CARA RAWAT TIROID TANPA PEMBEDAHAN YANG TERBUKTI BERKESAN

by azszua03 on 18 October 2018

Assalamualaikum…

Bila sebut rawatan untuk penyakit tiroid, terbayang pembedahan dileher yang mengerikan. Tapi bukan pasal pembedahan yang ingin saya cerita hari ni. Hari ni saya nak kongsikan dengan anda semua cara rawat tiroid tanpa pembedahan dengan menggunakan nutrisi yang lengkap dengan khasiat semulajadi. Nak tahu tak?

rawat penyakit tiroid, cara rawat tiroid tanpa pembedahan

Pembedahan membuang tiroid

Tubuh kita memerlukan vitamin dan mineral yang bersesuaian bagi memastikan fungsi tubuh berjalan dengan lancar. Jika kehadiran penyakit dikesan, bermakna terdapat kekurangan nutrisi yang tidak disedari.

Ada vitamin dan mineral yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita sendiri seperti Vitamin C yang bertindak sebagai penggalak imuniti tubuh. Kekurangan vitamin C pada tubuh menyebabkan radikal bebas semakin banyak didalam tubuh.

Omega 3 juga tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia itu sendiri sedangkan ia sangat penting utk anti-radang dan membantu perkembangan otak dan penglihatan manusia.

Kita sepatutnya dapat semua vitamin dan mineral tersebut dari makanan seharian, tetapi zaman berubah dan kini tumbuhan dan sayuran yang kita makan sudah tidak dapat membekalkan sepenuhnya khasiat tersebut. Cara penyediaan makanan juga menyebabkan segala vitamin dan mineral tersebut musnah.

Saya percaya jika kita mendapat khasiat yang cukup, insyaallah kesihatan juga bertambah baik. Oleh tu pengambilan suplemen sangat penting dimasa ini. Kita terdedah dengan pelbagai pencemaran dan makanan tidak berkhasiat malah memudaratkan diri pula. Jom cuba cara rawat tiroid tanpa pembedahan dengan nutrisi berkhasiat.

Cara Rawat Tiroid Tanpa Pembedahan

Apa Nutrisi yang diperlukan oleh penghidap tiroid?

1. Hipotiroid

Vivix:

Fungsi vivix untuk penghidap hipotiroid ialah membantu meningkatkan tenaga, melindungi dan memperbaiki sel serta membantu memerangi radikal bebas. Kajian menunjukkan pesakit hipotiroid mempunyai tahap antioksidan yang rendah, disinilah vivix berfungsi. Selain itu vivix juga antiradang yang bagus utk kecutkan bengkak pada kelenjar tiroid.

Vita-lea Iron Formula:

Vita-Lea membekalkan multivitamin lengkap kepada pesakit. Merupakan sumber iodine bagi penghidap hipotiroid yang dikaitkan dengan kekurangan iodin. Vita-lea menambahkan keberkesanan T3 (hormon tiroid yang aktif), membantu penghasilan tiroksin T4 (hormon tiroid tidak aktif) dan proses penukaran T4 kepada T3

Vita E :

Vitamin E Complex mengandungi selenium semulajadi yang membantu penukaran kepada T3. Salah satu penyebab hipotiroid adalah autoimun atau kehadiran antibodi dalam sel tiroid. Vita E membantu mengurangkan antibodi ini. Vita E juga membantu memerangi radikal bebas.

SR Vita-C :

Sustained Release Vita C menyokong sistem imun kepada pesakit hipotiroid dan menyingkir karsinogen yang menjadi pencetus keaktifan sel kanser.

B-complex :

B-Complex sangat bagus untuk sistem saraf dan juga berfungsi dalam kestabilan hormon tiroid.

 

2. Hipertiroid

Vivix :

Vivix membantu meningkatkan tenaga, melindungi dan memperbaiki sel serta membantu memerangi radikal bebas. Kajian menunjukkan pesakit hipertiroid mempunyai tahap antioksidan yang rendah sedangkan antioksidan diperlukan bagi menyingkirkan kehadiran radikal bebas yang menyebabkan kerosakakn sel.

Energizing Soy Protien (ESP) :

ESP Membantu menghalang pengeluaran hormon tiroid berlebihan serta mengurangkan paras hormon tiroid supaya stabil dan normal

Ostematrix :

Hipertiroid dikaitkan dengan pengeluaran kalsium dan fosforus melalui air kencing dan najis menyebabkan pesakit kehilangan mineral tulang. Pengambilan ostematrix membantu mengelakkan pesakit hipertiroid terdedah kepada masalah osteoporosis. Penghidap tiroid juga memerlukan vitamin D yang terkandung didalam ostematrix.

SR Vita C :

Sustained Release Vita C pula menyokong sistem imun kepada pesakit hipertiroid dan mengurangkan gejala akibat dari lebihan hormon tiroid

Vita E Complex :

Vita E Complex mengandungi selenium semulajadi yang membantu penukaran kepada T3. Salah satu penyebab hipertiroid adalah autoimun atau kehadiran antibodi dalam sel tiroid. Vita e membantu mengurangkan antibodi ini. Vita E juga membantu memerangi radikal bebas

Jadi, anda boleh mencuba set nutrisi tiroid diatas sebagai salah satu cara rawat tiroid tanpa pembedahan agar anda dapat menjalani kehidupan yang lebih sihat dan gembira. Untuk belian, anda boleh buat secara belian online mahupun menghubungi saya terus di talian 019-2423139 atau whatsapp dilink dibawah.

Klik Sekarang ————–> www.wasap.my/60192423139

Klik Sekarang ————–> www.wasap.my/60192423139

Klik Sekarang ————–> www.wasap.my/60192423139

 

Belian Online click pada SET TIROID yang anda perlukan.

SET HIPOTIROID

 

SET HIPERTIROID

 

TESTIMONI YANG TELAH BERJAYA

Rawat masalah tiroid

(klik pada gambar untuk cerita penuh)

 

hyperthyroid, hipertiroid lepas bersalin

(klik gambar untuk cerita penuh)

 

 

 

 

Terima Kasih

{ 4 comments… read them below or add one }

hashim July 30, 2019 at 4:29 pm

Salam Admin, kalau tiroid bengkak tapi ia bukan hipotiroid atau hipertiroid, maksudnya paras hormon tiroid T3, T4 dan TSH adalah normal. saiz tiroid adalah 4cmx5cm. Apakah nutrisi terbaik yg perlu diambil?. Doktor perubatan pun kata x ada ubat utk kecutkan tiroid.Sebaliknya surgery yg dicadangkan.Terimakasih.

Reply

azszua03 October 27, 2019 at 8:42 pm

Nutrisi terbaik untuk bengkak ilah antioksidan

Reply

Athirah December 4, 2019 at 5:09 pm

Saya sdng mengandung 2 bulan,,tpie ade tiriod hipotiriod,,jadi bole ke saya amik set shaklee untuk hipotiriod ni

Reply

azszua03 December 9, 2019 at 5:24 pm

boleh athirah, tapi bukan vivix…ada set lain..boleh wasap akak ya

http://www.wasap.my/60192423139

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: