

Click Now!

 

Atau cara ke dua ialah dengan menghubungi saya terus (019.242.3139) bagi mendapatkan keterangan lanjut dan utk saya uruskan pesanan anda sehingga sampai di pintu rumah anda. Pstttt…kalau nak diskaun atau pun nak jadi member (dapat harga ahli ) dengan Set Antioksidan ni jangan segan segan klik link whatsapp dibawah ni yer

Klik Sekarang ——–> www.wasap.my/60192423139

Klik Sekarang ——–> www.wasap.my/60192423139

Klik Sekarang ——–> www.wasap.my/60192423139

Terima kasih

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: