CARA RAWAT HATI BENGKAK ATAU HATI BERLEMAK DENGAN SELAMAT DAN SEMULAJADI

by azszua03 on 3 November 2018

Assalamualaikum kawan kawan…

hari ni saya nak terangkan bagaimana suplemen menjadi salah satu cara rawat hati bengkak atau hati berlemak. Semestinya suplemen yang akan saya terangkan ini adalah suplemen yang diiktiraf oleh Kementerian kesihatan dan selamat digunakan.

cara rawat hati bengkak

Cara Rawat Hati Berlemak dengan Suplemen Semulajadi (Set Basic)

Jika masalah hati berlemak anda masih ditahap awal, atau bacaan hati ALT masih dibawah 100, insyaallah set basic ini sangat berkesan untuk anda. Jom tonton video penerangan tentang set basic Masalah Hati Berlemak ini.

Cara Rawat Hati Bengkak akibat Hati Berlemak Kronik

1. Dtx Complex

Satu lagi produk wajib bagi yang mencari cara rawat hati bengkak dan berlemak ialah Dtx Complex. Dtx complex dicipta khas untuk fungsi hati yang sihat.  Kandungan extrak biji milk thistle,  cendawan reishi,  schisandra,  dandelion,  kunyit dan articok sangat bagus dan diperlukan oleh hati.

Milk thistle terbukti melalui lebih 100 kajian saintifik mampu membantu kesihatan hati.  Ia juga antioksidan dan anti radang yang menyingkirkan toksin dan menghalang hati bengkak.

2. Omega guard

Minyak ikan terbaik dunia ini mengandungi kandungan omega 3 yang tinggi yang mana sangat bagus untuk antiradang. Ia mengurangkan bengkak hati dan membantu memecahkan lemak yang tersimpan didalam hati.

Pembuatan Omega guard yang melalui proses mengasingan logam berat memastikan tiada sebarang logam berat dari minyak ikan yang diambil yang boleh membebankan hati.

3. Lecithin.

Fungsi lecithin ialah untuk mengemulsi lemak agar dapat diangkut dan disingkirkan dari hati. jika lemak tersimpan dan tidak dileraikan, sukar untuk disingkirkan oleh tubuh. Maka, tugas lecithin ialah membantu proses menguraikan lemak supaya tidak tersimpan terus di hati.

4. Sustained Realesed Vita C plus.

Ramai mengetahui Grapefruit dan lemon sangat baik untuk fungsi hati kerana kandungan vitamin C yang tinggi. Tetapi ramai yang tidak tahu bahawa tubuh manusia tidak mampu menghasilkan vitamin C sendiri.

Vitamin C tidak mampu bertahan lama dlm tubuh manusia kerana ia mudah teroksida dan larut air tetapi vitamin C sangat penting dan diperlukan. Vita C sustained released ini satu satunya vitamin C yang mampu bertahan selama 5 jam dalam tubuh kita. Itulah keistimewaan produk Shaklee.

Anda boleh baca kisah bagaimana suami saya yang mengalami masalah kolesterol tinggi (sangat tinggi) dan hati berlemak mencuba suplemen sebagai ikhtiar. Bagaimana suplemen menjadi cara rawat bengkak hati beliau.

Sejak hari itulah kami buat keputusan untuk berkongsi kebaikan produk dengan lebih ramai insan diluar sana. Amazing product!

Anda ingin mencuba?  Klik sahaja button tempahan dibawah atau anda boleh menghubungi saya melalui button whatsapp atau melalui panggilan telefon di nombor 019-2423139 (azmiah).

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: