1 DARI 3 WANITA
HIDAP CYST

Menghidapi cyst bukan satu perkara kecil atau boleh diabaikan. Cyst boleh tumbuh membesar menjadi lebih parah dan mengancam nyawa. Tapi, ramai wanita yang masih tidak menyedari mereka menghidap cyst sekaligus tidak menjaga pemakanan dan juga kesihatan tubuh. Bagi anda yang mengetahui bahawa anda mempunyai cyst, segeralah bertindak dan ikhtiar kecutkan cyst tersebut. 

 

ANDA HADAPI SITUASI INI?

“Saya ada ketulan cyst dibahagian kiri breast saya, saya takut kak kalau ketulan tersebut bukan sekadar cyst, tapi penyakit yang paling ditakuti tu…minta dijauhkan. Saya takut nak beritahu suami…”

Puan Nia – Penang

“Saya ada cyst 6cm dibahagian kiri ovari dan 2cm dibahagian kanan ovari, selalu rasa sakit di belakang punggung, nak buat kerja pun tak selesa, aktiviti harian banyak terganggu… “

Puan Salwati – Johor Bahru

“Pada 26hb Febuari 2018 saya dah pernah operate buang cyst, masa tu size cyst 4.8cm tapi semalam check up detect ada cyst lagi kat bahagian lain, takut nak pergi hospital dah….taknak buat pembedahan lagi kak.. ” 🙁

Puan Miza – Kedah

” Kak mia, saya dah 3 tahun kawen, tapi masih belum hamil, last week pergi buat check up doktor detect ada cyst kat ovari kanan…period pun tak stabil, saya takut la kak cyst ni makin besar dan saya tak boleh mengandung huhuhu….”

Puan Nurul – Sabah

” Sejak akak beritahu suami, akak ada cyst, dia dingin terus dengan akak…akak sedih dan stress, dia balik rumah duduk kejap pastu keluar semula, akak sakit dia kata akak mengada ngada, keadaan akak ni sampai membebankan suami dah akak rasa…mujur ada anak anak dah besar yang faham situasi maknya, sedih akak…

Puan Ida – Kulaijaya Johor

Bagi yang pernah mengalami situasi situasi diatas, ia merupakan mimpi ngeri bagi seorang wanita. Ada yang mengambil mudah, tapi bila cyst semakin membesar dan perlu lakukan pembedahan mulalah menggelabah. Ketahuilah kawan kawan, mengecutkan cyst yang sudah jauh lebih besar bukan mudah, jadi tangani ia seawal mungkin.

 

RISIKO CYST YANG TIDAK DIRAWAT

Masalah Kesuburan

Kebanyakan wanita tahu mereka menghidap cyst selepas membuat pemeriksaan di klinik apabila cuba untuk hamil tetapi gagal. Biasanya doktor membuat imbasan ultrabunyi dan cyst kelihatan. Walaupun tidak semua wanita yang mengalami cyst akan menghadapi masalah kesuburan, tapi kebanyakan dari wanita yang gagal hamil disebabkan cyst. Banyak kes yang lebih teruk, apabila cyst menyebabkan ovari terpaksa dibuang sebelah atau kedua duanya sekaligus menyebabkan wanita tidak subur.

Risiko Cyst Pecah

Apabila cyst terlalu besar, kemungkinan untuk ia pecah ada tinggi. Komplikasi lain akan turut berlaku apabila ia pecah, pendarahan, kesakitan, jangkitan kuman, kerosakan organ peranakan dan juga masalah masalah lain yang akan berbangkit.

Ikhtiar untuk kecutkan cyst sewaktu cyst masih berukuran kecil dan risiko pembedahan juga bertambah sekiranya cyst dalam ukuran yang besar.

Twisted Ovari

Apabila cyst diovari tidak diendahkan, risiko terjadinya Twisted Ovarian Cyst atau Cyst/ovari berpusing adalah sangat tinggi. Bila terjadinya twisted ini, wanita terbabit akan mengalami kesakitan yang teramat. Langkah untuk terakhir ialah melakukan pembedahan. Jika ovari rosak, kemungkinan terpaksa dibuang. Jika bertindak awal cyst boleh dikecutkan insyaallah.

Kanser Ovari

Walaupun Cyst kebanyakannya ialah ketumbuhan bukan kanser, tetapi ada kes juga cyst disahkan kanser selepas pembedahan dilakukan.Jangan biarkan cyst membesar atau berada dalam tubuh tanpa berbuat apa apa ikhtiar. Kecutkan cyst dengan suplemen semulajadi. Langkah awal mampu menyelamatkan nyawa.

Cyst di Payudara

Satu lagi Cyst yang mudah dihidapi oleh wanita ialah cyst di payudara. Ketulan dipayudara ini boleh dikesan dan tidak boleh dibiarkan membesar. Dapatkan rawatan untuk kecutkan ketulan atau membuat pembedahan membuang ketulan cyst tersebut.

KES CYST YANG PERNAH VIRAL

kecutkan cyst

Seorang wanita tabah yang rela berkongsi cerita bagaimana menghadapi saat getir menghidap Cyst untuk dijadikan panduan wanita lain. Puan Hety Ezleen yang telah pun menjalani pembedahan membuang cyst dan terpaksa buang bersama kedua dua ovari dan rahim beliau. Turut dikesan cyst beliau adalah kanser ovari. Semoga beliau terus diberi kesihatan yang baik.

kecutkan cyst

Ini pula ialah adik Amalina Che Hasin yang berusia 23 tahun. Belum berumahtangga dan baru baru ini terpaksa membuang cyst bersama sebelah kanan ovari dan tiub follopio beliau. Ketika pembedahan, Cyst sudah membesar dan apabila dikeluarkan seberat 5 kilogram. Semoga adik Amalina juga sihat dan bahagia mempunyai keluarga suatu hari nanti.

Credit : Majalah Mingguan Wanita Online

ADAKAH CARA KECUTKAN CYST TANPA PEMBEDAHAN?

Ya, ada cara untuk kecutkan cyst selain melakukan pembedahan membuang cyst. Tetapi, ini untuk kes cyst yang tidak terlalu besar. Jika cyst sudah terlalu besar atau melebihi 15cm, ikhtiar ini mungkin sangat memakan masa dan tempoh pengecutan yang lama berbanding mereka yang mengalami cyst berukuran 10cm kebawah. 

Ingin saya nyatakan disini bahawa cyst terjadi dan aktif disebabkan pelbagai faktor seperti faktor pemakanan, hormon, pengaruh pencemaran sekitar, genetik, stress dan obesiti. 

Oleh itu, selain menggunakan ikhtiar suplemen sebagai cara untuk kecutkan cyst anda, anda juga perlu menitikberatkan penjagaan kesihatan dan pemakanan sebagai pemangkin untuk proses pengecutan cyst dengan cepat.

Konsep kecutkan cyst dengan suplemen adalah bermaksud untuk mendapatkan nutrisi, vitamin dan mineral yang cukup bagi melawan tumbesaran ketumbuhan abnormal seperti cyst, fibroid, lump dan sebagainya. 

Adalah mustahil untuk mendapatkan nutrisi nutrisi tersebut dengan cukup melalui pemakanan harian. Zat dan nutrisi dari makanan hilang ketika proses memasak dan juga penyediaan makanan. Juga ketika proses penanaman yang menggunakan racun perosak dan baja kimia.

Sebagaimana yang disyorkan oleh Pakar Sakit Puan No 1 di Malaysia, Prof Dr. Hamid Arshad suplemen adalah amalan wajib bagi wanita sehingga ke akhir hayat bagi mencegah ketumbuhan dan memastikan kesihatan tubuh badan.

 

kecutkan-cyst-19

BAGAIMANA FUNGSI PRODUK KECUTKAN CYST?

Suplemen melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh yang mana tidak dapat dibekalkan oleh makanan harian. Ingatlah, apa yang anda makan sekarang tidak sama nutrisinya sebagaimana 20-30 tahun dulu. Zat Galian dari tanah semakin berkurang dan pencemaran juga semakin meningkat. Suplemen membantu anda menutup kelompongan itu. Tapi pilih suplemen semulajadi dan ada klinikal study ya! Ini yang terbaik untuk anda agar cyst anda mengecut.

 VIVIX

❤ Membantu mengecutkan cyst dengan cepat kesan dari antioksidan tinggi. 
❤ Menggantikan sel-sel yang rosak akibat cyst dengan sel baru yang sihat.
❤ Mengelakkan cyst kembali tumbuh dan membesar.
❤ Merendahkan paras Estrogen tubuh wanita.
❤ Mengurangkan keradangan dan inflamasi.

GLA COMPLEX

❤ Membantu penghasilan prostaglandin yang mempercepatkan cyst kecut.
❤ Mengurangkan bengkak atau keradangan yang menyebabkan kesakitan.
❤ Menghalang salur darah dari tersumbat.
❤ Menstabilkan hormon wanita.

S.R VITA C PLUS

❤ Meningkatkan daya imun tubuh melawan penyakit.
❤ Memusnahkan sel yang tidak normal (Cyst).

VITA E COMPLEX

❤ Menghasilkan sel baru yang sihat dan normal.
❤ Menghalang Cyst dari berulang dengan membekalkan antioksidan
❤ Bersifat anti oksidan yang menghalang serangan jangkitan.

CAROTOMAX

❤ Carotomax berfungsi sebagai antioksidan penting untuk membunuh hormon xenoestrogen.
❤ Ia mengelakkan cyst dari tumbuh kembali jika diamalkan secara konsistan.

BUKTI KEBERKESANAN SET CYST

Puan Zira, mengalami masalah ketumbuhan di bahagian kanan payudara nya. Beliau mengambil tindakan pantas dengan mengamalkan vivix, selepas 2 bulan, ketulan tersebut mengecut dan hilang. Kini beliau terus mengamalkan vivix sebagai minuman kesihatan terbaik untuk beliau dan suami.

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna. 

Puan Fasiha seorang surirumah yang mengalami masalah cyst yang agak besar iaitu 7cm saiznya. Beliau datang berjumpa saya ketika sudah mendapat tarikh untuk pembedahan membuang cyst. Alhamdulillah selepas 2 minggu beliau menyampaikan berita gembira cyst beliau telah hilang dan pembedahan dibatalkan.

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

kecutkan-cyst-2

Kak Ida dari Kulai, Johor mengalami masalah cyst bersaiz 5.5cm dan emosi beliau sangat terganggu akibat dari ketumbuhan ini. Nekad untuk mengamalkan vivix, selepas 2 bulan akhirnya cyst tersebut kecut secara semulajadi kerana khasiat antioksidan dari vivix dan vitamin vitamin lain.

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

Kronologi Cyst Puan Nur dari Sarawak

16 Nov- 10cm

22 Nov – start minum vivix

12 Dec – 9cm

27 Dec – 8cm

Cyst bersaiz 10cm mengecil kepada 8cm selepas mengamalkan vivix hanya dengan botol pertama selama sebulan. Beliau Mengamalkan vivix untuk kecutkan cyst kepada 5cm bagi memudahkan pembedahan pembuangan cyst yang beliau ingin hadapi. Dari pembedahan major, beliau hanya hadapi laporoskopi sahaja untuk mengeluarkan cystnya.

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

kecutkan-cyst-22

Puan Suzi dari Kuala Lumpur yang mengalami masalah cyst dikedua dua belah ovari beliau berukuran 6 dan 4cm dan dalam ikhtiar untuk hamil setelah menanti hampir 7 tahun,

Alhamdulillah, setelah habis botol ke 2 cyst beliau kecut dan hilang, botol ke 3 bukan sahaja berjaya kecutkan cyst beliau tetapi beliau juga hamil selepas lama menanti.

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

Puan N, Sebelum mengenali Vivix, pernah membuat pembedahan membuang ketulan cyst dibahagian payudara beliau. Selepas beberapa tahun beliau mendapati terdapat beberapa ketulan tumbuh semula di payudara. 

Oleh kerana serik untuk melalukan pembedahan, beliau mencuba vivix dan GLA complex. Syukur ketulan tersebut semakin mengecil sebelum hilang.

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SET CYST INI?

CARA 1 : CALL SAYA TERUS

CARA 2 : CLICK BUTTON DIBAWAH

NASIHAT PROF DATO'
DR HAMID ARSHAT

“sambil menunggu pembedahan dan kaedah2 rawatan untuk pelbagai tumour dan cyst cuba amalkan,

  1. Makan ubi rebus, sayur pucuk daun ubi (kandungan B17 adalah anti tumour)
  2. Minum jus dan teh durian belanda
  3. Rebusan air serai
Disamping makan Multivitamin, Vitamin C dose tinggi, Vitamin E dan Folic Acid (B-Complex)” – Prof Dato’ Dr Hamid Arshat

“Amalkan Supplement Multivitamins, Vitamin C ( 1gm) dan Vitamin E (400iu), Logam Kalsium dan Fish Oil (1-2000gm) Setiap hari sehingga akhir hayat.” -Prof Dato’ Dr Hamid Arshat

PRODUK DIJAMIN SELAMAT DAN BERKESAN

1.  Pakar telah menyaring 350 bahan cemar, racun serangga dan bendasing untuk setiap bahan botani yang baharu sebelum menghasilkan produk.Ia bebas sisa pelarut,logam berat, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob

2. Lebih 250 ujian racun serangga dilakukan adalah melebihi  dari syarat yang  yang ditetapkan oleh United States Pharmacopeia (USP)

3. Setiap tahun ujian kualiti dilakukan melebihi dari 100,000 kali  bagi memastikan produk  selamat digunakan untuk setiap pengguna

4. Semua produk tidak  mempunyai  tambahan pengawet, perisa dan perasa tiruan. Tidak mengandungi parabens, Triclosan, pathalates, sodium lauryl sulfate (SLS), natrium sulfat eter lauryl (SLES), 1,4-dioxane dan propilena glikol.

5. Produk bebas gluten bagi membantu proses penghadaman dan menjadikan usus yang sihat
 
6. Produk ini adalah NON GMO dan disahkan melaui Program Pengekalan Identiti (IPP). Kaedah IPP adalah kaedah yang dipercayai bagi memastikan semua produk adalah NON GMO bermula dari biji benih sehingga proses pengilangan. 
 
7. Bukan sahaja vitamin dan suplimen shaklee adalah selamat malah pembungkusan produk juga adalah bebas daripada Bisphenol-A , pathalates dan dakwat bertoksik dan bersifat terbiodegrasi 
 
8. Semua produk tidak diuji pada haiwan. Ujikaji hanyalah pada manusia. 
 

KEISTIMEWAAN VIVIX

Kelebihan yang akan anda dapat dari Produk ini ialah :

❤Produk 100% semulajadi dan diperbuat dari sumber botanikal.

❤Produk Ada Sijil Halal yang diperakui JAKIM.

❤Produk Lulus KKM

❤100% berkesan mengecutkan cyst & fibroid.

❤ Vivix cecair yang stabil dan tidak beku walau disimpan di tempat beku.

❤ Vivix memiliki 5 patent dan dijamin selamat digunakan.

❤2500 penerbitan penyelidikan dan jurnal.

❤ Produk diuji berkesan dan tidak mengandungi bahan kimia merbahaya. 

 

BERITA BAIK BUAT SEMUA

PROMOSI VIVIX HARI INI!

kecutkan fibroid

KENAPA PERLU KECUTKAN CYST SEGERA

NoorAzmiah Mohamad H/p : 0192423139

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini